Přejít na obsah

Certina vs Steinhart


Grenes

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dle toho, co jsem si precetl a videl za recenze, tak Ginault na me dela dojem (i kdyz to je US firma), ze kvalitou zpracovani je nejvyse mezi homage hodinkama ala Rolex. Pri primem srovnani s vintage Roladama hraje dokonce zpracovani pro ne.. A i strojovna tika nebyvale presne. Rucky jsou ovsem jine, stejne tak sklo, material cifru a velikost indexu. To vse beru jako velke plus pro Ginault! Alespon neco udelali jinak, na pozadani nabizeji i pekny slevy.. (30-40%?) 

Davosy jsou vetsi kopirka a celkovym zpracovanim horsi, o Steinhartech nemluve..  ;)

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediný zásadní důvod proč koupit Ginault místo Davosy je spona náramku. Teoreticky by mohl pasovat i k pouzdru Davosa (blíže jsem nezkoumal).

 

Ak zoberieme do úvahy, že sú za takmer rovnakú cenu, osobne nevidím dôvod zobrať Davosa Ternos. U mňa jednoznačne vyhráva Ginault, najmä vďaka ručkám a ťahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, ze si to sami nevyrabi, to by asi nemohly stat po slevach 20 litru plus minus na cesky kacky.. Urcite toho nesypou tolik, jako gigant Seiko.. Tyhle pohadky beru s rezervou pro bezneho zakaznika. Podle me to je Sellita (proto rezerva 38h), kterou mozna trochu poladili.. Podobne jako jini vyrobci to oznacuji jako svuj "kalibr".. Ja jsem k nim byl skepticky, navic amici toho moc vyrobit neumi, ale vypadaji super.. Inspirace jasna, ale jeste to neni tak brutalni kopirka.. Tim strojkem jsem se ale prilis nezabyval, stacila mi informace, ze to je klon ety a presnost velmi dobra :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle obrazku, co jsem mel moznost videt, se sundanym rotorem a vedle toho polozenym svym rozebranym strojkem eta 2824 si dovolim tvrdit, ze je to eta a ne sellita. Mohu se samozrejmne mylit, ruku do ohne za to nedam ( to bych musel mit ten strojek nazivo a ne jen obrazky ), ale myslim si to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, do akej miery je to pravda, ale tam píšu, že chceli montovať ETA alebo Sellita, bohužiaľ majú príliš malý odber tak ich poslali kade ľahšie. Podobne s tým Incablokom, tam bol problém, že nemontujú strojky vo Švajčiarsku. Preto si spravili vlastný klon strojku ETA 2824-2.

Pochybujem, že tam budú veľké odlišnosti, takže v prípade potreby by mali diely z ETA 2824 pasovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci tu vystupovat jak velky fanda Ginaultu, ale ten clanek je trochu nefer vuci vyrobci.. Cekal jsem ale, ze se tady brzy objevi.. Urcite stoji za pozorne precteni, zaroven by bylo dobre si polozit otazku, jak je mozne, ze hodinky s napisem swiss made lze koupit uz kolem 10-ti tisic.. To je taky jedna velka iluze a spinave tajemstvi hodinkoveho prumyslu. Samozrejme to u "cistokrevneho" kousku neni realne...   

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry za OT zakladatelovi vlakna, ale musim...

V dnesnej dobe PR sme uz natolko jebnuti, ze oznacujeme clanky ktore su fer voci customerovi, za nefer voci vyrobcovi? No skoro ma vykotilo zo stolicky... Autor clanku jasne popisuje urcite pochybnosti ohladom stroja (myslim, ze opravnene) a zaroven vyzdivhuje velmi dobre spracovanie casti hodiniek. Podla toho co som mal moznost vidiet a dohladat info ohladom tejto firmy, vsetko velmi presne a pochopitelne. Alebo je moja anglictina natolko zla ze nedokazem v nej citat medzi riadkami? Posudte sami...

Ked sa odosobnim od tej debilne napisanej prvej vety a pozriem sa na tvoj prispevok s velkym nadhladom, tak si viem predstavit co si svojim prispevkom chcel povedat, kazdopadne si myslis, ze podpriemerne inteligentny jedinec, ktory si kupi cojaviem Steinhart si mysli, ze vsetky komponenty su vyrobene vo Svajci? Co je vsak dolezite je ze vie, co ma pod kapotou hodiniek a to bohuzial u žinóltoch nevie...

 

2Grenes: ak by nevadilo mierne prekrocenie limitu a vyzadujes originalnost a ne-cinsky stroj, tak by som siel sem -> https://www.tourbywatches.com/collection/lawless-diver-42/

Podla mna velmi zaujimavy kusok. Dokonca si puzdra robia sami, odvtedy odkedy im p. Kemmner predal biznis (info z prvej ruky...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Hodinky od Hamilton se mi vůbec nelíbí nenašel jsem tak vůbec nic.

Už mám rozhodnuto, půjdu do Davosa Terno Professional :) !

To už jdi radši do těch ginault ocean rover. Když už homage, tak aspoň top zpracování.

Nicméně za mě se teda u Hamiltonu vybírat dá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co ti říká Davosa ?

Oboje je prostě okoukanej design a jediný v čem je rozdíl je úroveň zpracování a tam vede rozhodně Ginault.

Ternosy jsem dokonce na začátku své cesty taky zkusil a kdybych aktuálně neměl Suby a chtěl homage, tak bych šel rozhodně do Ginaultu. Kopírek Subů je moře, ale Ginaultu se musí aspoň uznat, že za ty peníze, to mají vykrouhaný fakt hodně dobře i cifr mají vychytanej. Škoda, že nemají vlastní, podařenej design stejně dobrýho zpracování. Za ty prachy, bych klidně něco zkusil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...