Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Resil nekdo do domu svetlovod? Zajima me vase zkusenost proeim.

Povedu tubus pres nezateplenou pudu a bojim se kondenzace vody.

Naceneni jsem dostal od firmy ....., co ma tento problem vyreseny. (Dle obchodaka) ale cena 1 svelovodu je 40tis + prace 10tis.. coz mi prijde fakt hodne..

Napriklad velux ma stejny za 10tis, ale nevim jak je to s tou kondenzaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád si to nechal udělat do svého květinářství a na každém je vysrážená voda. To není to nejhorší, jedním totiž vzlínala voda do podhledu, ale to se už naštěstí vyřešilo. Kdyby nebylo tohoto, tak je to vysoce funkční a za mě luxusní záležitost. To už je asi o tom jak chceš šetřit a taky trochu o štěstí, protože on rozhodně není žádný šetřílek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, ale ta voda je vysrážená uvnitř toho tubusu.

https://stavba.tzb-info.cz/vlhkost-a-kondenzace-v-konstrukcich/10413-zhodnoceni-rizika-vyskytu-kondenzatu-ve-svetlovodech-v-objektu-kapralova-mlyna

 

jestli to nechceš číst, tak je to to samý jako když se ti sráží vlhkost na oknech

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

YPO: jo, to dává smysl. Jen pořád nevím jestli bych to domů chtěl. Na jednu stranu je to skvěle funkční a pěkná "vychytávka" a na tu druhou zase potenciální problém.

problém s tím bude jedinej, že se na tý kopuli bude dělat "vodní kámen" a za pár let to nebude světlovod, ale zasraná kopule zralá na výměnu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už mi z toho hrabe. Fyzických sil mám ještě na dva baráky, ale po psychické stránce už jsem se vyčerpal na maximum. Řeším podlahovku. Je toho strašně moc, ale do finále se propracoval ROTH. Máte někdo osobní zkušenost? Nebo jakoukoliv zkušenost z doslechu.

 

Blbý je, že mám projekt na podlahovku s kladačským plánem a projektant z Rothu mi řekl, že to je absolutně špatně a navrhl menší rozteče a cca 2x tolik metrů vytápěcích trubek. Argumentoval tím, že jak to mám navrženo je dobré pro elektrokotel či plynový kotel, ale nevhodné pro TČ. Už fakt nevím, jestli chce pouze prodat a udělat ze mě hejla a nebo to vážne se mnou myslí dobře. To jsou nervy....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povedal ti aj dôvod prečo je to blbo? Lebo rozteč trubiek by sa nemala meniť s typom zdroja vykurovania, ale len s tepelnými stratami danej miestnosti. Ale možno mal na mysli to, aby si do podlahy tlačil vodu veľmi nízkej teploty. Vtedy by mi to dávalo zmysel, ale pochybujem o tom, či to je zrovna potrebné.

 

Podľa mňa je to sprostosť. TČ je stavané na nejaký teplotný spád. Daná miestnosť má nejakú výpočtovú tepelnú stratu. Tie trubky by mali mať nejaké parametre ako výkon na 1m pri danom teplotnom spáde. Takže toto by mali byť len lahká matematika. Ale je možné, že sa mýlim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já myslel, že podlahovce bude jedno, jestli do ní budu topit z kotle na pevná paliva nebo elektrokotlem.

 

jen ze zvědavosti, vychází jím navržený rastr podobně jako kdybys to ukládal do jejich systémových desek?

 

edit: držím ti palce, mi už fyzické síly letos došly... nemluvě o dovolené, kterou jsem poprvé v životě vyčerpal (včetně převodu z loňska) už v říjnu :D

 

 

btw. máte někdo komín přímo napojený na krb - kouřovod s funkcí komína? soused co to má si nestěžuje, ale třeba by někdo měl nějaké postřehy, negativní?

Upraveno uživatelem Anela
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam to podobne s dovolenou. Barak sice dela firma prakticky na klic, ale papirovani a priprava v prvnim pulroce a sem den tam den zarizovani od cervence behem realizace a krome vanoc mi zbyde z dovolene tak na to prestehovani. A to jsem dobiral lonskou. Poprve za svuj zivot budu nejspis koncit rok s nulou.

nemluvě o dovolené, kterou jsem poprvé v životě vyčerpal (včetně převodu z loňska) už v říjnu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...