Přejít na obsah

Maurice Lacroix Aikon


Peta-Biker

Doporučené příspěvky

  • po 4 týdnech...

Inspirace je jasná a každého, kdo zná Royal Oaky, Royal Oaky u těchto hodinek napadnou. Ale kopie/fake jsou bláboly, ani homage to není.

 

Když se člověk podívá na detaily, tak pouzdro má jiný tvar - ML oblé vs AP kopíruje hranatý tvar lunety, jiný sklon zúžení do tahu, celkově ML působí kulatěji, luneta úplně jiná, jiný poměr okolního pouzdra k cifru (AP má víc kovu kolem), ciferník podobný, ale ne stejný, tah také není stejný, ani indexy - ML má zdvojené čtvrt hodinové.

 

Osobně se mi hodinky velmi líbí.. Jak mě AP nikdy moc nebraly, tak na tyhle jsem narazil omylem a od první fotky mě dostaly.. ještě je bude chtít okoukat naživo, 42mm bude možná moc. Si je snad pořídím a ať si říká kdo chce co chce :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Ahoj všem,

 

koukám po těhto v automatech a protože nesedím jen v kanclu, tak líbivé Carrery od Tag Heuer nebo HyperChromy od Rado brát nechci. Tyhle Aikony jsem měl včera na ruce v Brně na výstavě. Nejsou sice nejlehčí, ale pořád je to na kovovém tahu příjemné. A vyměnit si za kožený pásek může každý sám, díky sponkovému mechanismu, bez nástrojů. I při celodenním nošení je nebude třeba sundávat, ay si člověk odpočal.

Safír vytvářel zajímavé odlesky "do modra", takže při umělém světle na výstavě byly někdy huře čitelné. Navíc zástupce distributora při diskuzi by ochoten nabídnout lepší cenu, takže za mě na takovéto denní nošení dobrá koupě.

 

A k diskuzi o tom, kdo napodobuje koho.... Jdu už vůbec tak zásadně inovovat, aniž by si jeden nemusel kupovat Alexandra Sh. nebo hodinky za stovky tisíc? Běžní lidé - kolegové, kamarádi, zákaznící (999 lidí z 1000) tam nic takového neuvidí. Je to taková akademická polemika. Hodinková kavárnička :-) - v dobrém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty ML mi prostě vrtají hlavou..vybírám hodinky ke 30ti nám (březen) a vím, že nemám víc jak 60 a chci nový. Potápkovej nejsem, na Aqua Terra to není a AP se mi vždycky líbily. S inspirací, fejkem, homage nebo jak tomu říkáte se dokážu smířit. Potřebuji je vidět naživo, ale z fotek mě dostaly jako dlouho žádný hodinky.

 

Sháním náhradu za moje Seiko SNXS77, který jsou fajn, ale nějak to není ono. Zas jsem se taky zařekl, že po Wardovi už  nechci na hodinkách jméno a příjmení..achjo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chce to fakt vidět, mě uhranulo video na youtube kde vypadají úplně fantasticky. Na živo jsem byl celkem zklamaný, ale mohlo to být i tím světlem na SEWu. Co bych naopak hodně pochválil je systém rychlo uchycení tahu (řemenu) k pouzdru. Proč to tak nedělají všichni? Nakonec jsem koupil něco jiného a nelituji toho. Bál bych se těch leštěných ploch na lunetě, něco mi říká, že těmto hodinkám škrábance slušet nebudou. Škoda že jsi nebyl na SEWu, dávali tam na ně zajímavou slevu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem postupně na ruce všechny varianty a mezi modrou a bílou bych měl problém se rozhodnout.

Každopádně za mě v dané cenové kategorii dost slušný.

Klidně bych je ponosil a skoro se divím, že je tady ještě nikdo nemá.

Tak kdo bude prvni ? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak koscom jsem dneska nestihl, nicméně projel jsem pár videí a nevidím důvod do nich nejít. Snad jen ta Sellita mě trošku straší, ale není to konec světa. Zkusím v Plzni Altmanna, o víkendu tam zabehnu, třeba budou skladem. Samozřejmě do narozenin ještě pár měsíců zbývá, ale pokud sednou, jdu do nich. Jediné co je ještě může přebít je došetřeni na North Flagy, ale to nevidím reálně. Leda by tu nějaký NF proběhly v top stavu kolem těch 60, pak bych asi zamířil k Tudoru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...