Přejít na obsah

Výměna sklíčka - luminox


cwc

Doporučené příspěvky

Zdravím, nehovím tolik hodinařině, tak se omlouvám, jestli se ptám blbě.

 

Nicméně mam už 3 roky hodinky luminox, které ale nenosím nějak pravidelně. Každopádně mám na nich už dost odebrané sklo, v půlce dokonce prasklé. Kupoval jsem je v Německu v PX shopu (US základna,tudíž prakticky dovoz z USA) v akci, CZ záruka tedy ani nebyla.

 

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo řešil výměnu sklíčka u těchto hodinek a kolik cca může stát? Nerad bych pak zjistil,že koupě nových by byla levnější. Popř.zda se dá koupit samotné skličko a nechat u hodináře vyměnit nějak bez problémů. Plus zajistit přetěsnění. Našel jsem si sice autorizovaného prodejce, ale ten obchod mám dost z ruky a jet kvůli hodinkam přes půl republiky se mi nechce. Plus nevím jestli by to vzali i když snad ano.

Přetěsnění je pro mě důležité, protože je nosím na potápění a díky tritiu mi vyhovuje jejich svítivost i ve tmě pod hladinou.

 

Díky za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi zalezi na konkretnim modelu a presne velikosti sklicka. Konkretne jsem se nedival,ale asi by to nemel byt problem sehnat. Pokud ne original, tak je spousta prodejcu neoriginalnich dilu na ruzne modely hodinek. Zcela osobne (bez zaruky a relevance) odhaduju cenu mineralu nekde kolem 30-40 dolaru, safir bych tipnul tak na 50-60 USD. Nevim, jak je to u Luminoxu, ale treba u Traseru (P6600) je jeste nejake tesneni pod sklickem a dalsi dve pod dynkem. Pak nejaka prace hodinare a tlakovka. Tipuju tak kolem 2,5k by to mohlo stat... Jen strilim od boku ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

R myšleno strojek Ronda? Přiznávám, že chronomagor nejsem, beru hodinky jako užitnou věc. Prošel jsem tu pár příspěvků ohledně jiných potápek a moc chytrý nejsem, spíš víc zmaten. :) Na luminoxech mi přišlo jako velká výhoda právě čitelnost i pod vodou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...