Přejít na obsah

Startimer Pilot Heritage GMT


prischera

Doporučené příspěvky

Pecka, Kubo! Díky za seznámení s těmahle kráskama. Nápad nahradit GMT ručku otočným diskem na způsob budíčků Memovox se mi moc líbí - nikde se nemotá žadná ručka navíc, neztěžuje odečet času, nezavazí nad datumkou... a variantu jsi vybral moc pěknou, i když jsem si teda zaslintal i nad modrou verzí s bílou lunetou :)

 

A fotky standardně parádní :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzerajú fakt dobre, mne sa páči modrá verzia. Celkom by ma ale zaujímala reálna rezerva chodu. Osobne SW200 nemám rád hlavne kvôli malej rezerve a ak je na nej ešte nadstavba, či si trochu neuberie.

 

Poslušně hlásím, že naměřená rezerva je podle prospektu, tedy 38 hodin a 5minut. Měřeno jednou, ale nepředpokládám, že by nás zajímala odchylka, kterou bych opakovaným měřením dosáhl. Už je chci zas nosit :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Na Monochrome jsou děsně pomalí - my tu díky Jakubovi mame recenzi už dávno :D

 

https://monochrome-watches.com/alpina-startimer-pilot-heritage-gmt-hands-on-price/

 

Živé fotky všech variant mě přesvědčily, že verze s bílým okružím (které opticky hodinky zmenšuje) jsou pro štihlejší zápěstí, zatimco na mé ruce s obvodem kolem 19 cm by vypadaly přiměřeně jen ty celomodré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Shewczo věř, že překlápěčka je zlatá proti klasické trnovce, která má brutálně ostrou vnitřní hranu a během chvíle řemeny pěkně odrbe :(

Třeba tato retro se mě osobně líbí, vypadá v pohodě, řemen drží pěkně tvar a není tak namáhaný, takže vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Jako martar si to true gmt pletu s budíkem, navíc ty 2 korunky a dělení stupnice po "půlhodinách" :D  Chtělo by to si zvyknout na tohle zmatené řešení,  -  ta jakoby nesouvisející vnější luneta, na kterou ukazuje vlastně šipka vnitřního "budíku"  - jak drbat se pravou rukou za levým uchem, ale i to jde že. Povedený maskulinní kousek, ale nedivím se, že tohle řešení zůstane i v budoucnu nestandartní.

 

Předpokládám, že jedna korunka točí lunetou a je-li to ta dolní na 4, co je předělená podélnou drážkou, pak to na mě působí, že ta korunka je dvojitá a horní část jakoby sloužila k aretaci té spodní, co točí korunkou. U 24h true gmt je aretace otočné lunety důležitá, takže jestli to tak je, klobouk dolů před alpine, jestli ne, tak dobře maskují - gmt jako budík, "dvojitá" korunka - nic není, jak to vypadá. :)

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lunetou otáčí horní korunka, ta je šroubovací, při šroubování se luneta netočí, takže aretace není problém. Spodní korunka má klasicky dvě polohy, na první se jedním směrem nastavuje datum, druhým se posouvá hodinová ručka po hodinových skocích. Na druhé se nastavavuje klasicky čas, tedy minutová ručička a hodinový disk současně s hodinovou ručičkou. Nijak zvlášť zmatené mi to nepřijde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...