Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

 

Kluci, kdo mate neco rozdelano, stavite dale bez preruseni? Zacinate pozorovat nejakou nervozitu u stavebnich firem? U me aktualne stavebni dozor v karantene a stavebni firma prestala regulerne komunikovat.. Na dome se dobre 3 tydny nic nedelo. Uver nekde na pul cesty vybranej, dum ve stadiu hrube stavby, skoncili jsme u pripravy na sadrove omitky.. :sweatdrop:

u nás to zatím frčí tak nějak plynule pořád...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

 

Ked sme u tych septikov... ma nejaky zmysel septik ked mas kanalizaciu? Ja mam vedla domu taku betonovu nadrz ale je tam bajpas do kanala... premyslam ci ju zrusit uplne alebo nahradit nejakou modernou.

Když máš kanalizaci, tak to smysl nemá. Jedině čistička, ale i to už je dost složitý. Vodopravni řízení atp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já frčím dál, zatím jsem se ke všemu co jsem potřeboval dostal. Práci si udělám sám. Každopádně je to blbá situace a nic není tak jednoduché jako doposud. Snad se to vrátí co nejrychleji do zajetých kolejí. Ty nádrže jsou dost malý ne? Já uvažuji nad 15m3 a žena pořád řve, že je to málo. Jak počítáte objem/spotřeba? Kam s přepadem? Vsakovák?

post-21215-0-13201700-1584479688_thumb.jpg

post-21215-0-21279800-1584479698_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty tam nemáš kanalizaci?

Tak těch 5 m? je na chalupu naprostý minimum. Záleží, jak často tam člověk je, v kolika lidech a tak. Ale já tam víc dávat nebudu, to bych pak měl přes půl pozemku nádrž. Holt budeme muset na chalupě šetřit vodou, tak jak to má být. Do rodinného domu bych volil jednoznačně čističku. Nevyjde to už o tolik dráž, jen je tam spousta papírování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na vypocet objemu je vzorec, i na tech strankach si to muzete spocitat. ale pro uplne zakladni info je tusim 25litru/m2 pudorysny plochy strechy. cili zalezi spis na srazkach nez na spotrebe, ktera je asi dost rozdilna dle kazde domacnosti. prepad mam do kanalizace. u novostaveb by se destove vody mely zadrzet na pozemku, takze prepad do vsaku. aspon myslim ze to tak je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam betonovou nadrz na 6m3, za chvili to uz bude rok co je v zemi :) cca od srpna je skoro plna vody a zatim myslim dobry.

v projektu jsme meli 3 kubiky, dali jsme si dvojnasobek ikdyz jsme vedeli, ze bychom uzili i 10 nebo 15 kubiku. nechteli jsme ale zakopavat takovy kolos na zahrade...

 

co se tyce stavby tak firma co montuje okna zatim jeste pracuje a vcera jsem se bavil s klukem co mi zdil hrubou stavbu, ze zatim taky maka, akorat se vic hlida no a ceka co prijde. stavebniny pry zatim v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...