Přejít na obsah

Jaké Vulcainy máte na ruce

martar

Doporučené příspěvky

Fakt výborný hodinky, a sedí pěkně. Ten proces se zmenšováním hodinek u mne probíhá taky, mám sice i patery velké 44 - 45,5mm potápky, ale mezi "definitivkama" v základním kombu je všechno 40-42mm s důrazem na pohodlnou výšku pouzdra.

-

Ferry, až ty krásky budeš zase fotit, mysli na mne a udělej prosím i fotku z profilu a z dalších úhlů. Vulcainů z tohohle období jsem moc v ruce neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastně teď koukám, že vlkovo crickety jsou stejné, ale se světlým cifrem. A na kůži jim to taky ohromně sluší :)

Sedí to i podle reference - 100101.001 a 100101.002. Začátky novodobé produkce.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, Vit napsal:

Jste tady banda pokušitelů ...  (havně @martar )

Kvůli vám už mám Bell matic,  Poljot a bojím se, že jednou přijde i na ty vulkanizační prezidenty o kterých občas sním.

Screenshot_20220122-190022_Gallery.jpg

Jak já ti rozumím 😁

Odkaz ke komentáři

Jojo vlkovo Bělásky jsou stejný, popravdě bílý se mi líbí trošku víc, ale nebyli k mání, ale zase ty černý jsou neskutečně čitelný, to jak chytají světlo ručičky a indexy se nedá popsat, přirovnal bych to k zesilovači slunečního záření +150% 🙂 hledal jsem tuhle referenci protože se mi líbil ciferník a inhouse V10, je taky fajn. Sice nemá hacking, takže trošku problém nastavit to přesně na vteřinu, nicméně jsem s tím smířený, stabilně jsou + 3s do plusu což je pecka, vzhledem k tomu, že jsou to manuálně natahovací tak občas zapomenu, (no návyk není) ale zase díky absenci datumu je nastavení rychlé 🙂 jen mne trošku zaskočilo, že deaktivace budíku (rozuměj když nechci aby zvonil) je, že stiskem tlačítka na 2 hodině o jednu pozici, (toto vysune korunku o také jednu pozici) a tím je budík deaktivován, tedy nezvoní. je to jednoduché ale nezvyklé. budík aktivuješ tím, že korunku zamáčkneš k pouzdru. popravdě mám deaktivováno, ten rachot cvrčka když mám vstávat, nedávám ani já a ani moje paní 🙂 prostě fakt randál 🙂 zkoušel jsem prostě nenatáhnout budík (pérovník) ten se mmch natahuje otáčením korunky směrem k 12 . ale pokud není zajištěn stiskem tlačítka na 2 hodině, tak při pohybu ruky kladívko cvrčka ťuká do ozvučnice a to mne štve. takže ano chodím s povysunutou korunkou, tedy s vypnutým budíkem. o nic nejde je to povysunuté cca 1mm, jen si zvyknout. prostě novinka 🙂 celkově rozměry výška 11,8 a 38 mm průměr , znamenají pro mne skvěle nositelné hodinky .

Upraveno uživatelem ferrycz
Odkaz ke komentáři

Fantazie, moc děkuju! Jsou opravdu krásný.

@ferrycz budík denně nenatahuj - to drobné cinkání, kdy se volné kladívko samovolně ozývá, trvá jen cca 10 minut 2x denně, kdy máš nastavený čas budíku, jinak ne. Alespoň u mého V10 to tak funguje. Schválně si zkus po vypuštění pružiny (úplném vyzvonění budíku) přenastavit ručku alarmu dál od hodinovky a hodinkama zakvrdlat - měly by být potichu (ozubené kolo uvolňující kladívko by mělo být blokované).

Ještě se zeptám na Tvůj dojem ze zpracování - màš možnost srovnání třeba s těmi IWC Ingenieur Laureus s podobnými dauphine ručkami, cos měl :)

Odkaz ke komentáři

Tady je ještě video graficky znázorňující funkci budíčku Cricket. Kladívko pŕi pohybu hodinek může cinkat i po vypuštění pružiny alarmu jen po krátkou dobu, kdy západka uvolní ozubené kolo. Jakmile zase zapadne, kladívko se už nehne. 

