Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Tak já sem zase po týdnu napíšu a ukážu pokrok.

Pohled z jedne strany :

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pohled z druhé, od lesa:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

A taková ta klasika z blízka :

A i práce na plotě pokračuje paralelně :

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám právě krytinu už na pozemku , tak na ně tlacim, ať letos ještě stihnou štíty, usadit okna a střechu. To by pro mě znamenalo , že přes zimu se může dělat vevnitř : příčky, voda, topení, elektrika a podlahy.

Na jaře pak dodělat věci zvenku omítka, cesta , stání. A v květnu se stěhovat... Takový je plán a podle něho jedu :-D

Odkaz ke komentáři

Hehe teď jsem googloval co je to buxus :-D

A ne není to ono. Je to : borůvek deset ( z toho i zimolez kamcatsky a růžová borůvka kanadská), pak klikva (brusinky nějaké), muchovnik (indiánská borůvka), ostružiny, moruše, kiwi (cha cha), fíky (stejne cha-cha).

Stromečky označené jako cha cha, na jaře chciple vykopnu a dám místo nich maliniky:-)

super! taky mám rád jedlé křoví :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, třeba někdo řešil někdy podobný problém. Mám doma kondenzační kotel quantum (ohřev vody + topení) cca 4roky starý. Poslední rok mi občas při startu bouchne, poslední dobou je to cca 2x denně.

Byl tu 3x servisák (pokaždý jinej) a vždy, že to dělat nemůže (klasicky se to před ním nestalo) a kdyby ano, že to nemám řešit (vadí mi to).

Přijde mi, že kotel pustí plyn, ale nezapálí hned a nahromaděnej plyn bouchne (nebo to tak neni, nerozumim tomu :-))

Nějakej nápad/zkušenost?

Moc díky

Upraveno uživatelem j.ocvirk
Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak konečně to bouchlo předemnou.

Při startu bouchnul a bylo to i vidět přimo v místě viz foto.

Jinak kotel ještě zapálenej nebyl.

Je spíš problém v poměru plyn/vzduch nemyslíš? Děkuji za postřech

Odkaz ke komentáři

Ahoj, to na obrazku je ventil, nie zmiesavac. Tam toho asi ani nejde moc nastavovat... ale mozem sa mylit, niesom kotlar (len som sa raz z dovodu neschopnosti kotlara opravit zavadu nastval, stiahol servisny manual a opravil si to sam). Ono to nieje ziadna raketova veda. Odvtedy ku kotlu odbornikov nepustam :). Kym nemusim.

Ako v nom "buchne"? Mrkni podla cisla toho ventilu ci nenajdes popis.

Btw, ten ventil je dost draha zalezitost, tak 400?.

Odkaz ke komentáři

Zkusím dalšiho plynaře, jestli konečne narazím na opraváře.

Takhle jak to říkáš sem to udělal s domácí vodárnou, po zásahu "opraváře" dodávala vodu jak kdy :-)

Stahl sem manuál tlakového spínače a upravil tak, jak jsem to chtěl po opraváři.

Ale do plynového kotle zasahovat nechci (respekt) :-)

Díky za rady, napíšu jak mi to dopadlo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...