Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ve středu 10.7 jsme vylili základovou desku, teď si 14 dní odpočine a poroste to nahoru. Pak sem hodím časosběr, jak bude hotový

tak jak, uz to roste?

u nas ve vedlejsi dedine lili desku taky tak nejak kolem toho data a co jezdime skoro kazdy den kolem do prace, tak zatim to jeste ani neodbednili...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při současným přetlaku poptávky bych místo odstoupení od smlouvy volil spíš cestu negativní publicity směrem k makléři, s dobře podloženou dokumentací inzerátu i reálného kolaudačního rozhodnutí a e. štítku, resp. bych to předběžně připravil včetně promyslení všech dostupných způsobů zveřejnění a pak bych mu dal na vybranou - sleva nebo kýbl jeho vlastní špíny.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Makléř dělá sám na sebe. Rád bych to vyřešil domluvou, ale zatím se to moc nedaří. Původní majitel si ho přizval na schůzku a on se na ni kroutil jak mohl, v podstatě mi to vyznělo tak, že jsem s tím měl počítat a zjistit si to předem. To, že inzeroval něco jiného než prodával ho vlastně vůbec nezajímalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trosku to prezenu, kdyz koupim v dobre vire nemovitost, o ktere mi tvrdi prodejce, ze je trida A, ale ve skutecnosti je to G, tak to je sakra rozdil v nakladech na provoz.. Za me podvod, ale pokud to bylo jen receno per hubam a stitek neposilal, nic nedokladal, ve smlouve to neni, tak pak to bude jeho tvrzeni proto Tvemu. Naprosta vetsina realitaku jsou ulhani smejdi bez vzdelani, vedomosti, o nemovitosti maji nedostatecne (zamerne) informace.. Ja jsem si vsechno zjistoval sam. Bohuzel... Cest vyjimkam, ale vetsina jsou tragedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám printscreen inzerátu na srealitách, kde všechny tyto informace tvrdil. Takže důkaz mám.

Zprávu ke štítku nám dal až při předání nemovitosti (byla vypracována cca dva dny před termínem předání), což dokazuje, že v době kdy dům inzeroval a uváděl, že to je třída B, tak to nemohla být pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud má kopii inzerátu kde je uveden štítek B, rok 2008 a dá se doložit skutečně kolaudace 2005 plus štítek D tak je to podle mě podvod a soudil bych se rovnou. 

Tady bude stačit předžalobní výzva s návrhem na mimosoudní vyrovnání formou slevy na zakoupenou nemovitost, když bude požadovaná sleva rozumná. Vyčíslil bych ji na několik málo % z ceny nemovitosti. Kupující i zprostředkovatel si spočítají co je pro ně výhodnější.

 

Vanila dokáže žit s tím že jsou cihly a trubky o 3 roky starší, nebo ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zajisté ne, ale půjde o to vyhnout se variantě anulování obchodu.

Rozdíl mezi D a B může být jen 143 vs. 97 kWh na m2 za rok,

tedy při modelovém příkladu rozdíl 50kWh x 150m2, tj. 7,5 MWh za rok.

Při topení plynem cca 8 tisíc ročně tušim.

Při ceně domu 4mil. Kč sleva ve výši 4% vykompenzuje náklady na 20 let.

 

To je velmi zjednodušeně, samozřejmě. Vanila si musí čísla přepočítat sám na svůj případ a posoudit to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna věc je reálnej rozdíl v ceně provozu, druhá je opruz s přituhujicí legislativou a riziko budoucí povinnosti majitelů objektů dostat barák na určitou minimální eko-kategorii. Stejně tak to bude komplikace v připadě, že by nemovitost měla být dále pronajímána, promitne se to v zájmu najemců a potažmo na ceně nájmu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za postřehy a reakci. V zásadě mi o 3 roky starší dům a trubky nevadí. Vadí mi to, že dělají, že to vlastně není žádný problém.

Koupil něco jiného než inzerovali a oni teď dělají, že se vlastně nic nestalo. To mi vadí a vadí mi to hodně.

 

Ono je to o to složitější, že poté co jsme se nastěhovali, tak jsem nechal udělat revizi na plynový kotel.

Plynař odmítl udělat revizi s vyjádřením, že ten kotel zakazuje provozovat, proto že je životu nebezpečný.

Oslovil jsem tedy původního majitele, ten si pozval svého plynaře který konstatoval to samé. Poslal jsem mu tedy nabídky kotlů, které jsme dostali a informaci, který kotel jsme si vybrali (BAXI za 115k). Původní majitel tvrdil, že je ochotný na kotel přispět a ptal se jaká je moje představa.