Odkaz ke komentáři

Děkuji za poučení, zkusím to jak jsi psal. 🙂 Ty IWC ingenieur ještě mám, zpracování a lapání světla bych kriticky řekl naprosto ale naprosto srovnatelné, Prostě na to, že jsou ty hodinky cca 10 let od sebe, tak fakt kvalita. Prostě ten wow efekt se dostavil stejně. Myslím že Vulcain tím že jsou to první hodinky po jejich odmlce nastavil laťku hodně vysoko.Ať hledám jak hledám, žádnou chybu jsem ve zpracování nenašel. To je můj názor. mmch Dauphine ručičky mi prostě učarovali 🙂

84155F24-2758-46D4-91C9-5833D2517B4F.jpg

369130F4-42DA-4A66-8633-DA1AAB19ADA9.heic

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak jsem to zkusil "budík denně nenatahuj - to drobné cinkání, kdy se volné kladívko samovolně ozývá, trvá jen cca 10 minut 2x denně, kdy máš nastavený čas budíku, jinak ne. Alespoň u mého V10 to tak funguje." u mne je to asi 25 minut 🙂 a s tou  kvalitou máš pravdu, po této době tedy po 2018 se cpe do všeho ETA, sellita a soprod, přečíslují to ve smyslu jejich calibrů a to mne už moc nebaví, mám potom pocit jako by ze mne někdo dělal blbce. Dělá to tak i IWC a další honosné značky, trošku devalvace z mého pohledu. Ale je to celosvětové napříč nejenom hodinkama ale i automobilismem, v BMW si koupíš peugeota, v Mercedesu renault, V Opelu taky pažouta, no prostě zvláštní doba 🙂  

Odkaz ke komentáři

Jsem to odhadl hoodně od oka, těch deset minut. Děkuju za upřesnění :D

-

V rámci objektivity dlužno říct, že i Vulcain jak v historii, tak jako znovuobnovený dělal i hodinky s ne-inhouse strojky, a taky je přejmenovával. Na svých strankách ale aspoň ve specifikaci strojků jasně přiznal jejich původní identitu. Takhle to u entry řad nebo u extra komplkací, které se nevyplatí samostatně vyvíjet, dělá i hromada prestižních výrobců.  Inhouse jsou jen Crickety. U těch novodobých se ale aspoň povedlo rozšířit množství iterací kalibru Cricket resp V-10 (V-11, V-13, V-16, V-18) a vyvinout nový inhouse V-21 a jeho iterace (V-22 a V-28). Pak tu je Cricketem inspirovaný Haute Horlogerie strojek V-30 použitý v limitce Imperial Gong s budíčkovým bitím a s tourbillonem. Vulcainy bez budíčku jsou osazeny buď kalibrem V-56 (Soprod A10-2, to jsou automaty s datem Presidents Classic), nebo V-57 (La Joux-Perret s datem a chronografem), V-50 (La Joux-Perret modifikace Valjouxu 7753 s big date, chronografem a GMT ve Vulcain Vulcanographe), V-58 (Dubois-Depraz modul s triple date a měsíční fází) atd atd...

Pro všechny novodobé Vulcain ale platí, že jsou fakt perfektní. Precizní výroba a kompletace.

Asi nejhorší období Vulcain zažil kdysi v osmdesátých letech pod MSR, kdy vyráběl v podstatě vcelku obyčejné hodinky a jeho ikonický strojek Cricket se dával do Revue...

Edit: překlepy

Odkaz ke komentáři

Vyčerpávající odpověď. Na  Revue jsem koukal taky s kalibrem 120 taky se jmenují cricket 🙂 ale mají 35 mm to už je pod limit. Nicméně jako předchůdce V10 skvělý caliber.  Nicméně La Joux-Perret  jsou opravdu upravená ETA ať to nazvou jak to nazvou 🙂 ale to je jiná politika, každopádně caliber V10 mi naprosto vyhovuje , jak svým původem, tak budíkem 🙂

Vulcainu zdar 🙂 a děkuji za osvětu 🖕

Odkaz ke komentáři

Tak a vrátime vlákno tématu :) Jedna starší fotka s V-50 (upraveným Valjouxem) na ruce. Ač ne-inhouse, za tyhle jsem se rozhodně nestyděl ;)

391354191_DSC3013.jpg.162f99c58c68744ed54cce162f104572.jpg

Odkaz ke komentáři

Upřímně, pro mne jsou TOP v černé a pak v bílé, ale i ostatní varianty jsou moc fajn. Ale velikost a výška už nejsou pro každého...

isochrono-vulcain_vulcanograph_03_02.thumb.jpg.b1daae385c5b7f3ff60fd1fab0bc9ef8.jpg

isochrono_vulcain-vulcanographe_10.thumb.jpg.e7ab7d6c7b552d276bef8f4536d8e6ee.jpg

Foto: https://isochrono.com/vulcain-vulcanograph-a-complication-stuffed-watch-with-a-strange-secret/

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...