Přejít na obsah

Koscom


safi

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 352
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Musím pochválit prodejce, který měl na sobě "namódované" SKXka. Takové jsem ještě neviděl. Měly na tahu znaky Kanji a ciferník byl malovaný s vlnou u pobřeží Kanagawy. Vypadaly fakt pěkně, a dokonce mi je půjčil do ruky. Navíc se v hodinkách dost vyznal a návštěvu jsem si tak opravdu užil. Těším se na příště! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulej týden jsem měl trochu času, tak jsem šel bloumat do Koscomu. Bylo to fajn a velmi příjemně překvapil aktivní a přátelský přístup personálu. I když jsem jim řekl, že jen očumuju, přesto zmínili některý modely, co stály za okouknutí.

Když jsem po chvíli vznesl dotaz na Longines Ultra-Chron, který jsem si chtěl prohlídnout živě, mohla se holčina s klukem doslova přetrhnout, aby je našli a ukázali. Nakonec nenašli, neb je neměli skladem.

Ale celkově moc příjemnej zážitek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Jeden z mych nejoblibenejsich obchodu, kdyz se chcete jen mrknout, tak vas nechaji a neni to takove to, ze do vas bodaji pohledem, jestli neco koupite.

A kdyz jsem neco kupoval, tak super pristup, i kdyz to byl treba jen remen :) Navic v te garazi dole se da temer vzdycky zaparkovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem po delší době, slabší články se tam točí, ale důvěrné a pro mne důležité osoby tam zůstávájí, věrni svému řemeslu. Oni ví o kom píšu. Vše vždy na 1000%, od přezutí řemenu, přes profesionální servis až po drobné dárkové předměty. TOP hodinářství v Praze. Díky a opakovaně s důvěrou doporučuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Rád bych Koscomu poděkoval. Už jsem tam nakoupil několik hodinek, originálních značkových řemínků, spon atd. V prosinci 2021 mi dělali servis na hodinkách Fortis s kalibrem ETA 2893-2 (GMT). Po servisu to při ručním natažení podivně dřelo, takový hnusný zvuk kovu odírajícího se o jiný kus kovu. Volal jsem tam a řekli mi ať hodinky přivezu, že se na to mrknou. Postupně to ale přestalo a naopak se mi začalo zdát, že je podezřele nízká rezerva nátahu a přesnost  cca - 2 minuty denně. Chtěl jsem to ale nejdřív sledovat a do Prahy nejel hned, abych nevypadal jako blbec. Nakonec jsem se do Koscomu dostal až teď, víc než rok a půl po servisu. Přesto mne příjemně přijali a že prý pokud něco zjistí a bude to následek tehdejšího servisu, i po takové době to opraví zdarma. Po cca 2 týdnech mi volali, že na hodinkách nic nenašli, rezerva je prý necelých 50 hodin (má být 42, takže super) a přesnost mínus 5 sekund. Samozřejmě jim věřím, měřili to sofistikovaněji než já, možná jsem se u přesnosti přehlédl a to, že mi hodinky po celodenním nošení nevydržely ani noc je možná tím, že dost sedím v kanclu. Nevím, v každém případě jsem se pro hodinky včera stavil, dostal je + protokol z vibrografu + protokol o zkoušce těsnosti, s úsměvem mi poděkovali a řekli, že je to zadarmo. Skoro jsem se styděl, že jsem je otravoval zbytečně a tak trochu asi fakt vypadám jako blb, ale fakt bych přísahal, že to při natahování hnusně dřelo a rezerva a přesnost nestály za nic. V každém případě děkuji Koscomu za skvělý přístup a rád jejich služby opět využiju.

Mám ty hodinky víc než 10 let a mám je opravdu rád.

IMG_20230917_183117~01~01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já bych měl jednu drobnou výtku. Ten, kdo mi upravoval délku tahu na Hydroconquest (dělám si to sám, ale ukecali mě, že to bude hned) nerespektoval značení šipek ze zadní strany a každou kónickou osičku dal jinak. Já si kvůli tomu jednu zarazil a při snaze jí dostat zpět, drbnul článek, který je spojen přímo se sponou.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Kupoval jsem jednou Seiko 2,5mm stěžejky a taky tam byl borec se zmodovanými SKX - měly Black waffle ciferník z king turtle. Podruhé limitka Seiko 5 sports 55let výroční. Pán něco přes 50 odhadem. V obou případech příkladné profesionální jednání. 

Jen mi nepřišlo ideální osvětlení vitríny s Grand Seiko. Nějak tam prostě zanikaly. Asi by to chtělo je vyndat a vzít do ruky. Ale hrabat na něco na co nemám se mi nechtělo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem tam kupoval hodinky a mám rozporuplné pocity. Přijel jsem od konce republiky. Osvětlení prodejny jak v jeskyni. Moc jsem neviděl. Prodavač ochotný a v pohodě, akorát jsem s hodinkami kupoval i  dva kožené řemeny a jedny  stěžejky na ty řemeny.  Bohužel mi prodal jiný rozměr a stezejky můžu vyhodit. Dál mi vadilo, že se tam pohybovali asi tři prodavači, kteří si nebyli schopni zapamatovat, že už mě někdo obsluhuje a  asi jednou za 3 minuty se mě pořád ptali,  jestli něco nepotřebuji. Prostor uprostřed cca 3 X 3 metry.  Nevím  no.  Příště asi jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Za mě Koscom v pohodě. Chtěl jsem okouknout pár kousků značky H. Moser. Veký výběr sice nebyl, ale nečekal jsem zázraky. Obsluha velmi ochotná. Příjemný pokec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Další pozitivní zkušenost. Koupím v Praze Pogue, tah je ten divnej pruhovanej plecháč a je krátkej, 3 dílky však přiloženy. Myšlenka, chci je na ruce, nejblíž je Koscom. Vlezu tam, předám hdinky,k nim přihodím z ruky otlučené SKX jako vzor. Čekám, poměrně dlouho, tak si řeknu o vodu, dostanu matonku ve skle a sklenici, žádnej kohoutek, posadím se, za chvíli dostanu hodiny, doladíme mikro na sponě, ptám se na cenu a k mému úžasu nic, zdarma i s minerálkou. Jako jo, byla to hodně malá věc, plechovej tah, ale velmi mile mě ten přístup překvapil a potěšil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Musím pochválit Koscom. Před 2 týdny objednány náhradní dílky na prodloužení tahu na Grand Seiko SBGF019. Dorazily. Leč při montáži v Koscomu se zjistilo, že Seiko nahradilo původní systém pin-trubička systémem závit - šroubek. Tedy nový díl tahu má jiný rozměr otvoru pro osu než starý. Trvalo to asi 30 minut, ale pan hodinář to dokázal vyřešit.

 

RESPEKT

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...