Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jak byste zapouzdřili válcované ocelové nosníky Íčka? V části obýváku je mám přiznané, volně v prostoru. Chtěl jsem je opláštit dřevem, ale jednak to nakonec vyhrála bílá varianta a navíc se ukázalo, že by dřevěným zapouzdřením nosníky moc nabyly na objemu a ztratily by šmrnc. Takže hledám nějaké řešení, které zvětší povrch nosníku tak o 5-10 mm. Podmínkou je řešení, které bude snímatelné (pro občasnou kontrolu stavu nosníků) a pochozí (jednou za uherský rok se na nosníky dává podlážka při čištění střešních oken a při malování. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podlahovd lamely mám, původně jsem to tak chtěl udělat, jen jsem měl představu, že by bočnice a spodek držely pohromadě kvůli snadnému sejmutí, takové jako pohledové Účko z jednoho kusu. Na nosniky se kouká jen zespoda, takže druhá vrchní část zapouzdření by nemusela být estetická, ale jen funkční (nějaká bezpečná fixace celého opláštění). Kdybych to chtěl napevno, tak Íčka obrousím, natřu, bočni dutiny vypěním polyuretanem, obalím perlinkou, hodim do stěrky a nabarvím, takže by se nosníky rozměrově nezvětšily vůbec, resp. jen o 2-3 mm :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popravdě - nevím. V tom prostoru se i vaří, tak jsem automaticky tu kontrolu nosníků zakomponoval do plánu ... přece jen drží polovinu horniho patra a sloupky vaznice krovu. Možná bych měl vyřešit nejdřív tuhle otázku. Díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Působí na Slovensku firma Dům barev? Mají svoje barvy Linea je fajn na sklepy apod, Expert bych laicky srovnal s Primalex Polar a Master je bílá jako že fakt bílá.
Moc dobře se s tím dělá, kupodivu se stačí držet při ředění návodu
Maloval jsem s tím celej barák a vlastně mě to i bavilo.
Screenshot_20221018-221231-584.thumb.png.1fb5c3e099e7646a53f5b1ffac0e492b.png

No tak ti teda pěkně děkujeme. Na tvé doporučení jsme koupili Mastra a je to fakt bílí,jako že fakt bílí
Žena si jí pochvaluje,že se jí s tím dobře dělá


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martar: Jsem stavař - Ička nemusíš kontrolovat, leda možná tak za 50 let,...pokud nenesou strop nad nevėtranou místností kde pracuješ s chemickými látkami produkujícími agresivní výpary ....toto však neplatí, pokud - jako treba já se svým vracením se jestli jsem zamkl dveře bytu, auta - netrpíš obsesivní kompulzivní poruchou, pak kontroluje jak je libo😉

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...