Petr11 Posted November 21, 2024 Report Share Posted November 21, 2024 ahoj, řeším do temperovaný chalupy na 6 stupnu podlahu, v krámech mi většinou doporučují vinyl, ale já bych rád lepenou třívrstvou dřevěnou. Co myslíte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juraj11 Posted November 21, 2024 Report Share Posted November 21, 2024 ahoj, řeším do temperovaný chalupy na 6 stupnu podlahu, v krámech mi většinou doporučují vinyl, ale já bych rád lepenou třívrstvou dřevěnou. Co myslíte?Se dřevem to máš těžké,největší problém tam bude za mě vlhkost.6 stupňů je dost málo a to i pro zdivo,ale možná jsem to jen špatně pochopil.Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr11 Posted November 21, 2024 Report Share Posted November 21, 2024 pochopils dobre, v zime temperovano tak na 6-7 stupnu + víkendy kdy tam budu a pak to bude postupně vychládat, ale min. 6-7 stupnu. Vím moc to není, proto mi asi v kramech radí ten vinyl:-(.podlaha izolovaná + provetravana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEGY Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 To jste takhle domluvení s firmou na zalití podlahy. Kontaktoval jsem ji před rokem, od konce srpna se ladil termin s topenářem. V půli října možnost zalití. Určili jsme si termín, nicméně nastalo několikeré posunutí, 14 dní nemoc, další termin se přesunul o týden diky poruše čerpadla. Pak dalších 14 dni přesouvání již jisteho termínu na minulou středu. Chlap tam už byl osobně a prej to vylejou na 100%. V úterý mu volam celej den a nic, dovolam se večer, a že to platí, ale opět přesun na pátek. Říkám OK, ale začíná bejt kolem nuly, takže je nejvyšší čas. Jo jo, ve čtvrtek navozime matros, patek lejem. Ve čtvrtek volá, že mu chlapi živnostníci odjeli na dva týdny do Rakouska. Tak asi potom. Prej mam zavolat šéfovi. Tak mu volám a prej mi zavolá další den a nějak to udělají. Ten mamrd se samozřejmě ani neozval.. Tak si říkám, že jsem v prdeli. Další místní firma nemá čas, ale aspoň dal vědět jak slibil. Ve čtvrtek náhodně volám jedny firmě do Blanska a že to není problém v pondělí vylejt. V pátek to přijeli omrknout, doladili jsme detaily a v pondělí ráno to vylili. Vše dle domluvy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_P Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 A také i proto stavím na klíč, jednak bych už neměl sílu, ale ani nervy na toto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEGY Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Před hodinou, P_P napsal: A také i proto stavím na klíč, jednak bych už neměl sílu, ale ani nervy na toto. Njn. Ja na klíč nemám love. S drobnýma zadrhelama se počítá. Jen mě ten přístup nasral. Kdyby bylo jaro, tak nad tím mavnu rukou. Takhle jsem před zimou propásl zakladovku a bylo tam půl roku zdržení a nárust ceny od novýho roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
furo Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 @CEGY čo to vlastne staváš? Nejaká vstavba do staršieho objektu? Vyzerá to zaujímavo Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEGY Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 před 3 minutami, furo napsal: @CEGY čo to vlastne staváš? Nejaká vstavba do staršieho objektu? Vyzerá to zaujímavo Vestavba do stodoly 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Americkej Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Prosím, sypej víc fotek. Tahle nestandartní řešení miluju. Původní skladba kamene nasucho je max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalis Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Přidávám se, taky ve mně ty fotky budí spíš zvědavost omrknout to víc. Opravoval a/nebo sanoval jsi původní kamenné zdivo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEGY Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Je to vcelku jednoduchý. Do původní stodoly (cca 260 m2) se udělala deska a vyzdil se barak. Střecha je řešena rovným dřevěným zaklopem. Stodola jako taková je nezávislá, střecha i obvodový stěny. Mezi cihlou a opukou je mezera. Někde 10, někde až 30 čísel, podle toho, jak byla křivá. Opuka zvenku přijde časem očistit, dosparovat a napenetrovat. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEGY Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 (edited) Edited November 22, 2024 by CEGY 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Americkej Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Fantazie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted November 22, 2024 Author Report Share Posted November 22, 2024 Ty jo, hodně nestandardní řešení, ale líbí se mi to! Palec nahoru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CEGY Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Díky hoši. Po dvou bilosedych novostavbach v satelitu jsem měl něco podobnýho v hlavě už delší dobu. Šlo by to propojit i s pudou (tady bude jenom volná plocha pod střechou), ale to se dostáváme do úplně jiných finančních dimenzí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McStinger Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Chalani, riešim problém s kobercom položeným priamo na betónovú podlahu. Tú potrebujem upraviť nejakým hydroizolačným náterom. Nemáte skúsenosti s konkrétnym interiérovým náterom, na ktorý priamo môžem položiť koberec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spongebob Posted November 22, 2024 Report Share Posted November 22, 2024 Cegy fakt super! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zmrzlinar Posted November 23, 2024 Report Share Posted November 23, 2024 Ahoj, mám dotaz ne úplně ke stavbě, ale blízké oblasti - stěhování. Nemáte někdo tip na nějakou apku nebo webovou stránku, kde si jednoduše zadám rozměry místnosti a můžu si tam pokládat nábytek mnou zadané velikosti? Není něco free nebo za babku? Děkuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lub Posted November 23, 2024 Report Share Posted November 23, 2024 to je velka frajerina, Cegy . tato reseni me fascinuji, pro stodoly mam slabost . vetsinou jsou to nejzachovalejsi stavby z celeho hospodarstvi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paw Posted November 23, 2024 Report Share Posted November 23, 2024 před 2 hodinami, Zmrzlinar napsal: Ahoj, mám dotaz ne úplně ke stavbě, ale blízké oblasti - stěhování. Nemáte někdo tip na nějakou apku nebo webovou stránku, kde si jednoduše zadám rozměry místnosti a můžu si tam pokládat nábytek mnou zadané velikosti? Není něco free nebo za babku? Děkuju. Zkus mrknout na Sweet Home 3D, případně se od toho odpichnout a pohledat něco, co bude vyhovovat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts