Přejít na obsah

Vintage seiko


Chumpus

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No konečně tu nebezpečnou vlnu někdo utnul :)

Zkoušeli jste se někdy podívat na současnou produkci Seika optikou...jak bych to napsal..."Jo tyhle moderní hodinky jsou fakt zajímavý, jednou z nich budou stylový vintage kousky!!? Koupím je a uschovám jako investici."??? Nevím, mě to moc nejde, věštec nejsem...a hlavně, to co se mi ze současné produkce líbí, jsou reinterpretace starších kousků a tam toužím po originálech. A vysloveně nový kousky mi přijdou docela ohyzdný, přeplácaný a nejvíc mi na nich vadí třeba font na cifrech, já vím prkotina, ale pro mě je to důležitý a většinou mě to úplně odradí.

Radši tuten příspěvek někam uložte, protože jak se znám, tak se tu v tutom vlákně budu za dvacet let rozplývat nad modelem z roku 2021 a nadávat si, že jsem ho tenkrát nekoupil, když byl za "hubičku". Pak mi to prosím omlaťte o hlavu, ju? :bangin: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim chlapy. 

Mam dotaz. Strejc mi dal tyhle doje*any seika s tim, ze jsou nefunkcni. Hodinar mu prej rekl, ze se tan neco vykaklo a nahradni dily uz se nevyrabej. Ale, nekde jsem se docetl, ze kdyz po vymene baterky nenaskocej tak se musej resetovat. Je to mozny? Byl to teda strojek 7t32 a tohle je 7t34. 

IMG_20210923_201147.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nějaké rigidní a přesné vymezení u vintage není. Starožitnost je jasnější, tam je stáří cca více než 100 let. U vintage věcí obecně je příklon k stáří více než 30 let, ale hodinky jsou za vintážky často považovány již pokud jsou starší víc než 20 let. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...