Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já jsem v tomhle úplně jednoduchý. Elektřinu mám u "elektrárny", takže ČEZ a plyn u "plynárny", ta se nějak převrkočila v Innogy. Prostě když jsem to zakládal, tak jsem šel tam, kam se chodilo vždycky a už jsem tam zůstal. Krom toho přihlášení jsem po nich nikdy nic nechtěl, takže zkušenosti dobrý :D Jo, vlastně teď jsem chtěl silnější hlavní jistič...všechno vyřízeno online, pohoda. Známý mě loni lákal na nějaké aukce energií. Furt nechtěl dát pokoj, tak jsem mu poslal vyúčtování, ozval se obratem a poslal mě do prdele, že na tom hovno trhne. Takže zůstávám spokojený tam kde jsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me CEZ pred mesicem v nedeli rano v 6h poslal mail, ze me po 3 letech konci smlouva, takze me s predstihem informuji, ze s novou smlouvou bude novy cenik. O 50% drazsi nez doted.

Hned v pondeli jsem jim volal, jestli si delaji prdel, tak me pani ujistila ze ne a ze to tak je a jinou cenu mi neudelaji.

Nekde na netu jsem nasel porovnavac, neco zaklikal a odpoledne uz mi volali kvuli upresneni pozadavku. Nabidli mi Yello, cena byla dobra, tak jsem to vzal. Zaridili vypoved u CEZu a za 2 tydny mi CEZ volal, jestli si to nerozmyslim a ze mi posilaji lepsi ceny. Poslal jsem je dohajzlu, i po jejich sleve je Yello levnejsi. Takze za me CEZ nebrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera hezky, tak jsem nohy převezl na místo činu. No co Vám budu povídat, nevychází to 🙂 V patkách mám zabetonované závitovky a bohužel ve dvou nohách už i vyvrtané díry na kotevní patky a potřeboval bych jednu nohu posunout o 1.5cm. Není všechno růžové. Proč jsem je vrtal? Protože původně měly být jen 4 nohy a teď jich mám 7. Chtěl jsem si někde vylít srdíčko, tak sorry. Dneska zkusím vyrobit jednu kotevní patku a vystředit rozdíl na patce, tak snad. Jinak bych musel odvrtat z patky závitovky a dát nové na chemickou kotvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky kluci vsem za podnety. Parkrat to tady padlo, navic po telefonu velmi vstricna komunikace. Takze nakonec zkusim Innogy. Necekal bych, ze tam muze byt tak extremni rozdil. Proti stavajicimu dodavateli mi udelalo Innogy na plyn kalkulaci mensi o vic nez 20% (u mne to dela ramcove 18k za rok). A to cenu nevedeli. Vsude sem poptal cenu za rok a dodal sem jim spotrebovany objem plynu v m3.

Edit: Stavajici dodavatele energii do baraku byly na babicku, takze resim komplet vsecko na sebe.

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja aktualne prechazim od Innogy k MND. Platim jak mourovatej a jediny, cim se mne snazilo Innogy motivovat, byly slevovy kupony do ruznejch shopu, o coz nemam ani trochu zajem. Volali mi MND, normalni lidskej rozhovor, nabidka, tak jsme si placli. Samozrejme z Innogy volali, ze mi zlepsi cenu atd., ale uz jsem nad nima zlomil hul. Tak jsem na to MND zvedavej, uspora u plynu za tu trochu papirovani stoji. Zacinam od kvetna, myslim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, shewcza napsal:

Pro dnešek stačilo, zítra je taky den!

20210327_171249-01.jpeg

Musim priznat ze zatial pekne. Mam obavy trocha co bude dalej, na fotkach predtym som videl dost zurive zahlbenia v tramoch, aby ti tam sedeli priemery na danu dlzku. 

Ale presne taku farbu domu som dnes zacal menit na inu, lebo ma po rokoch prestalo bavit ze vsetky muchy z okresu sedia na nasej fasade.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to prijdou jeste 3x 200mm trámy a ty 160 se "zuřivým zahloubením" budou po delce. Ty dvoustovky musím taky trochu zahloubit, minimálně o 5 cm. Ta barva vypada ve skutečnosti úplně jinak, ale samsung to tak blbě vytahuje. Je to OK4B, v zimě do uelena v létě spíš do žluta, respektive slunko/ pod mrakem. Mouchy na to nesedají, ale je pravda, že v létě jsme ji ještě neměli, tak uvidíme. Každopádně díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...