Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 31 minutami, Hasňa napsal:

Ježíši, to je humus. Nasranost a bezmocnost. Trocha alkoholu dneska neuškodí. 

No, to asi bude víc než potřeba. I když mě, skoro abstinentovi, stačí tři piva a je po mě ... 

Jinak podle záznamu tam byli kolem 8 večer, takže žádná noční akce. Ještě, že jsem je tam nepotkal, patrně by se na kriminálce šetřilo úplně něco jiného. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhorsi je, ze s materialem je obecne problem a jeste vetsi asi bude behem nejblizsich tydnu/mesicu. Vedouci ze Stavmatu nam oznamil, ze nektere polozky uz nemuze ani objednat, neco zase skokove vylitlo (jekly, karisite) a u nekterych je velky otaznik (sadrokarton, kabely). Drevo uz neni delsi dobu. S nadazkou (doufam) rekl, ze za tri mesice nebude mit co prodavat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno jsem dojel na stavbu, kterou máme zhruba z poloviny hotovou. Vypáčené dveře, ukradený všechen polystyrén, izolace, nářadí, žebříky, boxy na rolety a hliníková okna s posuvem a bezpečnostní dveře. Sousedovic kamera natočila dodávku i s pražskou SPZ a skupinu chlapů v kšiltovkách. Kriminálka mi teď volala, že toho mají na svědomí víc, auto je napsáno na ukrajinského majitele ... tak fajn čtvrtek 

Tak to je hnus. Chápu dobře že jsi ještě neměl namontovane okna a dveře?

U nás prej taky nedávno zastavila o půlnoci dodávka a nějakou dobu tam nastartovana stála.
I když máme kolem baráku všude zástavbu,tak zvažuji že koupím nějakou zabezpecovacku. Přes zimu jsme si všimli že nám někdo obchazel barák a dokonce nahlizel přes okna dovnitř


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Juraj11 napsal:


Tak to je hnus. Chápu dobře že jsi ještě neměl namontovane okna a dveře?

U nás prej taky nedávno zastavila o půlnoci dodávka a nějakou dobu tam nastartovana stála.
I když máme kolem baráku všude zástavbu,tak zvažuji že koupím nějakou zabezpecovacku. Přes zimu jsme si všimli že nám někdo obchazel barák a dokonce nahlizel přes okna dovnitřemoji35.png


Sent from my iPhone using Tapatalk

Nebyly namontované dvoje vstupní dveře a velký HS portál. Tyto otvory byly zabedněny a hlavní vstup měl provizorní dřevěné dveře, normálně na FAB zámek. Takže normální vloupačka, provizorní dveře rozštípané ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Chlapi, obracím se na vás, protože je tu fůra šikovných lidí. Ptám se stejně i v sekci koupe prodej.

Zvažuji koupi RD a měl bych se vyjádřit co nejdřív, jestli beru nebo ne. Takže to hoří.

Domek je ze 70. let prakticky v původním stavu.

Nejprve jsem se zamýšlel nad rekonstrukcí ve formátu, jak to je nyní - tj. zevnitř i zvenku s menšími úpravami rozložení místností, ale furt mi to nechtělo vycházet.

Pak mě napadlo, že by se možná dalo z boku trošku přistavit a když jsem si to namaloval, tak mi to konečně dává smysl, ale vůbec nevím, jestli to jde a co by to stálo - komplet rekonstrukce i s přístavbou. Před koupí to musím orientačně vědět, abych neskočil do pasti.

Proto rychle sháním někoho, kdo tomu rozumí a pomohl mi s hrubým odhadem. V případě, že by to uměl i realizovat a já to utáhl finančně, tak to můžeme rozjet.

Konzultaci nechci zadarmo, jistě se domluvíme.

Více v sz

Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja Ti jen tak nahodim, jak sem loni delal rekonstrukci na svem dome....

Vystavba 1957-1959. Ustredni topeni 1961. Celopodsklepeny RD, dvougeneracni. Tri podlazi (sklep+ 2 obyvaci). Pudorysna plocha cca 10x10m (je to komplikovanejsi stavba).

Rekonstrukce strechy (puvodni eternit) v roce 2016, vymena krytiny, oprava podbiti, okapy, hromosvody and shit... 330 000,- kc.

2021 velka rekonstrukce, komplet vymena UT, TUV, komplet elektrina, spodni patro komplet stropy, podlahy, koupelka, kuchyn and shit. Sklep nejake omitky a dalsi stavebni upravy (nic zasadniho). Vse vicemene svepomoci, vodu, topeni a elektrinu sem tahal z 80% sam, se zbytkem pomahal bratranec. Materialove cca 800 000,- kc.

