Přejít na obsah

Navitimer 1 Automatic 38


krovakxixao007

Doporučené příspěvky

Dobry den vespolek,

 

rad bych se zeptal, zda jiz ma nekdo osobni zkusenost s temito novymi Navitimery?

https://www.breitling.com/nl-en/watches/navitimer/1/automatic-38/A17325211C1P1/

Zajima mne jaka je barevnost v realite oproti obrazkum, jak sedi na ruce, jak vypadaji, jak klouzou pod kosili, no proste nejake "hands on" zkusenosti.

Procetl jsem si zdejsi vlakno z Baselu 2018 a tak vim, ze prijeti letosni kolekce je zde az na vyjimky velmi zaporne. Cili bych poprosil pripadne hatery, aby mne usetrili poznamek, ze to nejsou Becka, ze jsou pro zensky, ze Kern chce po IWC znicit dalsi brand atd.

 

Diky.

 

krovak

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No vzhledem k tomu, jak je nová řada Navitimer oblíbená, tak těch hands-on zkušeností asi moc nebude. Nejlíp asi uděláš, když navštívíš např. Hanáka v Brně (myslím, že jsem je tam už zahlídl) nebo Breitling Boutique na Pařížský v Praze a vyzkoušíš je sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naživo jsem je nezkoušel, i když mi je v některém obchodě už myslím chtěli cpát na ruku. Předpokládám, že je to stejná modrá jako na větších modelech a tudíž to barevně při teplém světle celkem odpovídá obrázku. Nevím, proč sis vybral zrovna tyto, když menší velikost chronografu 43 mm docela sedí i na malé ruce. Na mojí cca 18-19 cm ruce mi přišly malé, takže jsem koupil radši 46 mm model. Tato 38 mm verze je fakt určená na ženskou ruku kolem 15 cm. Ostatně mrkni na produktové fotky. Být tebou, tak je bez vyzkoušení neobjednávám. A ostatně řekl bych, že celá novodobá idea Navitimerů je vlastně přitahovat oči ostatních přerostlýma hodinkama, které mají mrtě lesknoucích se indexů, stupnic, subcifrů a zbytečných pičovin navíc, tak se smiř s tím, že potřebuješ trochu větší, než si myslíš. Kupodivu existují i decentní Breitlingy, ale Navitimer 1 to není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Skopky-Sonny

 

Jojo, uz jsem koukal na Dusakovo web a vypada to, ze je maji skladem...sice v te pro mne nejhorsi barevne kombinaci a provedeni, ale na ozkouseni velikosti staci:

 

https://www.dusak.cz/cs/produkt/navitimer-1-automatic-38

to Mitak

 

Presne o to barevny provedeni v modry mi jde, takze diky za info. Videl jsem produktove fotky, pak ty oficialni u recenzi a tak mne zajima, jaka je realita.
A proc jsem si vybral zrovna tenhle model, to je velmi proste. Ke znacce jsem mel vzdy naklonost, pohybuju se v aviation oboru, osobne jsem v ramci pracovni naplne potkal piloty jejich display teamu, ale zakladni problem je ten, ze mam presne tu ruku, o ktere mluvis - kost a kuze, zenska kolem 15cm. A i kdyz delam sport, chodim do fitka atd., a postavu mam jinak celkem slusnou, tak u zapesti se dostanu maximalne tak na 15,5cm a vic to proste nejde. Cili na moji ruku je naprosta vetsina hodinek (ktere se mi libi) proste prilis velka (a u Breitlingu tuplem bohuzel). A to je klidne i mozne, ze i tyhle mi budou velke...nikde jsem totiz nenasel jejich lug to lug rozmer.


Samozrejme, ze bych je neobjednal bez vyzkouseni. Pekne zkusit u AD a kdyz budou sedet, tak nakup u nejaky sedivky v zahranici. Taky kvuli cene. U toho AD budou stat pres 100k a venku jsou kolem 70k a to je uz sakra rozdil. AD sice da nejakou slevu (nedavno jsem s kolegou vybiral jedny Omegy) a pri platbe v cashi dostal slevu 7%, ale to je proste malo.

No vidis, ja nechci pritahovat nici oci prerostlyma hodinkama, ani nechci mrte lesknouciho cehosi. Ja bych si chtel poridit hodinky, ktery se mi vzdy libily a ktere jsou spojene s moji praci a konickem. A pokud mluvis o potrebe vetsich, tak kdybych mel na ne ruku, nejspis beru tyhle:

https://www.dusak.cz/cs/produkt/1849-breitling-navitimer-world

 

Ale to uz je 41mm a kdyz na ne tak koukam, tak lug to lug bude mozna kolem 50mm, coz je na tu moji rucicku uz strasne moc proste.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakoze dvacet let stary (polo)vocucany bonbony za 70k+? Navic spatna barva a subcifry na 3-6-9 (coz se mi nelibi - mne jsou sympatictejsi na 6-9-12) a tou silenou datumovkou...tohle je proste hruza od shora dolu...tedy samozrejme pro mne osobne...no offence. Obecne proti hodinkam z druhe (treti, ctvrte...) ruky nejsem, ale tohle je fakt uz moc.

