Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

před 5 minutami, Hasňa napsal:

Jo, já vím, že to byl joke. Ale já normálně od té doby, co jsem viděl ty obrázky nemůžu myslet na nic jiného a modlím se, aby se to nějak vysvětlilo, jako, že to nejsou pálené cihly, ale nějaký kosmický izolační kompozit, nebo tak. Neb vím, jaká je megapruda stavět, obzvlášť dnes, a jak lehce se to může zvrtnout a kolik to pak stojí. 

:cheers: tak já tam snad skočím a udělám rekognoskaci na místě a podám report, neboť Jura staví a chodí sem velmi zřídka  :D

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vidím že jsem tu rozpoutal pěknou diskuzi

Řeknu to takhle:
Tatitk od mojí se živí jako stavební dozor a takhle postavil dva baráky,sobě a jedné dceři. Mě bylo řečeno něco ve smyslu,že je to kvůli vodě,že ta porfixu nesvědčí a že se to udělá takto,tak se to tak i udělalo Cihla je pod nulou.
Faktem je že ani jeden dům co postavil nijak nevlhne od spodku,ani když pořádně zaprsi. Jinak izolace je pod i nad cihlou
Nejsem stavebník,nevyznám se v tom a dělám co se mi řekne


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedine co ma napada, ze to moze kratkodobo posluzit ako akasi poistka-ochrana toho porfixu ak by mala stavba preckat nejak vyrazne dlhsiu dobu nezakryta a keby sa na zakladovke mohlo dazom tvorit jazierko a to nedajboze potom zamrzat. Ktosi mi kedysi vysvetloval ze na porfix moze trochu pochcat, ale nemal by pokial mozno nikdy stat vo vode uplne ponoreny a ak v tom stave zamrzne je to udajne jeho koniec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, otázka. Chtěl jsem vrtat diamantovým vykružovákem 73mm díry (stávající krabice od zásuvky a od vypínačů světel) přes 2 - 4 obklady najednou (malý klinker formát). Majitelka bytu je ale alergická na prach, i lepidlo míchám na dvoře. Napadlo mne nějak si to předkreslit a poladit venku postupně flexou, nebo 2-4 obklady i s křížkem nalepit oboustrankou na nějakou desku a na dvoře celou sestavu najednou vykroužit diamanťákem.

Nedělali jste/neviděli jste jeden z těchhle postupů v reálu? Nemám moc prostor pro experimenty, obklady koupila majitelka přesně, o tom že musí být něco navíc neslyšela :)

Nejsem profík - tohle mi obyčejně dělal řemeslník, jenže v Rakousku a Německu se platí prostě líp...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě teda upřesnění, protože jsem to nenapsal moc srozumitelně: dělám kamarádce kuchyň, staré obklady jsou pryč, stěna srovnaná lepidlem, ve středu začinám obkládat formátem klinker, a řeším, jak do nového obkladu pŕed přilepením někde na dvoře vyřezat díry v místech kde budou prostupy ke stávajícím elektrokrabicím. Přičemž vzhledem k uzkýmu formátu půjde díra přes 2 až 4 obklady...

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Existuje taka mokra rezacka na dlazdice, ktora neprasi je to mala cirkularka a kotuc je tam ako v tej flexe ale otaca sa ponoreny vo vodnej lazni.....urcite by sa to dalo niekde pozicat.... ale Ty vlastne mozes rezat vonu takze Ta prach nakoniec vlastne netrapi ci?

Pokial ide o nabranie mier a prenesenie von, tak nas obkladac si to kreslil normalne fixou na dlazdicu  +/- od oka a potom vyrezaval tym zazrakom... myslim ze u zasuviek milimetre nehraju rolu, zasuvka krabicku so slusnym presahom prekryje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, podívám se po mokré řezačce teda :)

Primàrně mi šlo o to, kdybych nalepil oboustrankou na nějakou desku dlaždičky ve správné konfiguraci a vrtal najednou vykružovákem, jestli se mi to "nerozlítá". 

On je u většího počtu krabic docela rozdíl v čase - u diamanťáku je to bzum bzum (cca 3 minuty na krabici u už nalepených obkladů), jiné postupy jsou třeba na 20 minut (i dýl)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vykruzujes predsa aj tak vzdy po jednom na drevenej doske, ak je stred v obkladacke dobre, ak nie je das si vedla dosticku primeranej hrubky a vrtas do nej.... ze by sa obkladacky nalepili vedla na necisto a tam vykruzovali naraz to som nevidel, ale netvrdim ze to nie je mozne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak to jsem neznal. Děkuju. Jak říkám, v tomhle jsem amatér a materiál koupila navíc kamarádka bez rezervy, takže pojedu na jistotu. Destička s vodící dírou, a obklady hezky po jednom. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli nedelas do obkladacky cely otvor, ale treba jen ctvrt nebo pul kruh, tak by mohl stacit mensi diamantovy kotouc a trosku zrucnosti, nemusis kupovat drahe vykruzovaky (teda pokud uz je nemas). da se vyrezat vsechno :)
https://www.instagram.com/p/CNK9KbelVGX/
https://www.instagram.com/p/CKtJPrIJqox/

na trening rezani doporucuju nekde koupit par zbylych kachlicek ve vyprodeji, stoji to par korun a nebudes mit strach ucit se to na obkladech co maji jit na stenu - hlavne pokud je jich presne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý, Honzo, dekuju, obklad je už hotový. Lihovou fixkou jsem si to předkreslil, na dvoře na prkýnkách vyvrtal, u celý kuchyně jsem nepřišel o jedinou kachličku, vše na první dobrou (dokonce dva obklady zbyly). Pokud střed vykružováku s vodícím vrtákem vychàzel na hranu kachle nebo moc blízko okraje, vyříznul jsem tu oblast menším vykružovákem nebo flexou a nahradil růžkem dřevěné desky stejné tloušťky. U první díry mi to všelijak ujíždělo, takže "kruh" přes čtyŕi kachle je jak od Picassa :D , ale naštěstí jsem začínal dírou pro telefon od domovních dveří, který to spolehlivě schová. Ostatní díry už jsem předvrtával s oboustrankou pŕilepenými kachlemi i pomocnými destičkami, aby se to nehlo, a jsou přesné. Tenhle problém se ale týká jen malých formàtů a asi i mozaiky, u větších formátů to zřejmě člověk zvládne udržet i bez oboustranky.

Naposledy jsem sám obkládal před tuším 16 lety, tak mi stouplo "obkladačské" sebevědomí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyjo, to je jako další pokoj v baráku. Když to srovnám se svou terasou, s věčně navátým listím, pavoukama... jsem asi nechal přijít přírodu moc blízko. Budu s tím muset něco udělat :)

Vypadá to suprově, Gusto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...