Ceka nas zahrada, postupne obkopani a oprava izolace, dalsi prace ve sklepe. Materialove to vidim (optimisticky) na cca 250 000,- kc. 

Kdybych to nechal delat firmy, tak UT cca 300k (sam za 100k), elektrina cca 150k (sam za 80k), voda cca 30k (sam za 10k). Stavebni a zednicke prace za materialove cca 200k (s firmou tak 400k). 

Takze suma sumarum- v materialu budu za celkovou rekonstrukci ramcove za 1,5Mio. Kdybych pripocetl sluzby (ze by mi to delaly firmy), tak asi 3 Mio.

Resil sem to tak, ze sem neco mel, vzal sem si uver, odesel z prace, udelal OSVC a makal na baraku. Z uveru sem i zil. 

Nevyhoda je, ze za 10 mesicu sem mel jen 7,5 dnu volno, zbytek sem od rana do vecera makal na baraku. 

EDIT: Uplne sem zapomel, ze mi nezbyly prachy na okna, takze jen oprava stavajicich drevenych puvodnich. Nova plastova cca 250k, ale to bych nerad. Drevo cca 350k. Vychazim u oken ale ze "starych" cen. 

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neporadim, jen teda dva postrehy:

- aktualne jsou jakekoli odhady cen uplne na vode. Pokud nemas moznost koupit veskery material vcetne krovu, krytiny, instalacnich a zarizovacich veci a nekde ho zadarmo bezpecne uskladnit (coz 99,9% stavebniku teda nema), ten odhad bude jen velmi, velmi ramcovy. Je nestabilní situace, jak cenove, tak v terminech dodavek stavebniho materialu.

- pristavba k RD (pocitajici s provoznim propojenim) ma jedno uskali - zatimco RD si uz davno sednul, nova pristavba si teprve bude sedat. Jak moc, to zalezi na typu podlozi, konstrukci zakladu a vaze cele pristavby, ale bude tam nejaky maly vertikalni pohyb a je treba s tim pocitat, aby podlahy byly ve finale v rovine, aby nedoslo ve zdi k naruseni trubek a kabelu atd.  Nejjednodussi metodou je udelat jeden rok zakladovou desku pristavby, na ni dat po obvodu palety s veskerym zdivem a pristi rok teprve zdit.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, máme projekt domu, stavební povolení atd. akorát se nemůžeme domluvit s žádnou firmou - před Vánoci za 5 mil. nyní ta samá firma za 7 mil. a bojím se, že než to bude stát, tak budou chtít 9 mil. což teda fakt nemáme. Materiál není a když je, tak za neskutečný prachy. Nikdo nechce nic garantovat, za nic ručit, odmítá stavební dozor, smlouva neexistuje nebo je cárem papíru, který v okamžiku, kdy přestane být výhodná pro zhotovitele, tak končí. Mám možnost nakoupit materiál dopředu a bezpečně jej uskladnit. Ale to se pánům maltomrdům nelíbí, protože bych pak nemohl poslouchat, že se cihly zdražily o 100 %, kov o 500 % atd. a oni by mě nemohli okrást. Z několika firem, které jsem oslovil, vesměs naprosto stejná písnička. 
 

Proto se chci zeptat na firmu ze střední Moravy, která staví kvalitní dřevostavby? Máte prosím nějakou osobní zkušenost a mohli byste poskytnout doporučení či reference? Cestou zděného domu se mi bohužel po výše popsaných zkušenostech nechce vůbec jít, svépomocí na to bohužel nemám kapacitu. Díky a promiňte za dlouhý příspěvek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kolegové, obracím se na Vás s žádostí o doporučení projektanta na dům (dřevostavba, kontakt na firmu co to bude dělat pro technologické detaily), přípojky k sítím.

Kdo někoho má, děkuji za tip.

Místo realizace Tman u Berouna.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, martar napsal:

Člověče, mít možnost koupit teď matroš a bezpečně ho uskladnit, tak to udělám a stavbu uřídím sám s partou Ukrajinců (nebo zedníků v důchodu).

Naprosto s tebou souhlasím. Pokud máš možnost uskladnit materiál, tak určitě nakoupit a stavbu řešit prostě po etapách. Smlouvu vždycky na část stavby, hotovo, poplatit a tak dále klidně s jednou partou. Je to sice náročnější na domlouvání, ale hůř tě někdo ojebe.. Stavěl jsem takhle, protože mi z podobných důvodů taky došla trpělivost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...