Přejít na obsah

Vintage seiko


Chumpus

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...

Ahoj panove, rad bych vas pozadal o nazor ohledne zde koupenych Seiko 4205 0140. Kdyz mi prisly, tak jsem zjistil, ze nemaji lumi bod ve stredu trojuhelniku, ale je k jedne strane. Myslite, ze je mozne, aby origo luneta mela takhle mizernou presnost, nebo se muze jednat o neoriginalny dil? Je to dost videt a stve mne to. Diky za pomoc.
fcc8912c80e4cdccaa45e1b05118ad13.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že Seiko by to tehdy tak nepustilo, ale orientoval bych se spíš podle toho, jestli je lumi bod vypouklý nebo zapadlý, z tohohle úhlu to jde blbě zjistit a AM lunety levných kousků jdou podle toho celkem dobře poznat. Obecně mi ale přijde, že divery v 7002 stylu (vč. těchhle malých) jsou tak moc AM skládané, že tam bych snad koupil jen kousek od prvního majitele, jinak je to dost loterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta fotka asi vypadá hůř než to je ve skutečnosti - na fotce to vypadá skoro vykouslé - to tmavé místo směrem doprava je stín?Jinak jsou docela šejdrem i  luminiscenční indexy oproti čárečkám při obvodu ciferníku. Někomu to nevadí a někoho to dovádí k šílenství. Originalita - jak píše VojtaB….

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to VojtaB: Co se týká lumi, tak vystouplá není.

to Datel: To tmavé místo je v podstatě bod ve kterém se střetává prohlubeň pro lumi a strana trojúhelníku. Působí to jako tmavé místo. Je to skutečně šejdrem až ke straně .

Podle množství názorů tedy usuzuji, že je to skládačka z AM dílů a to jak luneta, tak to vypadá i na ručky. Díky a budu takto komunikovat s prodejcem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 5. 2020 v 12:30, Exiztence napsal:

Skvělé video s moc hezkejma kouskama, které tady určitě oceníte :D

Jojo, Erik Stricland  má pěkné kousky i mimo divery. Má na YouTube ještě jedno video, kde má celou svoji sbírku (8 boxů po 18ks) a je tam dost super exemplářů, včetně Skywalku a Eichi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...