Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ahojte,

chcel by som vás porosiť o názor, uistenie, že sa nejedná o úplné hodinkové peklo, príp. ďalšie nápady, týkajúce sa môjho výberu jednoduchých low-cost quartz (solar, eco-drive) chronografov do cca 200eur +/- na denné rozje...ehm nosenie :)

41mm-43mm max, L2L 50mm max, na kove. Z ozajstných chrono-hodiniek sa mi páčia Speedmastery, Moony, niektoré Carrery, "vintage racing" chroná

1. Zatiaľ horúci favorit Seiko SSC435P1 - Trocha mi na nich vadia tie prikrátke ručky a nie som si z obrázkov úplne istý ťahom. 

0b7650c6-80fe-4495-804a-f512f4c4f091.jpg

Trocha mi na nich vadia tie prikratke kratke rucicky a nie som si z obrazkov uplne isty tahom.

2. Seiko SSB031 prípadne SSB033 - odrádza ma jedna recenzia a síce, že pôsobia hlavne spracovaním ťahu ozaj lacno.

s-l300.jpg

3. Citizen CA0340-55E - niekde uvádzajú veľkosť až 44mm, čo by už bolo fest, cena jemne nad limit, titan (?)

vyriskas-laikrodis-citizen-ca0340-55e_30

Vopred vďaka za vaše kritické pripomienky :D

Edited by aliento
Posted

Já rozhodně doporučuju ty SSB031. Mám podobné, akorát víc "slavnostní" (bez tachymetrické lunety a lumi ruček) a super. Tah je asi takový, jaký bys v téhle kategorii čekal, tzn. ne úplně hitparáda, ale víc jim stejně bude slušet racing řemen.

Akorát u mě jediná výtka ke strojku, že chronograf měří jen hodinu a pak se zastaví. Zas je to ale fly-back, kombinace quartzu s mechanickými částmi a mně třeba dělá dlouhodobě +1s/měsíc, což ale asi spíš bude náhoda...

Posted

Trváš na tom soláru?Jen že Casio Aviator seženeš i za 2600 u Timestore a nejsou to vůbec špatný hodinky-100m,šroubovací korunka,logáro..