Přejít na obsah

Kniha PRIMKY


Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Už mám tuto knížku bohužel bez podpisu, ale je fantastická všem ji doporučuji

Kniha PRIMKY přináší první komplexně zpracovanou historii československých hodinek, budíků, minutek a hodin značky Prim. 

 

První část knihy mapuje vývoj a výrobu hodinek Prim v období ohraničeném rokem 1954, kdy byly zhotoveny první prototypy, a rokem1994, kdy byla ukončena jejich sériová výroba. Dále obsahuje kompletní katalog hodinek z tohoto období, krabiček a záručních listů. Nově oproti knize Hodinky Prim 1954-1994 přibyly kapitoly o hodinkách Prim v zakázkovém a exportním provedení.

Druhá část knihy mapuje historii československých budíků, a to od roku 1947, kdy byla zahájena jejich výroba v Chronotechně Šternberk, a končí rokem 2000, kdy byla výroba ukončena. Tuto část knihy zakončuje přehled všech typů mechanických minutek Prim.

Třetí část knihy obsahuje podrobný popis všech hodinových strojků, které se v závodech Chronotechna a Elton vyráběly od roku 1947 do poloviny 90. let. Mimo to je podrobně zpracován přehled jednotlivých modelů hodin z tohoto období.  

 

Počet obrázků mimo katalogovou část: 705

Celkový počet obrázků: více jak 1300

Počet stran: 688

Doporučená prodejní cena: 1499,- Kč

 

Kniha bude k dispozici v druhé polovině listopadu 2018.

 

Objednávku podepsané knihy včetně věnování dle vašeho přání je možné uplatnit zde:  https://www.antik-hovorka.cz/obchod/kniha-primky-s-podpisem-autora-10199.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsíci...

Tohle je jasná Bible všech Primkařů - takový katalog od aleluja až dodnes. Pro toho kdo se navíc zabývá sbíráním starších Primek, tak opravdu nepostradatelný zdroj informací - Primek je za ty roky spousta typů a variant a tady dohledáte co potřebujete, navíc napsáno člověkem nejpovolanějším, takže za mě doporučuju!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsíci...

Až teraz som si kúpil knihu Primky,  keďže sa moja zbierka Prim rozrástla až na tri kusy, tak odbornú literatúru už nutne potrebujem :).  Ale bez akýchkoľvek žartíkov, kniha je fantastická. Nielen že je na vysokej odbornej úrovni, ale je napísaná tak pútavo, že zaujme aj nie až tak veľkého hodinkymila ako som ja. Vďaka pánovi Hovorkovi som si uvedomil, aký obrovský potenciál sa vo firme skrýval a ktovie, ako by sa rozvíjala, nebyť časov aké boli. Dokonca mám pocit, že najvydarenejšie hodinky moderného Eltonu sú tie, ktoré  čo najvernejšie reprodukujú design starých Primiek a pokusy moderných návrhárov sú slepými uličkami ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 4 týdnech...

Také přidám chválu na knihu. Je opravdu moc pěkná a hodinky hezky nafocené. Identifikoval jsem si tak hodinky po pradědovi, dětem jsem mohl ukázat budík, kterým jsem se budil do školy a poznal hodinky, které měli spolužáci.

Popisné části ke klíčovým modelům jsou také moc fajn. Za knihu děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...
  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...