Přejít na obsah

Vrtič Conrad (Watch winder)


yaro

Doporučené příspěvky

Něco málo o opravě tohoto levného vrtiče - třeba se to bude někomu hodit a prodlouží tím "život" svého winderu...

 

Koupil jsem ho před 4 lety v Conradu a letos přestala jedna šachta točit. Po rozebrání (8 vrutů na zadní straně) stačí rozpojit konektor napájecího kablíku a člověk se dostane v pohodě ke "střevům" přístroje. Zjistil jsem prasklý řemínek, kterým pohání motorek otáčecí mechanismus. Z Conrada mi odpověděli, že litují, ale výrobek se již neprodává a žádné náhradní díly tedy nemají. V současnosti prodávají winder Eurochron, podle obrázku mám pocit, že je to ten samý model, jen s jinou nálepkou od číňana. I zeptal jsem se tedy na řemínky k tomuto modelu, ale odpověď stejná - žádné náhradní díly neexistují, mám si koupit nový winder. Ty řemínky jsou jasné kurvítko, po čase zpuchří a je potřeba zakoupit nový přístroj...

 

Tři vruty drží celou převodovku i s motorem v základně přístroje. Stačí je vyšroubovat a lehkou silou vytáhnout celý pohonný mechanismus ven. Nyní je pohodový přístup k řemínku.

 

Změřil jsem prasklý řemínek a bádal, kde koupit, což se nakonec podařilo. Chybou ovšem bylo změření prasklého (vytahaného) řemínku, nový byl velký - je potřeba počítat, že 1mm průměru dělá 3.14mm v délce. Po výměně (prodejce se trochu zdráhal) v e-shopu bylo vše v pořádku. Je potřeba průměr 27mm, šíře 1.2mm - viz obrázek. Koupil jsem hned dva kusy a bylo to správné rozhodnutí, druhý řemínek byl také na dvou místech naprasklý a bylo tedy jen otázkou času, kdy rupne.

 

Po opětovném složení vše funguje jako "za mlada"...

 

post-30406-0-27887900-1541251654_thumb.jpg

post-30406-0-97905400-1541251661_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...