 

Navrhl jsem tedy, že kotel vyřešíme 50:50 a pak budeme řešit ono stáří domu a energetický štítek nebo že může uhradit celý kotel a já nebudu chtít řešit stáří domu a štítek. On mi řekl, že to, že zaplatí polovinu kotle je pro nás výhodná nabídka. Jinak že to vyřeší tak, že nám nechá namontovat obyčejný repasovaný kotel za 20k a že z principu nám celý kotel prostě nezaplatí. Také mi řekl, že stáří domu a energetický štítek si mám řešit s makléřem a né s ním. Skončilo to tak, že řekl, že to celé předá právníkům, takže lidská domluva bohužel padá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdyt realitka/realitak podepisuje s majitelem smlouvu o (vetsinou) vyhradnim zastupovani po nejakou dobu xy, za svuj servis si pak narokuje honorar.. Majitel domu nemuze za to, ze realitni agent si neco vymysli do inzeratu a uvede kupujiciho v omyl. Divim se, ze je puvodni majitel vubec ochoten to nejak dale resit, on za vzniklou situaci asi vinu nenese. Nikdo tady na foru ale netusi, jak vypada kupni smlouva. Jedine predat pravnikovi, nebo minimalne si domluvit uvodni konzultaci.. 

 

Jinak my mame druhy mesic staveni za sebou a pomalu zjistuji, ze se stavebni firmou bude mozna podobna zabava jako se stavebnim uradem. Zmenilo se jen bojiste a bojove jednotky. Uredniho šimla vystridaly siky ukrajincu, indocechu a bilych sefu. Nepritel je opet houzevnaty a plny odhodlani.. Zaklady byly lehce rozpacite, ale rikal jsem si, ze zacatek vzdycky asi drhne a chce to trpelivost. Nyni se podarilo po 2 mesicich konecne objednat strop, bohuzel ale spatnej.. Na stavbe dva bili kluci a jeden morgos, ktery dnes za vice jak dve hodiny (makal jsem na zahrade) vykouril dve cigarety, pobral par svestek, asi 2x obesel dum a ruzne se schovaval za palety Ytongu, az to nakonec vzdal, srab, a zametl podlahu v prizemi.. Pak jsem si uvedomil, ze jsem ani predchozi dny toho typka nevidel nic delat.. Jeho funkce na stavbe je mi neznama  :D

Taky jsem se dnes dozvedel, ze jsem nejakej divnej, kdyz chci harmonogram stavby kvuli objednavce oken a tepelneho cerpadla s podlahovkou. 

Jeste ze alespon stavebni dozor funguje a s firmou cvici, protoze laik (ac pouceny), nema zadnou sanci  :oneeyed02:   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdyt realitka/realitak podepisuje s majitelem smlouvu o (vetsinou) vyhradnim zastupovani po nejakou dobu xy, za svuj servis si pak narokuje honorar.. Majitel domu nemuze za to, ze realitni agent si neco vymysli do inzeratu a uvede kupujiciho v omyl. Divim se, ze je puvodni majitel vubec ochoten to nejak dale resit, on za vzniklou situaci asi vinu nenese....

Jako sry: v inzerátu může být cokoli, důležitá je kupní smlouva a její součástí musí být Průkaz energetické náročnosti budov (PENB), ze kterého je zřejmé v jaké kategorii dům je, takže já třeba vzniklou situaci moc nechápu. Pokud je rozpor mezi tím co bylo inzerováno a realitou, pak kupní smlouvu přeci podepsat nemusím nebo můžu trvat na ustanovení dokdy ten rozpor bude odstraněn a jakým způsobem? Tvrzení, že majitel na situaci nenese vinu je nesmysl, protože kupní smlouvu samozřejmě podepisuje majitel jako prodávající a kupující jako nabyvatel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Tvrzení, že majitel na situaci nenese vinu je nesmysl, protože kupní smlouvu samozřejmě podepisuje majitel jako prodávající a kupující jako nabyvatel.

Máš pravdu v tom, že důležitá je kupní smlouva, popřípadě její přílohy (například revize). Pokud jsou údaje v ní správné, nemůže majitel (prodávající) za to, co makléř kde inzeroval či vykládal, jak účelově pracoval s fakty a podobně. Základ je opravdu smlouva. A pokud ve smlouvě neni uvedeno stáří domu ani není její přílohou kolaudační rozhodnutí těžko z toho vinit prodávajícího, že makléř tvrdil něco jiného než je realita Upraveno uživatelem Dokusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V praxi ale často proběhne před podpisem kupní smlouvy rezervační záloha, kterou pak makléř úspěšně používá jako rukojmí obchodu... a při podpisu rezervačky by sice měla být, ale často bohužel nebývá smlouva se všemi náležitostmi ještě hotová. Kupující se tím dostává do nevýhodné situace. Proto jsem prve psal, že jedinou schůdnou cestu vidím v jednání s makléřem na téma kýbl špíny kde se dá vs. kompenzace z jeho provize. U samostatně působícího makléře to ale vidím černě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...