Přejít na obsah

Prostě Nomos


eloga

Doporučené příspěvky

Co všechno je dnes možné - už i ve sféře hodinek...  :helpsmilie: mají tam ale starosti http://neviditelnypes.lidovky.cz/esej-k-soucasne-politicke-krizi-v-nemecku-f1r-/p_zahranici.aspx?c=A180924_152717_p_zahranici_wag

**

výňatek - Politická indoktrinace se ale nezastavuje ani před ekonomickou sférou, jak jsme to znali z dob socialismu. Německý rozhlas přinesl v průběhu demonstrací v Saské Kamenici obsáhlý rozhovor s obchodní ředitelkou saské firmy NOMOS vyrábějící hodinky, jejíž obchody jsou prý ohroženy. Denně prý přicházejí e-maily od zákazníků, kteří chtějí vědět, zda snad ?nějaký nacista nesešroubovával jejich hodinky?. Proto firma ve spolupráci se spolkem Open Saxony zahájila politické školení zaměstnanců, s nimiž jsou ale vedeny také individuální pohovory. Hlavním cílem je, aby se podnik jasně distancoval od Alternativy pro Německo. Pokud tedy dosud někdo pochybuje, že v dnešním Německu jsou lidé propouštěni z práce pro své politické přesvědčení, zde je odpověď. Je zřejmé, že firma NOMOS (a nebude zdaleka jediná) by člena AfD ve svých řadách netrpěla.

**

Pro majitele Nomos zde situace k přemýšlení.

Co to mu říkáte, pane Werich?

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdroj Wikipedie

Nacismus vznikl spojením koncepce fašistického státu (zahrnující vůdcovský princip) a rasistických teorií o nadřazenosti árijské rasy a o pokroku skrze konflikt mezi vyšší a nižší rasou, řešený podrobením či likvidací nižší rasy. Nacistická ideologie dále čerpá z antikapitalistického socialismu, přivlastňuje si prvky kolektivismu či sociální demagogie (vyhovující nižším vrstvám), antibolševismu (vyhovující vyšším vrstvám), nacionalismu (umožňující získat podporu konzervativních sil) a antisemitismu. Filosofická podstata nacismu obsahuje prvky výrazného iracionalismu, okultismu a esoterismu. Ottova encyklopedie uvádí pro heslo nacismus (národní socialismus), že jde o totalitní ideologii založenou na vypjatém nacionalismu, rasismu, prvcích socialismu, militarismu a antisemitismu.

 

Pokud tam pracují takový nacisti tak souhlasím ze je nemusím. Pokud je jako již v minulosti nacistou označován každý s jiným názorem, tak je to humus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neměli by zdejší vlastníci Nomosek začít posílat do Glashütte znepokojené maily s dotazem, zda snad jejich hodinky nesešroubovával nějaký neomarxista nebo "multikulturista"? :) Čistě kvůli rovnováze ve vesmíru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak abychom to uzavřeli.

Tady a dnes vůbec nejde o nějaké stbáky, a že jich stoprocentně v Primu i Eltonu bylo a jsou mraky, to je mi naprosto u zadele, primky nejsou můj obor. Určitý význam mají  primky pro mne jen z hlediska nostalgie jinak nic.

Ale k tomu Německu - vůbec nejde o nácky, bo v tom Chemnitzu jde o lidi, kteří jsou jako my a přitom také nehorují pro migrantskou politiku, ale musí nést její důsledky v té nejsložitější podobě. Toho jsme zatím zde ušetřeni, ale jak dlouho že. Stačí když zaklepe bačkorama Mlhouš a už se vezeme.No nic, jen když jsme zdrávi a pečujeme o hodinky. Kdepak stbáci, to už bylo a nic z toho neplyne, ale tlaky migrantů. to je úplně jiná kapitolaq staejuně jako ve starém Římě - Vae Victis. Nu což, kdo má Nomos, tak si je fakt užijte.  :photo:

Zamykám, ale díky za odezvy.

***

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...