Přejít na obsah

Nářadí a hodinky na opravu

Doporučené příspěvky

Nemůžeš sem prosím tě dávat ještě větší fotky? Jestli chceš, poradím ti, jak se přidávají pixely a budeš moct postovat obrázky s rozlišením třeba 6000x4000 pixelů.

To by mě zajímalo, jak to převést do kvality 6000x4000, nevěděl jsem, že by to šklo. Při SW převodu do vyššího rozlišení jsem měl za to, že se pouze zvětšují nebo jakoby rozmazávají pixely.

Můj foťák má jen 5,0 megapixelů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To by mě zajímalo, jak to převést do kvality 6000x4000, nevěděl jsem, že by to šklo. Při SW převodu do vyššího rozlišení jsem měl za to, že se pouze zvětšují nebo jakoby rozmazávají pixely.

Můj foťák má jen 5,0 megapixelů.

Samozřejmě je to jen umělé přidání (asi spíš než zvětšování či rozmazávání) pixelů, ale když je to dělané rozumně, tak to má celkem dobré výsledky - myšleno hlavně při dělání fotek na papír. Ale já jsem ti tím chtěl naznačit, že sem dáváš hrozně velké fotky a že se někomu dost dlouho načítají. Viz toto vlákno, kde se vedla debata, jestli vkládat fotky 1024x768 nebo 800x600 a ty sem pak dáváš to, co sem dáváš.

Odkaz ke komentáři

Budu se snažit dávat menší fotky. Jakým programem je to nejrychlejší zmenšit, Corel Draw, Photoshop nebo něco úplně jiného?

To zvětšení by mě dost zjímalo, to překreslíte do vektorů nebo je na to speciální program?

Myslel jsem si, že kvůli velkým plakátům se používají převážně zrcadlovky na kinofilm nebo profi digitály od 10MPix.

Upraveno uživatelem ondra_v
Odkaz ke komentáři

Budu se snažit dávat menší fotky. Jakým programem je to nejrychlejší zmenšit, Corel Draw, Photoshop nebo něco úplně jiného?

To zvětšení by mě dost zjímalo, to překreslíte do vektorů nebo je na to speciální program?

Myslel jsem si, že kvůli velkým plakátům se používají převážně zrcadlovky na kinofilm nebo profi digitály od 10MPix.

Ani ne tak zrcadlovky, jako mnohem nižší DPI!

Odkaz ke komentáři

Nejrychleji si to nastavíš ve foťáku před focením, alespoň Kodak pár nižších rozlišení má :)

Odkaz ke komentáři

doporučuju Irfan www.irfanview.com je to zadarmo, nenáročný na počítač i obsluhu, je i v češtině a umí to víc věcí než běžný uživatel potřebuje. Prohlíží asi všechny obvyklé formáty obrázků, umí jednodušší úpravy jako právě změny rozměrů, úpravy jasu, kontrastu a barev a přehrává to i některá videa.

Odkaz ke komentáři

Už jsem si stáhnul IrfanView, děkuji za typ, zmenšování jde pěkně jednoduše, ořezávání jsem tam nenašel, tak jsem to oříznul v Corel PhotoPaint.

Dostal jsem nářadí, dá se z něho něco použít pro hodinky i mimo šroubováčků?

Dále jsem měl poladit ciferník u kapesních hodinek, u kterého odpadly dvě čísla, po dohodě jsem oddělal i některé ostatní, aby to bylo v rovnováze. Vlastník je jakž takž spokojený. Avšak, podle mě to není ideální. Jak by šlo dodělat nebo přidat čísla, malování mi nikdy nešlo. (Ty co jsem odloupl mám, ale i přesto by dvě chyběly)

Zadní víčko je naklapávací, nepodařilo se mi jej ideálně naklapnout, na některém místě je jakoby malé odchlýpnutí.

Mám na to pořídit ?

Svěrák k nasazení skleněných a kovových víček

http://www.conrad.cz/sverak-k-nasazeni-skl...-vicek+dp91063/

Nebo to jde ideálně naklapnout rovnoměrně i bez nářadí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Nasezní víčka

Dnes jsem opět zkoušel nasadit víčko kapesních hodinek, ale není to ono. Stále to někde zcela nedolehne a je tam trošku mezírka.

Je toto vhodné nářadí nebo je i něco jíného pro zabřní víčka? Svěrák k nasazení skleněných a kovových víček, nebo jsou nejvodnější kleštičky?

Oddělání víčka,

na některých hodinkách není žádný výřez pro klíč ani zářez pro vyloupnutí nožíkem. Jsou ze spodu hladké, jak je lze otevřít?

Je na toto vhodné gunové otvírátko (nevím jak se to jmenuje)?

2Watch_Back_Case_Press_Watchmakers_Crystal_Tool.bmp

Odkaz ke komentáři

Ten lis je výborný na skla náramkových hodinek, ale na kapesní hodinky je malý.

Víčko se obvykle dá zaklapnout rukou, i když někdy je potřeba dost přitlačit.

Šroubováčky z té sady jsou podle mne pořád ještě dost hrubé. A o jejich kvalitě mám jisté pochybnosti...

Odkaz ke komentáři

Víčko jsem se snažil usilovně zaklapnout, ale nadaří se mi to. Když jedna strana dolehne jinde to odchlípne. Když se to snaží zatlačit přes střed, tak se to za chvíli na některé straně opět odchlýpne. Chci to zavřít zcela, protože to kamarád nosí v kapse a už jsme to zkoušeli a lze to lehce otevřít.

Hodinky mu spadly z větší výšky a opadly dvě čísla a vypadlo víčko. Strojek je naštěstí v pořádku a jde stejně přesně.

Odkaz ke komentáři

Víčko jsem se snažil usilovně zaklapnout, ale nadaří se mi to. Když jedna strana dolehne jinde to odchlípne. Když se to snaží zatlačit přes střed, tak se to za chvíli na některé straně opět odchlýpne. Chci to zavřít zcela, protože to kamarád nosí v kapse a už jsme to zkoušeli a lze to lehce otevřít.

Hodinky mu spadly z větší výšky a opadly dvě čísla a vypadlo víčko. Strojek je naštěstí v pořádku a jde stejně přesně.

Když to tam bylo,tak to tam musí zpětně pasovat. Taky trochu zkoumej sám. Nerad bych aby si se dostal do situace,kdy budeš posílat detailní obrázky, kde to mám přihnout nebo kde přibrousit....prosím označit šipkou :thumbsdown_anim: Základem jakékoliv opravy je funkční mozek, v ideálním případě vlastní. Znalosti daného oboru jsou vítaným bonusem..... :cigar:

Odkaz ke komentáři

Prosím o názor, který lis je lepší pro zavíraní a více univerzálnější.

Prosím o radu, čím lze otevřít toto víčko.

Hodinky nesmím poškodit, tak nechci na ně používat hrubou sílu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
Prosím o názor, který lis je lepší pro zavíraní a více univerzálnější.

Prosím o radu, čím lze otevřít toto víčko.

Hodinky nesmím poškodit, tak nechci na ně používat hrubou sílu.

Otevřeš je nožem, prdni si lupu na oko, a hledej vybrání pro nůž, které je většinou na dýnku, v místě dotyku dýnka a pouzdra.

Když mi nejde zamáčknout dýnko na pouzdro, tak strhnu zaklapávací hranu dýnka zalamovacím nožem, eventuálně i hranu pouzdra, ale opatrně, abych nepoškrábal pouzdro, případně ruce.

Odkaz ke komentáři

ještě k Irfanu, ten ořez obrázku se prostě natáhne myší a pak je to v nabídce funkcí v liště, jestli oříznout nebo vyříznout a podobně. Detaily teď nevím přesně, už to nějakou dobu nepoužívám. Ale je to asi jediný program z windows na který rád vzpomínám a v linuxu mi trochu chybí. Gimp je na tyhle jednoduché úpravy už trochu těžký kalibr. Ikdyž je pravda že znám člověka který na prohlížení obrázků používá Photoshop.

Odkaz ke komentáři

Hodinky CHAIKA jsou vpořádku. Jdou, sklíčko se dalo vrchem po odloupnutí ,,kolečka´´ asi lunetky, což mě překvapilo, poradil mi to hodinář, když jsem kupoval sklíčko. ´´První vlaštovka´´

Nyní jsem vyměňoval baterie v hodinkách kamarádům.

Jaké baterie jsou nejkvalitnější? Renata nebo GP silver oxide? Přemýšlel jsem o lithiových, ale viděl jsem jen 3V.

Odkaz ke komentáři

Já používám na zmenšování "Jpeg resampler" (ke stáhnutí zdarma na www.macek.cc). Velmi jednoduché ovládání, hodně různých nastavení (podle celkového počtu pixelů, podle očekávané velikosti v kb, podle počtu pixelů jedné ze stran), zvládá i celé adresáře. Zkoušeno i pod Linuxem (přes Wine).

Myslím, že poslední verze zvládá i výřezy, ale já si zvykl na Photo view (ke stáhnutí zdarma na www.polamar.net). Jde navolit poměr stran 4:3 i 16:9 i volný. Navíc je bezstrátový!

K tomu zavírání - ano, je celkem běžné, že některé hodinky rukou prostě nezavřeš a bez lisu to nejde. Na některé různě zaoblené a vypouklé hodinky to chce speciální lisovací kameny, aby neprasklo sklo.

Upraveno uživatelem Patrik
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Výměna sklíčka za safírové.

Snažil jsem se najít na to opoděď, ale jednoznačnou jsem nenašel. U některých hodinek to lze, myslím že u Seiko Samurai.

Tady jsem četl:

Safírové sklíčko kupodivu není příliš drahé ? stojí tak 500 Kč (a to je pořádný kus safíru!) ? prostě proto, že je to syntetika.

http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-09/...umnou-cenu.html

Lze nahrazovat slíčka minerální safírem, nebo se to příliš prodraží?

V jaké cenové rozmezí se to pohybuje (např. 500/1000/2000/3000/5000Kč)?

Díval jsem se na hodinky, některé podobné modely s minerálním sklíčkem jsou okolo 2500 až 5000 Kč levnější než se safírovým. Tak mě napadlo, jestli by šlo sklíčko vyměnit, popřípadě jestli je někde problém třeba s pouzdru?

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Možná, že to pro vás není nic nového, včera mi přišel poštou tenhle balónek na otvírání dýnek hodinek se závitem. Docela jsem se divil, jak to dobře funguje. Balónek je nutno nahustit /jehlou jako na míče/. Přitiskne se na dýnko, pootočí a je hotovo.

001ck6.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...