Přejít na obsah

Opravy / renovace hodinek Prim


Doporučené příspěvky

Ahoj, jsem nováček a podle toho budou vypadat moje dotazy. Tak ke mě buďte hodní, prosím. :-)

 

Chci se zeptat na váš názor, na cenu oprav hodinek PRIM. Neberu teď v potaz, že máte doam hodinky po dědovi, ke kterým máte vztah a chcete si je nechat opravit. Takhle jsem si nechal opravit dvoje, celá renovace stála cca 2000 korun a nelituju toho. Jsou krásné a bude to hezký dárek pro děti třeba ke svatbě. Navíc jsou to hodinky z roku 1960.

 

Ale mám doma i několik novějších kousků a chtěl bych je uvést do ideálně "luxusního" stavu jestli je pak prodám nebo ne nejsme rozhodutý, ale dost mě láká si je nechat. A tak se cci zeptat, jestli si někdo hodinky opravujete sami, nebo je nacháte opravovat? Pokud je někam nosíte, budu rád za doporučení, kde se to dá udělat.

 

V Brně, odkud jsem, jsem vyzkoušel zatím dvě hodinářství - v Poštovské ulici v Brně v Hodinářství Sarah - dal jsem tam jedny hodinky, moc se se mnou nebavili, byl jsem trochu za blázna, že s nima chci něco dělat, ale nakonec asi za cca 700 korun strojek hodinek vyčistili, ale nevyměnili mírně poškrabané sklíčko, i pouzdro zůstalo špinavé. Takže jsem měl takove smíšené pocity, ale hodinky od té doby šlapou.

Druhé jsem si nechal opravit v hodinářství Strnad na Veveří ulici v Brně a tam to sice stálo cca 1800 korun, ale dali nové sklíčko, vyčistili stroje, vyměnili natahovací kolečko, ultrazvukem vyčistili pouzdro, hodiny jsou jako nové. Ale stálo to dost peněz. Nelituju jich, ale je to dost.

 

A já bych rád našel nějakou možnost, jak si hodinky nechat opravit za méně, ideálně zlatý střed mezi 700-1800 korunami. Nebo budu rád za tip, že nemá smyls kupovat nepojízdné kusy za pár korun, ale raději si koupit třeba za cenu 400-1000 korun hodinky, které jsou už v ucházejícím stavu.

 

A dává vůbec něco z toho, co jsem říkal, smysl?

 

Co si o tom myslíte?

 

Za odpovědi budu moc vděčný. Tomá Hájek (haak@centrum.cz)

Upraveno uživatelem Haak78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 321
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj. Strojček by som aj naďalej posielal k hodinárovi, zvyšok si vieš urobiť v podstate sám. Poškrabané sklíčko si vieš vyleštiť, špinavé hodinky vieš rozobrať a vyčistiť. Čo neurobíš, tak to je vrátenie pozlátenia a aj chrómu na už ošúchané hodinky, kde vykukuje mosadz. Púzdro sa však dá mierne preleštiť, poškodené ciferníky už ale moc nezachrániš, max. ich vieš zbaviť hrubého znečistenia. Vieš si prípadne niekde na nete nájsť rovnaký model ako plánuješ zachrániť, kúpiť ho a vymeniť lepšie časti za tie horšie, niekedy sa dajú nájsť celkom pekné hodinky za dobrý peniaz. Primky majú poväčšine kompatibilné diely pri jednotlivých kalibroch/modeloch/sériách a tak aj to prehadzovanie strojčekov, ciferníkov a ručičiek niekedy nie je problém. Držím palce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, já bych rád k tomu řekl toto:

 

Jsem rád za každého dobrého hodináře, který ještě u nás je.

Tzn., pokud si chceš nechat dobře opravit hodinky, tak neremcej a zaplať.  :blow:

Přece jen ten hodinář tomu věnuje svůj čas. A ten, jak je známo, je drahý.

Střední cesta neexistuje. Buď chceš kvalitu nebo ne.

Takže se tomu hodináři, co si vzal sedm kil a nebylo to moc "sauber arbeit", raději vyhni.

Zajdi opět k tomu, s kterým jsi byl spokojený. A že si vzal dvojku?! No a co? Je tady spoustu lidí co si za svou práci berou 100x víc. A to se moc nenadřou.  :lamo:

Ale jinak, vítej mezi chronomagory.  :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně si radši počkám a pořizuju hodinky v co nejlepčím stavu, ač to někdy není nejlevnější. A když pak seženu ještě lepčí, ty "horší" pošlu do světa, i když na tom prodělám. Peníze budou a my nebudem... :whistling:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 1 800 kč se už dají koupit solidní hodinky, které nemusíš nosit k hodináři.

Podle čeho se pozná že se jedná o solidní hodinky.  Každý týden se zde najde nějaký divoký inzerát který je nakonec odstraněn. A vše je vždy zaručeně původní originál. Bohužel pokud věc neprojde odborníkem tak se nedá říct že je v super stavu. A ty ceny, pokud dám baterii + vodu do kvalitních hodinek za 300 tak nic moc, u AD je to jen za 999-1500. Bez součástek na přetěsnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obě ty ceny jsou trochu vyšší než mám Já. Ale opravdu nevím co vše se dávalo a dělalo, každopádně při dnešním nedostatku součástek 200 za kus není tolik.

Pamatuji dobu kdy sklo nebo pero bylo do 20 Kč dnes stojí součástka pero 250, sklo 130. Ale spíš jsem poukazoval na to že každý prodává zaručeně originál a v původním stavu. Tak to beru tak že neznamená že pokud je něco pěkné a drahé že to je v pořádku. Párkrát jsem sehnal nepěknou věc v hodnotném stavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Brně býval moc šikovný hodinář na Vlhké. Opravil mi mé 1. hodinky, které kdysi několikeré hodinářů prohlásilo za neopravitelné.

Bohužel už neordinuje, ale najdete tam jeho mladšího kolegu. Na něj zatím reference nemám.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

panové. rád bych sehnal dobrého hodináře z okolí karviné. bohužel jeden už to zabalil a hledám někoho solidního , který to s hodinkama umí. poradí někdo? děkuji. 

Hlavně v té Karviné nechoď k hodinářovi ing Bohumilovi Kovalovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...