alky Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 Možno o nejakých pár cm zdvihneš podlahu, ale to by som nevidel ako problém.To podle mě nejde, protože tam jsou schody a ten poslední schod by byl vyšší - nebo by se schody musely přepočítat na zvýšenou podlahu. Další kolize by mohla být v nižším parapetu na okně, ale to asi tolik vadit nebude. Pokud je to stávající objekt, tak zvednutím podlahy se musí řešit též dveře. Pokud novostavba, tak bych podlahu zvednul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 To máš pravdu, ale myslím, že to nie je neriešiteľná prekážka, kvôli ktorej by sa nedalo poriešiť podlahové vykurovanie v 2.NP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 Frajer asi jede striktne podle projektu :-) když se chce, všechno jde .... Schody uz jsou hotove? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 Ne ne, ještě není nic hotové. Příští týden budeme mít schůzku ohledně změn v projektu, tak to zkusím nějak poresit. No, když to nepůjde, je pak veliký problém nechat dole podlahovku a v patře radiátory? Myslím technicky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 Já mám teda také podlahovku dole a nahoře radiátory. Má to všechno svoje okruhy a termostaty... A jak bylo tenhle týden pod nulou, topil jsem i nahoře a přišlo mi to v poho. Ale odborník nejsem... Nahoře jsem chtěl dřevěnou podlahu, tak jestli by se toho do ní nehodilo, nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 @Gustaf: bez vahania by som tam dal podlahovku aj hore. Trosku znizis svetlu vysku na jednej strane, ale myslim ze na stale akceptovatelnu uroven. Radiatory su prezitok a nekombinoval by som to s podlahovkou na jednom kotly. Presne, kombinovat podlahovku z nizkym teplotnim spadem a radiatory, ktere jsou vlastne pravy opak, muze jen nejaky dobrodruh.. Dva rozdilne systemy, ktere spojuje jen ta tepla voda.. Radiator je prezitek, jen zabira prostor, hnusne to vypada a ma zbytecne vyssi naroky na teplotu vody. Predevdsim ale netopi pekne odspodu jak ta podlahovka.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 mám to stejný, v přízemí podlahovka, v patře je podlahovka jen v chodbě a v koupelně. Pokoje, ložnice a šatna mají nízkoteplotní radiátory, protože je tam na podlaze dřevo. Musí to spočítat někdo kdo tomu rozumí, pak to funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 Podlahovka jde kombinovat s radiátory, ale musí to být spočítané na teplotní spád podlahovky - radiátory musí mí větší plochu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 (upraveno) Odkdy drevena podlaha neni kompatibilni s podlahovym vytapenim? Vicevrstva s tloustkou kolem 10mm ? Maji sice vetsi teplotni odpor proti nejakemu vinylu, ale cert to vem u NED to Kapo: no potes, to bych tak chtel.. Zajebat ty draze zaplaceny m2 zbytecnymi radiatory.. Radiatory jsou proste minulost, oblibene zustali snad jen u developeru, kteri chteji postavit tak levne, jak to jen jde.. Upraveno 11. října 2019 uživatelem Axel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 11. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2019 Ja jsem na zivot bez radiatoru zvedavej a uz se na to tesim. Jedinej radiator v baraku bude malej na temperovani chodbicky u sklepa v suterenu (na okruhu podlahovky) a pak zebrik v koupelne s moznosti zatopit v nem elektrikou. Zbytek je podlahovka.Vsude teplo od nohou - podlaha bude vynil jednolita plocha v kazdym patre. Tolik ocekavani, za dva mesice uvidim v realu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 12. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2019 My teda máme kozel s vícero výstupama, podlaha, radiátory a TUV.V místnostech, které chceme chladnější, jsou radiátory, je to jednodušší na regulaci teploty a taky to nemá takovou setrvačnost.V kombinaci s rekuperací nám to funguje dobře, zimou ani teplem netrpíme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 12. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2019 Gosto jak nic neni hotove? Barak se jeste nezacal stavet? tak pak nechapu proc si ty 3 cm nebo kolik mu chybi nevyresi stavar co to bude stavet .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 12. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2019 Gosto jak nic neni hotove? Barak se jeste nezacal stavet? tak pak nechapu proc si ty 3 cm nebo kolik mu chybi nevyresi stavar co to bude stavet ....nezačal, za 14dni se kopne do země. No však píšu, že příští středu mám schůzku z sefikem firmy co bude stavět, tak to zkusím projednat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 12. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2019 V tom případě obdivuji vstřícnost toho člověka, co Ti řekl, že se to tam nevejde :-) no pevné nervy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 12. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2019 V tom případě obdivuji vstřícnost toho člověka, co Ti řekl, že se to tam nevejde :-) no pevné nervy.tak já nevím jak je to projektovany. Když se zvýší podlaha o 3cm, tak jakej vliv to bude mít na schody, dveře,vyšku ke stropu atp... Zjistím při společné schůzce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 12. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2019 přepočítáš schody, jeden stupeň budeš mít o necelý 2 mm vyšší. A budeš mít o 3 cm delší trubky do patra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 12. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2019 (upraveno) Hlavně je zarážející, ze ještě dnes vůbec někdo dá na stůl projekt novostavby s nedomyšleným topením, nedej bože s radiátorama, a nestydí se. Pokud máte za dva týdny kopnout, tak tohle přece musí být s hlavním projektantem, i tím vedlejším na VZT a teplo, stokrát vydiskutované, spočítané, vyhádané, upravené, znova nakreslené a hlavně reflektující realitu a poznatky roku 2019. To je jako chtít zítra kopnout, a tady se amatérů ptát, jestli cihla, nebo sendvič, nebo roubenka. Tohle smrdí hodně špatnou předstartovní přípravou. Upraveno 12. října 2019 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 13. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2019 Hele, tohle je developersky projekt několika typových domků. Projekt je tak zpracovany s možností individuálních změn v rámci možností. Naskočil jsem do toho před 2 měsíci a teprve začal zjišťovat co a jak. Pár stavebních úprav už mám napsaných i částečně schválených...tak uvidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 13. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2019 Aha. Ok. Tak držím palce, ať vychytáš ty hlavní mouchy ještě před stavbou. Pak to půjde už blbě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 13. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2019 axel - moje odpověď byla na dotaz, zda lze kombinovat podlahovku s radiátorama.Při stavbě nového domu bych se určitě vyhnul radiátorům. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se