Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na to už se taky těšim,až bude střecha. Příští týden bych chtěl zaarmovat ty stropy co jsme dnes nandali a když mi neupadnou ruce z drátování tak koncem týdne to zalejt betonem aby jsme mohli začít s patrem. No pak stropy ještě jednou a pak už budu tak daleko jako ty a budu se zabejvat střechou

Odesláno

Tvl Německo :)

Jeřáb (byť malej) a takovouhle techniku jsem tady v Čechách při stavbě rodinnýho domu do tří podlaží snad ještě neviděl. Umím si to představit u firmy, která hraje o čas, ale u stavby realizovaný pomalu svépomocí se to snad nemůže vyplatit, nebo jo?

Odesláno

Budeš se divit,ale jo. Krantaxi s dovozem do 50 km a postavení jeřábu vyjde zhruba na 1200+ 1250 měsíční nájem a pak zas 1200 odvoz. Jen v nabídce od tesařů je položka jeřáb 3 000. Dvakrát betonové stropy by taky byl balík, tak jsem jeřáb koupil a je to. Až bude hotovo půjde dál. Pak ho sem dám do inzerce zn. LIEBHERR za ROLEX

Odesláno
:D :D Dobře ty! Ja to takhle udělal s unimo buňkou, s haki lešením a s řadou profi nářadí vč. míchačky, stejně jako asi většina stavebniků tady. Ale jeřáb, to je vyšší level :)
Odesláno

Tak jeřábnický zkoušky musí mít jeřábník, kterej bude jeřábovat. Auto ti taky prodaj a nebudou se ptát na řidičák, ne? :-)

Odesláno

a to jako muzu zajit do obchodu a koupit si jerab? na to nemusi byt nejake zkousky, nebo neco jako ridicak?

Nevím jak je to v Cz,ale tady,pokud to máš privátně, tak nepotřebuješ nic,jen jeřáb pojistit. Dělám si s nim sám na svej stavbě,tak to je můj případ. To samé bagr a nakladač.
Odesláno

Ta budka hore je miesto, kam by ma nikto v zivote nedostal za ziadnu cenu.

Je to zhmotnenie mojej nocnej mory.

Ale inak, naradie teda mate vazne perfektne :speak_cool:

Nahoře nesedíš. Jeřáb má dálkové ovládání, tak se pohybuješ po stavbě kde potřebuješ. Nahoře jsem chodil po rameni jen když jsem ho kupoval, abych viděl v jakékoliv stavu jsou lana.
Odesláno

Ty částky jsou asi uvedeny v ?, ale i tak elektriky to asi sežere, postavit se to musí, kdo hovpak zase odkoupí? Není jednodušší pristavit autojerab?

Odesláno

Tvl Německo :)

Jeřáb (byť malej) a takovouhle techniku jsem tady v Čechách při stavbě rodinnýho domu do tří podlaží snad ještě neviděl. Umím si to představit u firmy, která hraje o čas, ale u stavby realizovaný pomalu svépomocí se to snad nemůže vyplatit, nebo jo?

Tak kdyz stavis bytovy dum :-)

Odesláno

Ty částky jsou asi uvedeny v ?, ale i tak elektriky to asi sežere, postavit se to musí, kdo hovpak zase odkoupí? Není jednodušší pristavit autojerab?

Postavený to je během hodiny. To než zapackuješ autojeřáb je taky halda času pryč a při velikosti baráku co máme budeš muset ještě tak dvakrát,třikrát přejíždět. A kdo ho koupí? Od podzima jsem byl na inzerátech a když jsi nereagoval hned po zveřejnění,byl jeřáb už pryč. Až někdy pojedeš do německa tak se na to zaměř. Stojí tu jeřáb skoro u každý stavby. Že bych ho pak neprodal se fakt nebojim.
Odesláno

Jj, musim potvrdit, proto jsem vypichnul ten rozdíl mezi Německem a tuzemskem. Akorát jsem to dodnes bral tak, ze firmy používaj jeřáby a stavebnikům stavicím extenzivně svépomocí se jeřab nevyplatí - řešení s nákupem jeřábu mě nenapadlo.

Fakt to trvá postavit hodinu??

Odesláno
:D tohle vlákno je o stavbě domu, pro stavbu fitka v horním poschodí levyho křídla rodinnýho zámku musiš udělat samostatnej thread...
Odesláno (upraveno)

Jo když všechno maká, tak je to neskutečný lego. Zapackuješ,zapneš proud, zapneš dálkáč,jedním tlačítkem postavíš z horizontální polohy do vertikální tu hlavní věž,dva čepy,nandáš závaží, znova máčkneš,horní rameno je taky skládací,to se odklopí do vodorovné pozice,zas dva čepy,pak rozkládáš dál kdy se ty ramena výložníku srovnají tak,že výložník je v úhlu cca 45 stupňů od budky k zemi ale už v celé délce nakonec je šponovák na pojezd kladky,našponuješ no a znova tlačítkem ovládáš pořád to jedno 113 metrů dlouhý montážní lano a věž vyjíždí nahoru a rameno se zároveň dává do horizontální polohy. Když je věž úplně nahoře tak zacvaknou dva čepy který jsou přes péro aby jsi nemusel nahoru šplhat a je to. Všechno jedním tlačítkem, jedním lanem přez páky. Kdo to vymyslel to byl borec.

Upraveno uživatelem bob.zizka
Odesláno

Dík, zni to super vymyšlený. Už vím, co si dneska na YT dám před spaním jako večerníčka.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...