Přejít na obsah

celnice - zadržení zboží


Ace84

Doporučené příspěvky

Zdravím vespolek,

 

rád bych se zeptal jestli má někdo podobnou zkušenost.

 

Očekávám doručení dvou hodinek Seiko. Jedny jsou v limitované edici - oranžové Želvy, druhé Želvy "save the ocean". Koupil jsem je u prodejce TOPWATCH z Filipín. Tento prodejce je vyzkoušeným prodejcem například známého Youtubera Bruce Williamse, který s nimi spolupracuje. Má spoustu kladných referencí. Zkrátka "jistota". :)

Hodinky jsem objednal, zaplatil přes Paypal a těšil se na doručení. Bohužel jsem si nevšiml, že mám na Paypalu uloženu moji bývalou adresu z Jižní Moravy, takže mi nepřijdou domů do Prahy. Ale nečekal jsem, že by z toho měla vzejít nějaká nepříjemnost. Vzešla..

 

Prodejce komunikoval na jedničku. Zboží zabalil a v termínu poslal. DHL mě informovala skrz zahájení celního řízení v Brně. Po kontrole trackingu, kde je už nějakou dobu napsáno ať kontaktuji DHL jsem přecejenom naspal maila dopravci, protože celní řízení nikdy netrvalo přes 6 dní.

 

Dnes mi dopravce doručil oznámení o zadržení zboží... Dávám do přílohy dopis, který jsem od DHL dostal. Z toho co já chápu je zboží "podezřelé z porušení práva duševního vlastnictví". Takže jim jde o to, že si myslí, že hodinky jsou fake? Chápu to správně?

 

Dále pak se v dopisu píše, že mám 10 dní na to, abych toto rozhodnutí rozporoval nebo bude zboží zničeno? Blbé je, že tento dopis jsem od DHL dostal 4 dny od vystavení příslušných celním úřadem. Byl jsem naivní a na celní úřad jsem dnes telefonoval. V pátek... odpoledne... jsem bláhový když jsem si myslel, že se někomu dovolám, já vím..

 

A teď se ptám, stále zaslepen zlobou vůči zlovůli státního úředníka, co s tím pánové? Máte někdo zkušenost?

 

P.S. asi to tady nemusím psát, ale fejkové Seika fakt nesbírám. :)

Upraveno uživatelem Ace84
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo.. měl jsem problém napsat ten dlouhý text bez sprostých výrazů. Já tomu teda moc nerozumím, ale vážně stačí, že hodinky jsou z lokality jako je Manila a hned jsou podezřelé jako podělek? To že faktura je bez pár procent za stejnou částku jak se prodávají tady lokálně nikdo neřešil nebo řešit nechtěl? A nedejbože kdyby se úřad rozhodl hodinky zničit, tak se zničí nebo "zničí"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buhví jak by se k tomu postavili ?machři? v praze, myslim ze by to nebylo o nic lepsi..

Nicmene bych se obratil na toho prodejce z filipin, at posle nakej dolument potvrzenej, ze se jedna o originalni zbozi a to bych poslal tem celnikum, aby to proverili. To by snad melo casove klapnout, teda zalezi na tech filipinach, pak uz to jen preposles a uz se tim musi zabyvat.

A hlavne bych to sdelil tem filipincum, ze to zbozi je u nas podezirano jako falzum, to by je melo nastvat a nakopnout k jednani;-)

Tak at se to povede a pak dej vedet, to me zajima.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já neříkám, že v Praze jsou kdovíjací machři. Jen jsem clil v Praze asi 10x a bez sebemenšího problému. Dle mě má vliv taky množství položek, které jdou do Prahy a kamkoliv jinam. V Praze asi nemají čas řešit každou...malichernost. Tak snad jsem narazil jen na aktivního .... který chce vykázat činnost.

 

Co se týče dokumentů, tak celní úřad má všechny dostupné dokumenty potřebné pro clení včetně faktury. Prodejce mi teď velmi ochotně vystavil toto, ale nemyslím si, že by to v někomu budilo nějakou důvěru. Hlavně na odkazy se v tištěném dokumentu špatně kliká. :))

Upraveno uživatelem Ace84
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPDATE:

 

Na celnici jsem se v pátek ve 13:00 už nedovolal. Dnes mě však kontaktovat pracovník DHL, že ač je to nepochopitelné, tak celní úřad zboží vrací zpět. Tím je veškerá záležitost vyřešena. Poučení pro příště? Stačí napsat na chronomag. Zdravím příslušníky brněnského celního úřadu. :)))

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...