 

A s tim vyrazem navi-paskvil bez chronografu nesouhlasim. Mne to tak proste nepripada.

A k tomu usetreni penez. To neni naprosta priorita, nemam proble si priplati za neco lepsiho, ale mam taky v povaze nedavat za stejnou vec vice, nez je nutne. Osobne mi prijde hodne proti srsti dat 100k za neco, co maji jinde za 70k. Je to naprosto stejny produkt a pokud vim, tak Breitling ma mezinarodni zaruku, cili pada i tento duvod. Ja chapu, ze tuzemsti AD musi mit nejakou marzi, ale 30% je dle meho nazoru nehoraznost. Navic nejsem z tech, kteri nakup hodinek povazuji za urcity ritual a obrad, radi se nechaji obskakovat a pripadaji si diky tomu pripadaji nejak vyjimecne. Ja naopak takove situace nevyhledavam a jsou pro mne utrpenim. Uz jen samotne zkouseni hodinek je pro mne v tuzemskych vetsinou obchodech tortura, protoze v naproste vetsine je personal nevychovany a se zakaznikem jedna jako s obtiznym hmyzem (pokud teda neni clovek rusak nebo z nej nekoukaji prachy jinak). A za tohle mam platit desitky tisic navic? To si fakt radsi sjedu ven a nebo si necham hodinky privezt nekym nebo poslat postou. 

Kazdopadne dik za nazor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však taky nepíšu, že by bylo něco špatného na tom chtít ušetřit :) (já bych si je jen nechodil zkoušet k AD a pak kupoval jinde, ale jinak mi taky přijde nesmysl přeplácet)

 

A teda mě osobně taky Montbrillanty přijdou už trochu přeplácaný, ale jsou to aspoň Navitimery s chronem a navíc v menší velikosti. Rádoby Navitimer bez chrona je prostě jen snaha vydělat na slavném názvu, ale o tom už se asi napsalo hodně.

 

Být tebou, vůbec se nebojím těch Worldů jak jsi posílal, ty jsou podle mě super. Že budou trochu větší? No a co, stejně to nejsou praktický hodinky... Navíc na té kůži by mohly být i opticky menší. Já měl kdysi Navitimer Heritage - byly to velký leštěnky, WR žádná, integrovanej tah... Papírově skoro samý negativa, řekl bych, ale ve výsledku mě bavily strašně moc. Jestli se rozhoduješ mezi Worldy a těmi nízkotučnými Navi, určitě běž do Worldů, 41mm půjde...

Upraveno uživatelem VojtaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Njn, jenze jinde si je v podstate vyzkouset nemuzu. Vsak on se ten AD napakuje na nejakym hejlovi ci rusakovi...

Mne prijdou Montbrillanty naprosto, ale fakt naprosto sileny. A kor v te barevne kombinaci tedy. No a ten "radoby Navitimer bez chrona" - ja mam vyhodu, ze to tak ortodoxne proste neberu. Beru to jako rozsireni nabidky hodinek znacky Breitling, ktera se proste evidentne pod Kernem chce stat znackou se sirsi cilovkou nez mela dosud...a ze se to dost ultras nelibi, to na tom nic nezmeni.

 

Ja se jich prave bojim - 41mm je sice OK, ale jsou hodinky jako krava, lug to lug bude hodne moc a taky jsou dost tlusty. O pul centaku vic nez ty Navitimery bez chrona. Oblekovky to nejsou, ale myslim, ze ke kosili a sportovnimu saku na kuzi uplne v pohode (myslim obecne). O tahu vubec nepremejslim, je to moc tezky, tahy obecne se mi nelibi, prijde mi to moc humpolacky (jak kdyby ty hodinky nebyly dost humpolacky uz trosku samy o sobe). Navic na moji hubeny ruce neni mozny tah poradne utemovat, takze hodinky by na zapesti kvedlaly a za chvili by bylo poudzro plny tukancu a skrabancu. 

Reseni je urcite je zkusit na kuzi - to dodavana modra mi prijde fajn (a hneda ci tan by taky nemusela byt spatna) a pak se uvidi. Taky bude zajimave porovnani s temi Navitermery bez chrona.

 

Jinak si neodpustim povzdech nad tim, jak malo informaci ma Breitling o jednotlivych hodinkach na webu...u takovejch Wardu z UK by se mohli ucit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) AD mají na Bčkách tak 40-50%, takže šediváci prodávají s cenou -30%.

 

2) Jestli jsi ochotný si něco připlatit, tak vytáhni z kapsy několikanásobek a kup si Rolex Daytona, které jsou na ruku 15 cm úplně v pohodě. A pak ti budou nějaké Breitlingy úplně ukradené :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak to je teda solidni marze...koukam, ze delam ve spatnym oboru!

