Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 2 hodinami, cityfly napsal:

Mate prosim tip na barvu na betonovou podlahu? Do garaze a do sklepa. Moc diky.

Betona. Pouzil som viac krat, celkom to ujde. Na extremne exponovanych miestach to po par rokoch uz nieje ono, zvysok super.

Upraveno uživatelem eskimak
Typo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, trávník se tu také řešil a jiné vhodné téma jsem nějak nenašel, tak zkusím zde a snad to nezapadne.

Minulý rok jsme koupili dům se zahradou, na které byl asi před 12 lety vysazen bambus. Je na místě, kdy slouží jako optická a zároveň akustická bariéra od silnice a rád bych ho v místě ponechal. Bohužel ten, kdo ho sázel, neohraničil záhon (cca 1m x 10m) žádnou bariérou a tak se nám bambus prorostl po části zahrady a máme ho až pod terasou. 

A tady se chci zeptat, je nějaká šance, jak bambus alespoň částečně zkrotit? Zatím výhonky vytrhávám, vystřihávám, ale je jich hrozně moc a je to taková Sisyfovská práce. Nabízí se vybagrovat část zahrady a založit ji znova, ale to teď nepřipadá v úvahu, vzhledem k jiným investicím v domě. Napadlo mě najít někoho, kdo by dokázal vrazit ocelové pláty mezi záhon s bambusem a trávník, nebo...?

Díky za každou radu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bambus je svině. Taky jsem ho koupili, hodili do země a někdo nás upozornil na tento problém. Tak putoval zpět do velikého květináče. Naštěstí jsem měli typ, který nedělá oddenky a roste trsovitě. Ale i přesto jsme ho dali radši do kvetniku. Historka, že jim vylezl spicatej oddenek v terase nebo 30m od místa, kde ho zasadili je peklo. Prej se toho nedalo zbavit. Jen to škubat. On pustí pod zemí a nevíš, kde vyleze. Prý klidně dnem bazénu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před pár lety jsem taky nasadil bambus k plotu jako barieru a na hranici jsem dal do země tu vlnitou plastovou folii, aby nelezl k sousedovi a zdá se, že ho to drží. ale leze do prostoru nám - jednou jsem to vytahal i s kořeny a přesadil podél plotu, asi to budu muset zase udělat. nepomohlo by přesekat ty šlahouny? plazí se těsně pod zemí.

 

IMG_20220629_113636.jpg

IMG_20220629_113644.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeším koupelny v takových minibytech na pronájem. Prostorově by dávaly smysl sprchové kouty, ale sám to jako zarytý milovník vany vnímám jako snížený standard. Nemám objektivní pohled. Prosímvás, je sprcháč plnohodnotná alternativa? Uměli byste na základě životní zkušenosti ze své socialní bubliny odhadnout, kolik lidí preferuje sprcháč a kolik vanu (bajvoko)? Vim ze je to debilní dotaz, ale buďte na mě pls hodní :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to individuální, ale kdybych se měl přiklonit pouze k jednomu řešení, tak rozhodně sprcháč. Máme v koupelně vanu i sprchu a ve vaně jsem ještě dobrovolně nikdy nebyl. Žena to má zase naopak. Musíš taky přihlédnout k tomu, že někdo může mít zdravotní hendikep a v tom případě je sprcháč jasná volba. Jediný co mě napadá k čemu je vana dobrá, když nepočítám to, že někdo má rád rochnění se ve špinavé vodě, je koupání dětí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím kolik lidí má radši co. Já se třeba taky spíš sprchuji a vlastně všichni doma. Pravda je, že ve vaně se osprchuješ, ale sprcháč si nenapustíš. A taky je pravda, že ta vana musí být taková, aby se do ní dalo lehnout pořádně, aby to byl nějaký komfort, taková 150 cm vana je podle mě na hov.. Takže je ještě otázka, jestli máš opravdu místo na vanu, protože jestli ne, není o čem, v malý vaně se budou všichni jenom sprchovat, byť třeba v sedě. A ad sed i pro starýho člověka je třeba lepší mít plastové sedátko / stoličku ve sprcháči se vstupem v úrovni podlahy, než lézt do vany (zkušenost s babičkou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to stejně, Shaggy. Nicméně konkurence bude mít u malometrážních bytů taky hlavně sprcháče, tak se toho přestávám bát. Pro představu - bude to mít 24,5 m2 plus 6 m2 spací patro.

-

Ale stejně radši počkám, až se k tomu vyjádří i všichni ostatní členové fóra ( :D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...