Přejít na obsah

Jak k EDOXU přijít


Skargard

Doporučené příspěvky

Hodinky mě nikdy nějak nezajímali, vlastně mi bylo jedno jestli je mám či ne. Ale tak nějak jsem si říkal že mi něco chybí a tak přišli na ruku Bentime - zde mě asi odsoudíte, ale bude hůř  :lol2:. Jako normální člověk jsem se tloukl životem a hodinky byli to poslední co jsem potřeboval. 

Jednoho dne jsem zjistil že práce, kterou dělám se dá dělat jinak a lépe. Hups a najednou jsem měl svojí firmu. Setkával jsem se z managery a vlastníky firem, všichni měli hodinky, jen já koukal na mobil. 

  Najednou na dovolené vidím nádherné "Béčka" za 2k....no to je super. Proč bych měl platit tolik peněz, když za noční službu ve švajcu dám jen pár korun a nikdo nic nepozná ( jak já se mýlil ). Ale fajn na ruce falešné brajtle a hurá do světa byznysu. Jednoho krásného dne mi bylo obchodním partnerem naznačeno že ty fake mám raději vyhodit...( to byla rána na mé ego). 

  S tím to člověkem se nám podařil super byznys a já jako poděkování obdržel EDOX 10007.3. NIN C1 big date. Nádherné hodinky o kterých jsem chtěl vědět vše. Hledal jsem na internetu všechno a najednou jsem byl registrován na chronomágu a propadám kouzlu hodinek. 

  10007.3 klasické qwarz hodinky s chronem, 45 průměr, 200m odolnost, nádherný černý cifr s bílými doplňky. Hodinky které vás baví a přitom nezevšední a zde se to stalo, stal jsem se příznivcem značky EDOX. 

Dnes vlastním stejně jako vy několikatery hodinky, ale EDOX mě stále drží nejvíce, a protože je zde opomíjený zkusím ho zde vyzdvihnout. 

  Nejsem erudovaný hodinář / sběratel a tak budou mé recenze kostrbaté a tak trochu vesnické, avšak doufám že i to nějak kousnete ( nebo mě vyhodíte z fora) každopádně první co připravuji je právě EDOX C1 BigDate. 

  Dnes nejsou a nebudou fotky, ale nebojte vše zde budu rozšiřovat a sdílet s vámi svou radost. Celkově se pokusím představit jak značku EDOX tak i čtyři kousky které vlastním.

Mno hrrrr do toho...teď si tak říkám zda jsem si neukousl velké sousto, mno uvidíme. 

  V neděli dám recenzi na první včetně fotek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Firmu EDOX založil roku 1884  Christian Rüfli-Flury, vše začalo když své ženě k narozeninám vyrobil náramkové hodinky, ta ho po dvou měsíčním přemlouvání přiměla založit vlastní hodinářský salon ve městě Biel. Název firmy vznikl ze starořeckého pojmenování hodiny a proto si dala firma přesýpací hodiny jako logo.

Roku 1921 EDOX jako první hodinářská firma vyráběla pouze náramkové hodinky, toto byl pro společnost velmi zásadní krok. Roku 1923 najela firma na masovější produkci hodinek, kdy jejich motem bylo EDOX na každou ruku. Nebylo to úplně nejšťastnější rozhodnutí, neboť se firma na několik let degradovala z  hodinářského ateliéru na hodinářského velkovýrobce, na druhou stranu v té době přišla do podvědomí širší veřejnosti. Trend vyrábět levné kvalitní hodinky ruku v ruce s perfektními finančně náročnějšími skvosty  Edoxu zůstal do dnes.

   Pro dnes dost historie (něco mi musí zbít na příště)

 

EDOX 10007.3 NIN, nebo také EDOX C1 big date

?hodinky odkazují na rally-sport se kterým je Edox velmi úzce spojen. Vyráběli se ve dvouch variantách s bílým a černým cifrem. O chod hodinek se stará ETA 251.262 chronograph ( ono celkově EDOX s Etou velmi úzce spolupracuje již od absolutního začátku). C1 jsou celkem robustní kousek (45mm), avšak překvapivě dobře se nosí a svou velikostí nijak  neobtěžují - neomezují vlastníka. Hodinky se vyráběly v letech 1996 až 2004 kdy přišel nový model C-jedniček (touto informací jsem si jistý cca na 85%. některé prameny uvádějí 1998-2003)

   Celkový dojem je vlastně na začátku zvláštní, čekáte nějakou Edoxáckou ujetinu a najednou máte v ruce prostý a však krásný design, chvílemi vás napadne zda to opravdu vyrobil Edox. Zpracování je výborné, nikde žádné ostré hrany, hodinky jsou perfektně čitelné a ETA jako srdce chronografu pracuje perfektně. Kde trochu klopýtáme je lumi, která je slabá a ve spojení s úzkými ručičkami po nějaké době skoro nečitelná.

  Hodinky se dají perfektně nosit na tahu, gumě, ale i na natu. Pokud odpustíme lumi, dostaneme na ruku velmi dobře zpracovaný kousek, který nikoho neurazí. Do dnes se dá tento model pořídit nový a to především v amerických a australských e-shopech.

 

Odpuste kvalitu fotek jsou z roku 2013 mobilem ( tento model jako jediný z Edoxů co mám již nevlastním).

Příště se vrhneme na další historii firmy a další model této legendy hodinařiny.  

  

post-23231-0-57785100-1537730395_thumb.jpg

post-23231-0-15817100-1537730415_thumb.jpg

post-23231-0-87714600-1537730425_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

fajne. Ja osobne mam EDOX rad.

Mal som od nich asi troje hodinky a so ziadnymi nebol problem.

Cela Class 1 rada odkazuje na Speed boat racing a to mam rad. Maju samo aj par zhovadilych modelom radoby "Daytona". Ale s tym sa da zit.

Za mna moj najoblubenesi bol Hydrosub NortPole LE.....su prec:-(

Niekde tu na fore este mam svoje fotky..

 

Edox-Hydro-Sub-Automatic-Date-North-Pole

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Edox Class 1 ChronoOffshore Titanium byly moje první hodinky koupené kdysi zde na fóru a nemohl jsem si je vynachválit. To byl počátek mého chronobundusu, dodnes je nosí kamarád, kterému jsem je prodal (a dnes toho lituji, nejradši bych si je koupil zpět z nostalgie). Fakt jsem je měl rád, tu krabici jako příď speedboatu, lodní šroub na dýnku, dokonce si je jednou ukradl pes jako hračku a přežily bez jediného šrámu, jooo Edox - to jsou pro mně krásné vzpomínky. Souhlasím i s tím, že Edox je celkem nedoceněná rodiná firma.

 

Byly to tyhle:

post-7722-0-58616800-1539430771_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem MKR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • Po roku...
  • po měsíci...

Velmi se omlouvám všem.....bohužel zdravý je zdravý a nějak jsem se vším zápasil. No teď opět zkusím navázat na již dané téma. Edox nenáviděné, milované, zatracované a vyzdvihované, to vše je Edox. Každý z nás, nebo alespoň 90% z nás s nimi přišlo do styku, někoho uchvátily a jiný je už nechtějí vidět. 

Tedy slíbil jsem nějakou historii a další modely této pro mě věhlasné značky. Tedy pokud je zájem navážu na své téma......pokud ne omlouvám se za off

 

Skar 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...