Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Jasně,stačí kartáček a mýdlo s vodou a půjde to dolů.Ale samotný odstín patiny pod tou oxidací se pekne ztmavil.Pouzil jsem slanou vodu do které jsem hodinky na chvilku ponořil,poté přychytil drátem na víčko do nádobky s amoniakem.Nechal cca 15min.Pak jsem je vytáhnul a nechal uschnout na přímém slunci.Delal jsem tohle kdysi s vícero hodinkami.Pamatuji že třeba Helberg nemnel zdaleka takovou patinu,u mosaznych Maranez to šlo zase jinak a Steinharty také jiný odstín.Tyhle Gondary mi připadají ze se nejlépe patinují a tak nějak nejhezčí odstín.A dokonce jsem vypozoval jednu maličkost,pokud se mi spotila ruka tak i když trosku zabarví od korunky,Protoze jinak leží na dýnku nikdy mne to nijak nesvědilo či jiná reakce.Helbergy nebo Steinharty jsem za chvilku nemohl nosit.Jeduně na koženém bundu..Ale třeba to je jen můj dojem,ale Gondary jsou vyrobené s námořní bronzi,mnely by být více odolné proti slanému prostředí,tedy jak vodě či potu.Tak možná to má na to trosku vliv,nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Su rad, ze te furt bavi :)

Jooo, trosku me stve ta datumovka sejdrem, ale uz nemam cas to resit. Jinak jsou bezva. Vlastne uz vubec nenosim G-shocky, temhle sramy slusi. Celkem vzato musim rict, ze to byla dobra volba. Kdyby se mi podarilo vymenit strojek za nejakou slusnou ETU, bude to top.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když pozoruji to nadšení z patinace, napadá mě dotaz - dají se bronzová pouzdra udržovat ve stavu nového a naleštěného bronzu, aniž by to postupně vedlo k nějaké ztrátě materiálu a detailů? Ty Tridenty C60 tak vypadají božsky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...