Jump to content

Opravy / renovace hodinek Prim

Haak78
 Share

Recommended Posts

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zdravím. Mohl by mi prosím někdo doporučit hodináře (ideálně v Praze, ať se vyhnu zasílání), který by mi mohl pomoct se starými Primkami? Jsou to kal. 50 typ 0111, vyhrabali jsme je u táty a rád bych je zprovoznil a nosil. Po natažení jdou, ale každou chvíli se zastavují a pak zase rozběhnou.

Bez názvu.jpg

Bez názvu1.jpg

před 31 minutami, Honza.manta napsal:

To bude jen nějaký kousek prachu nebo kovová tříska, která občas zspadne do sokoli. Stačí vyndat kompletku setrvačky a vyfoukat stlačeným vzduchem. Úspěšnost 90%.

Ták, kouzlo prozrazeno a hodináři nebudou mít co žrát :D

No vidíš jakou máš představivost. Jen to vyzrazení mého Já mě štve. Myslel jsem, že se to nikdy neprozradí.🤣 OK vystupuji z anonimity

já.jpg

Edited by skodna

před 6 hodinami, skodna napsal:

No vidíš jakou máš představivost. Jen to vyzrazení mého Já mě štve. Myslel jsem, že se to nikdy neprozradí.🤣 OK vystupuji z anonimity

já.jpg

Ty sis vytrhal obočí ?

V 7. 11. 2022 v 8:43, Honza.manta napsal:

To bude jen nějaký kousek prachu nebo kovová tříska, která občas zspadne do soukolí. Stačí vyndat kompletku setrvačky a vyfoukat stlačeným vzduchem. Úspěšnost 90%.

Do hodinek se nefouká, ale záleží, kde všude chceš mít olej. 😂

• 2 weeks later...

Zdravím všechny ve spolek. Mám začátečnický a pro mnoho asi hloupý dotaz. Líbí se mi Prim Elegant 68, které si chci koupit. Jedny mají krásné tělo, ale poškrábané sklíčko a druhé naopak. Je jednoduché vyměnit sklíčko na tomto typu hodinek? Na aukru jsou náhradní sklíčka za 40 Kč a to mi přijde nějak levné. Nevím zda je to plastové, nebo skleněné. Jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito levnějšími skly? Děkuji za reakce

před 6 hodinami, bohus76 napsal:

Poškrábané pouzdro budeš těžko řešit,jsou jen pochromované či pozlacené . Sklíčka se dávaly plastové,ty by Ti měl vyměnit každý lepší hodinář / ne měnič baterek/.

Díky za reakci. Takže rozumím tomu dobře, že na nových hodinkách bylo plastové sklo?

V 6. 11. 2022 v 21:02, Milan59 napsal:

Zdravím. Mohl by mi prosím někdo doporučit hodináře (ideálně v Praze, ať se vyhnu zasílání), který by mi mohl pomoct se starými Primkami? Jsou to kal. 50 typ 0111, vyhrabali jsme je u táty a rád bych je zprovoznil a nosil. Po natažení jdou, ale každou chvíli se zastavují a pak zase rozběhnou.

Bez názvu.jpg

Bez názvu1.jpg

Hoj, Wildt to dělá a dobře (zatím mám odtud čtvery), jinak i v Paladiu hodinář umí něco s mechanickýma. 

Jinak krásní hodiny, myslím, že to stojí za opravu:) 

Jakub