Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Někde tady na foru (už nevím kde) jsem zaznamenal čísi zmínku v tom smyslu, že u ruských hodinek se liší kvalita kus od kusu. Buď má prý člověk při koupi štěstí na dobrý kus nebo má smůlu na hodinky, se kterými budou opakovaně potíže.

Ptám se tedy zkušených, jak to tedy v tomto směru je?

Děkuji

Odesláno
Někde tady na foru (už nevím kde) jsem zaznamenal čísi zmínku v tom smyslu, že u ruských hodinek se liší kvalita kus od kusu. Buď má prý člověk při koupi štěstí na dobrý kus nebo má smůlu na hodinky, se kterými budou opakovaně potíže.

Ptám se tedy zkušených, jak to tedy v tomto směru je?

Děkuji

není, hledej v sekci ruských hodinek :rolleyes:

Odesláno
není, hledej v sekci ruských hodinek :rolleyes:

OK, díky.

Jak pokračuje prodej Elysee?

V pátek jsem jedny mel v ruce, tak jsem se o nich chtěl něco dočíst tady a narazil na staré vlákno, kdes vedl s ostatními o Elysee velký boj...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tech vyrobcu ruskych hodinek je docela hodne, takže težko se da mluvit obecne...

Ale ta fraze "kus od kusu" se k tomu docela hodi... :) Neřekl bych že jsou uplne :thumbsdown_anim: , ale slyšel jsem par desivych přibehu... :)

Odesláno

na druhou stranu ruský strojky používají do svých pouzder i jiní ( rozuměj zahraniční) výrobci.

Jestli je to dáno cenou a dostupností nebo kvalitou bůh suď, nicméně pokud by to byly šunty, tak by se zřejmě tak neprodávaly. Navíc Ruský "hodinkový průmysl" má dlouhou historii a má na čem stavět.. ( už vidím odpovědi typu-- všechno odvezli po válce ze západní Evropy--)Je to u nich jako se spoustou dalšího zboží. Třeba foťáky- buď fungoval a funguje dodnes nebo se posral hned při prvním filmu. A jejich pověstná "elektronika" nepotřebuje komentář.

Pro zajímavost- nedávno jsem vyhazoval Ruskou " zažigalku" starou tak 20-25 let, plně funkční. ( Pro neznalé el. zapalovač na plynový sporák) Byla na 220V, vážila tak čtvrt kila a jiskry byly jak z neutronovýho urychlovače...

Dnes si koupíš piezo za pár korun, a za půl roku to jde do háje..

Měli jsme spoustu Ruských krámů doma, ( díky voj.pilotovi v rodině co tam často lítal) a věci si fungovaly, často sice po svém, ale fungovaly. Design a výrobní provedení je věc druhá. V rámci hesla " nas mnógo" šlo hlavně o kvantitu a rychlost dodávky, kvalita šla trochu bokem. Podle mě to trochu přetrvává dodnes, i když se musí hodně snažit to změnit aby se udrželi na trhu. Kdo trochu zná třeba Moskvu a její obchodní potenciál... to můžem jít ho háje všichni počínaje Práglem a konče nevím čím..

Návštěvník tolja
Odesláno
Jojo, třeba do dražšich automatu Buran davaj strojky ETA anebo Valjoux...

Ty hodinky jsou dražší jen proto, že v nich tepe srdce swiss made. Podle mne je za tím snaha nabídnout hodinky s automatickým nátahem, a případně chronograf v automatu. Svého času se na azwatch daly koupit Buran s Etou 2824? a minerálním sklem za cenu okolo 5K, což byla cena zhruba poloviční ve srovnání s Tissot, Certina apod, které měly navíc jen to safírové sklíčko.

Návštěvník tolja
Odesláno
To je jasny. ETA je samozřejme mnohokrat lepši než ty rusky strojky...

:lol2: Jak pro koho. Já se třeba držím toho, že v ruských hodinkách má být ruský kalibr, v českých český, v sovětských sovětský atd.

Odesláno
:lol2: Jak pro koho. Já se třeba držím toho, že v ruských hodinkách má být ruský kalibr, v českých český, v sovětských sovětský atd.

To samozřejmě dává smysl. Pak mají pro člověka hodinky větší citovou hodnotu.

Odesláno

No jo no, prave proto činane davaj do svych "hodinek" taky jenom vlastni činske strojky! :gora:

Odesláno

Proč myslíte, že ruské strojky jsou méně kvalitní než "standardní" švýcarské? Něco jsem o tom četl, mimochodem teď o ruských hodinkách psali v jednom časopise, a údajně kdysi švýcarský strojek Venus 175 rusové pro potřeby armády odmítli, protože nesplňoval jejich požadavky. Pak - snad v r. 1973 - koupili Valjoux 7734, údajně včetně výrobních strojů, technologie i lidí, a po vylepšeních dle požadavků armády šoupli na trh - snad v r. 1976 - kalibr 3133. No na trh přímo ne, až do roku 1983 to prý dělali jen pro armádu, KGB a významné soudruhy a teprve potom strojek uvolnili k prodeji. Četl jsem i tvrzení, že 3133 je kvalitnější než původní Valjoux 7734, který chodí v mnoha hodinkách renomovaných firem, mj. Breitling atd. Tak jak to s tou kvalitou je?

Odesláno
Proč myslíte, že ruské strojky jsou méně kvalitní než "standardní" švýcarské?

Protože jedny ruské mám na ruce. Další ruské si asi nebudu chtít pořídit.

Co jsem vypozoroval, bývají to dobré hodinky, ale se značně rozkolísanou pečlivostí provedení.

Návštěvník tolja
Odesláno
Protože jedny ruské mám na ruce. Další ruské si asi nebudu chtít pořídit.

Co jsem vypozoroval, bývají to dobré hodinky, ale se značně rozkolísanou pečlivostí provedení.

Ty nejsou z ruska, ale z pobaltí, pokud se nepletu.

Odesláno
Ty nejsou z ruska, ale z pobaltí, pokud se nepletu.

S tím nemohu polemizovat - prezentovány jsou ovšem jako ruské, nemýlím-li se.

Nicméně zkušenost zůstává.

Odesláno

Myslel jsem, že jsou to hromadné zkušenosti nebo objektivní technické argumenty. Myslím že stejně tak mohu natrefit na kus co není v kondici i od renomované firmy (je i dost takových případů). Ruských hodinek se nezastávám, sice jsem jim trochu propadl a mám čtvery, ale poměrně krátce, takže si netroufnu kvalitu hodnotit. Ale když už bych připustil horší kvalitu, myslíte že je to dáno spíš konstrukcí, méně přesnou a pečlivou montáží, horšími materiály, popř. něčím jiným?

Odesláno

Vinage ruske hodinky jsou proverene castym vojenskym nasazenim. U tech dnesnich jsou obcas problemy, ale to je spis horsi vystupni kontrolou. Dale bych to videl ve spatnem navrhu. Napr. nekvalitni sroubovaci korunka u manualniho natahu.

Odesláno

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s výdrží ruských hodinek na nátah. Jinde na fóru jsem psal, kolik vydrží mé staré Lemanie a asi mi nikdo nevěřil. Ale sleduju to a teď mne překvapily nové Strely. Byly natažené jednou v obchodě, pak týden nic a podruhé jsem je natáhl ve čtvrtek v 7 hodin večer než jsem šel na schůzku. Je neděle 10.30, čili uplynulo asi 63 hodin, a Strely stále žijí, přičemž výrobce uvádí 42 hodin. A to v obchodě říkali, že jejich výdrž se po několika týdnech ještě zvětší..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...