 

Hele, jak rikal "neco priplatit" a ne "zaplatit nekolikanasobek" :-D

A uprimne, Rolex je znacka, ktera mne nechava naprosto chladnym. V naproste vetsine jsou to z meho pohledu humpolacky a predrazeny casy, ktery maji akorat

zvyseny MI. Mozna nektera provedeni Explorer, Datejust pripadne Air King mi prijdou uchazejici, ale ani tyhle nejsou ten typ, na kterej se podivam a prijdou 

mi fakt vizualne pekny a nebo rovnou, ze je musim mit. A kor za ty ceny 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

... V naproste vetsine jsou to z meho pohledu humpolacky a predrazeny casy, ktery maji akorat

zvyseny MI....
 

Myslím, že to by na Breitling sedělo snad ještě víc :D Ale nic ve zlým, pár Béček jsem kdysi měl a tu značku mám celkem rád.

 
Jinak jak píšeš o tom tahu, tak tomu rozumím a Navi jsou za mě taky určitě hezčí na kůži, ale pořád je lepší si koupit hodinky s ním a pak je přehodit na řemen, než tah shánět separé, kdyby se ti náhodou zalíbil. A kdybys je někdy prodával, tak s tahem to taky určitě půjde líp (vím, že teď na to určitě nemáš ani pomyšlení, ale jestli tu budeš dýl, je dost možný, že to nastane :))
 
Jinak jestli přemýšlíš o víc oblekovejch hodinkách, tak jsem ti chtěl doporučit Transoceany, ale koukám, že mají i bez chrona 43mm... Každopádně, jestli půjdeš zkoušet oboje ty Navitimery, vyfoť je a hoď sem dojmy, třeba to někdy někomu pomůže.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

No, tak to je teda solidni marze...koukam, ze delam ve spatnym oboru!
 
Hele, jak rikal "neco priplatit" a ne "zaplatit nekolikanasobek" :-D
A uprimne, Rolex je znacka, ktera mne nechava naprosto chladnym. V naproste vetsine jsou to z meho pohledu humpolacky a predrazeny casy, ktery maji akorat
zvyseny MI. Mozna nektera provedeni Explorer, Datejust pripadne Air King mi prijdou uchazejici, ale ani tyhle nejsou ten typ, na kterej se podivam a prijdou 
mi fakt vizualne pekny a nebo rovnou, ze je musim mit. A kor za ty ceny 

Tak vono je otazka co je předražený, Breitlingy které koupíš za retail tak kdybys je ten den chtěl prodat tak dostaneš 50% nebo Rolexky které koupíš a ten den můžeš některé modely prodat za 120%. Já třeba nejsem dost bohatej na to si koupit nový Bčka :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to VojtaB:

 

Jo, to je klidne mozne, ale samozrejme jak pro koho a jak ktere modely. Stejne jako nerikam, ze Rolex jsou takove vsechny. Ale pokud se budeme bavit o cene, tak tam je to jasny.

Pro mne jsou Breitlingy srdcovka prave tou spojitosti s aviation, ktera je mym konickem i praci. 

 

No ten tah, pokud uz bych je kupoval, tak urcite na kuzi. Navic bych si rad poridil dalsi kozene jinych barev a stridal je. Osobne nevidim duvod brat s tahem jen kvuli tomu, az je budu prodavat. Stejne by jen lezel v trezoru. 

A kdyz vezmu hypotezu, ze si je koupim, a pak je z nejakeho duvodu budu prodavat, tak si myslim, ze se prodaji i bez tahu. 

Uprimne, nechce se mi tady moc vyskytovat, 

protoze by mne to stalo hodne penez...z tohodle pohledu je zase vyhoda, ze mam tak malou ruku, protoze dost hodinek, ktere se mi libi, jsou pro mne proste prilis

velkych a jelikoz mam soudnost, tak je to jasny no-go:-)

 

Hele a k tem Transoceanum. Velikost je jedna vec, ale hlavne se mi zoufale nelibej. 

A oblekovky obecne, ja ciste celej oblek nenosim zase tak casto, cili pokud bych nejaky hodinky pro tento ucel bral, bude to bud nejakej kvarc - treba tenhle divocejsi Ward (jenom rucicky a indexy, to mi prijde nuda):

 


 

a kdyz automaty, tak treba nejakej Longines...napriklad toto:

 


 

Coz jsou oboji kousky, ktery se nechaj vzit i jinak nez k obleku.

 

Ale vetsinu casu nosim kosili a k tomu podle pocasi, takze v lete nic, podzim jaro nejaky sako a v zime kabaty. A k tomuhle vohozu mi prijdou ty Navitimery na kuzi idealni volbou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vono je otazka co je předražený, Breitlingy které koupíš za retail tak kdybys je ten den chtěl prodat tak dostaneš 50% nebo Rolexky které koupíš a ten den můžeš některé modely prodat za 120%. Já třeba nejsem dost bohatej na to si koupit nový Bčka :D

 

No pokud se bavime o ceskym retailu, tak to mas nejspis pravdu. 

 

Jojo, Rolex to dela dobre...tahle umele vytvarena nedostupnost nekterejch modelu na trhu jiste udrzeni a rustu cen pomaha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...