Přejít na obsah

C65 Trident Bronze SH21 LE


Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...
  • Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dokusane Dokusane, ty mě teda těma Tridentama pěkně dráždíš :-). Já jeden čas strašně chtěl bronzovky, tak jsem se zapsal na místní limitku PS2 No Date. Ty hodinky mě nějak nechytly, ale bral jsem je k výročí narození dcery, takže jsou tak nějak pořád doma a touha po kulervoucích bronzovkách stále pokračuje. In-house to je, takže do baráku by mohly, manuální nátah vnímám jako plus, vodotěsnost na potápky na hraně, ale dejme tomu. 120h rezerva chodu by byla nejvíc ze všech hodinek, co zatím mám. Jedině do háje těch 41mm. Nikdo v okolí je nemá, že bych je posadil na ruku...bojím se, že mi budou velké. Ale to se asi nedozvím, dokud je nezkusím. Koukám, že mají Wardi ted 15% off...no tak to asi objednám a děj se vůle chrono-boží. Jsem si to hezky zdůvodnil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...
  • po 4 týdnech...

Delší dobu jsem měl pocit, že mi v hodinkovnici chybí něco se small second a taky nějaký bronzovky. No a když Ward přišel s tímto modelem, bylo jasno. Pouzdro znám velice dobře, neb mám C65 Trident Diver. Tenhle model z něj vychází, liší se však zejména materiálem pouzdra, komplikovanejsim cifernikem, kdy má vterinovy subdial a datum a hlavně strojkem.

Ward do téhle 150ks limitky vložil svůj IN-HOUSE kalibr SH21, který má mimo jiné rezervu 120 hodin.

Zatim dávám jen produktové fotky a odkaz na stránky. Příští týden snad přidám živé fotky a první dojmy.

https://www.christopherward.co.uk/c65-trident-bronze-sh21-3

Ta krabicka je hustaaa !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou krásné, také řeším ted' kup hodinek a musím říct, že se mi vyzualně "bronze" líbí, něco mi na nich přitahuje, např od Tudoru nebo Eterna. Ale musím říct, že jsi vybral vzhledově fakt super. A jelikož jsem nikdy bronze neměl (snad jednou možná budou), tak mám dotaz zda se dají udržet v novém stavu pořád bez patinazace, samozřejmě chápu, že je to přirozený proces. děkuji za ifo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě to nikdy nelze udělat úplně tak, jako když jsou nové. Tu zoxidovanou vrstvu můžeš odstranit třeba vodou s citronovou šťávou - nebo jakoukoliv jinou kyselinou, ale znamená to, že budeš postupně ubírat materiál - tupit hrany, ničit brus atd.

 

Navíc ta oxidace se začíná objevovat už v prvním týdnu nošení, takže pokud bys je chtěl mít "jako nové" musel bys jí odstraňovat dost často. Nevím, jak se bronzky chovaj, když je nenosíš, ale mám dojem, že i tak budou oxidovat, jen možná pomaleji. Nejjednodušší je si připustit, že ta oxidace je vlastně chtěný proces a neřešit to. Mimochodem ta zoxidovaná vrstva bronzu má vyšší tvrdost než čistý bronz, čili hodinky i svým způsobem chrání a konzervuje. Proto se dodnes bronz hojně používá například pro konstrukci lodních šroubů pro námořní lodě.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...