Přejít na obsah

Stowa x Ch.Ward x Baltic


Doporučené příspěvky

 Dobrý den, tento rok si chci koupit nové hodinky. Koukám a vybírám, nakonec mi do oka mi padly troje, které mě něčím okouzlily a stále na ně narážím. Jedná se o Stowa Flieger 40mm with logo, Christopher Ward C65 Trident Diver a Baltic Bicompax 001 s chronografem.

 

Stowa Fliger 40mm, s tím, že výběr je mezi automatickým strojkem ETA 2824-2 nebo natahovacím ETA2804-2

 

Christopher Ward 41 mm, strojek SW210-1 natahovací, vybírám mezi černou nebo modrou variantou - obrázky by měli být snad zaslány v příloze.

 

Na závěr Baltic Bicompax - 38mm, strojek ST1901 

 

Ceník 

Stowa - 990 Eur

CW - 770 Eur

Baltic - 670 Eur 

 

Poprosím o každou radu, názor a zhodnocení hodinek. Nepohybuji se v hodinkách dlouhodobě. Budu rád když mi nějako poradíte, protože jsem tzv. na vážkách :))))) 

post-63542-0-77284100-1526580605_thumb.jpg

post-63542-0-18080800-1526580613_thumb.jpg

post-63542-0-95466100-1526580619_thumb.jpg

post-63542-0-39193600-1526580628_thumb.jpg

post-63542-0-40884000-1526580634.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by to byly jediné hodinky, co bys měl, bral bych nějaké na tahu (kovový náramek), je to praktičtější a vyjde to levněji, než pak tah dokupovat. 

 

V rámci Tvého budgetu např:

 

Sinn 556i

 

https://www.chronoshop.cz/sinn-556/sinn-556-i

 

Sinn 104 S Sa I

 

https://www.chronoshop.cz/rada-104/sinn-104-st-sa

 

Každopádně jak už tu zaznělo, před koupí si je zkus. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budes mat len tieto? Ide o to, ze su to vsetko uplne rozdielne hodinky. Chces pilotky alebo chrono alebo diversky? Este mozno by ich bolo dobre niekde vyskusat. Neviem ci mas tuto moznost. Ked stowy, tak manual.

Nevybíral jsem dle typu, ale dle vzhledu to byl můj záměr. Vybral jsem z každé kategorie jeden typ co mě oslovil a do nějaké cenové relace - jelikož chronografy co bych si přál jsou nad můj budget. Možnost si je vyzkoušet bohužel nemám - chtěl jsem je kupovat přes eshop - český stránky ani prodejce jsem nenašel... Jinak za sebe mohu říci, že jsem spíše do pilotek, ty Stowy mě opravdu zaujaly - jednoduchý, přesný ... jen si je nemám kde vyzkoušet..... mohu se zeptat proč manuál - jen chci vědět z jakého důvodu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Wardy mají manuální nátah a jedná se o nový model, tak bych si počkal na recenzi od člena Dokusan http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/117703-chris-ward-c65-trident-diver/?hl=ward. Jelikož vlastním od Wardů jedny Tridenty, troufám říct, že zpracování je vynikající. Stowy jsou dražší ale jsou to klasiky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, pokud chceš pilotky, také doporučuji Sinn. Ale vzhledem k tomu, že čtu, že spíše tak trochu prahneš po chronech a říkáš, že ty vysněné jsou mimo tvůj rozpočet, tak si myslím, že by ses měl rozhlížet v oblasti chron, protože ti to dřív nebo později začne vadit natolik, že se k nim stejně vrátíš ( osobní zkušenost, mnohokrát vyzkoušená a draze zaplacená ).

Pokud by ti třeba nevadilo mít trochu retro s trochou nádechu tajemna ( a za menší peníze ) tak bych koukl na sea gull 1963 chrono ( máš tu i chlubící vlákno ) či i např. novodobější chrona od Poljotu. Na začátek dobrý a když se rozhodneš jít jinam a dál, tak tě prodej asi tolik bolet nebude. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k pilotkam manual patri, najlepsie Unitas.

stowy tu zopar ludi ma, skus sa opytat v plene, ci si ich mozes u niekoho pozriet.

wardy mozes do 60 dni vratit, tam sa bat nemesis.

v chronoshope si mozes skusit sinny, ak mas cestu do prahy.

chrono je pekne, je to zaujimava ficura, ale....potrebujes ho? :) tiez som myslel, ze budem mat len chrono, a uz ma to preslo:)

vintazky hujerky to je ale ina pisnicka;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatim chrona nespěchají pratele to jsem jen tak nadhodil tu svoji vysnenost Počkám na recenzi na Wardy....dost me zajimaji a nechci je zatim vyhodit ze hry. Jinak stowy se mi libi vic nez sinn kvuli tomu vintage vzhledu..obvod zapesti..no nosim hodinky 40mm a 41mm vetsi mit opravdu nemuzu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho tria bych šel do Stowy, ale jako doplňkové k dalším hodinkám.

V případě pilotek bych si je být tebou zkusil nějaký čas ponosit, zda tě opravdu budou bavit, přeci jen žádné moc univerzálky to nejsou .... a pro tento případ bych doporučil např. vcelku povedený model od Tisellu, dá se možná sehnat i zde na foru za velmi zajímavý peníz.

https://www.nejpanskehodinky.cz/products/letecke-panske-naramkove-hodinky-tisell-safirove-sklicko-strojek-miyota-9015/

 

Asi by to chtělo se rozmyslet, jestli to mají být jedny univerzály nebo vyloženě nějaký styl ... jako univerzálky se mi jeví nejvhodnější nějaké potápky (resp. min WR100) a na tahu, řemen dokoupíš (a většinou kvalitnější) vždy.

 

Takže za mě bych za podstatně menší peníz zvážil: potápky Seiko SKX007/009 + pilotky Tisell, vše relativně slušně prodejné a v mezičase máš prostor na výběr nějakých top :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele vybiral jsem ze Stowa,archimede,laco a na mido jsem nekoukal vůbec. Z potápek jsem koukal na certiny, davosa a steinharty. Seiko potápky me nebavi....ty proste ne.

 

Jinak na levnejsi verze pilotek jako Tissel jsem uz koukal taky, jen proste nevim kdyz uz tak bych poridil neco drazsiho. Nebo me baví jeste zeno-basel watch-otec jedny má a paráda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja tu budu propagovat Stowa. Jen bych ale jeste kntomu zvazil cifernik bez loga. To logo te tam casem zacne stvat, protoze ty ?spravne? b-uhr jsou proste bez. Manual bez loga a mas ultimatni pilotky.

Asi dva mesice zpet jsem kupoval tatovi Stowy. Jinej model. Primo na webu vyrobce. Da se tam doobjednat i gravirovani a hodinky si tak muzes skvele personalizovat. Navic komunikace s vyrobcem byla vyborna, psal jsem tu na to i hodnoceni.

Ty Wardy vypadaji dobre. Mrkni i na ty Sinny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...