Přejít na obsah

SEIKO SNXS79


nooski

Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...

No, pánové, na Timestore jsou za 2 570 CZK a já bych se toho nebál. Nemáte originál japonskou záruku, ale já SEIKO věřím, kór tak dlouholetou praxí vymazlenému strojku, a timestore má svého hodináře, kdyby přeci jen něco.  Pokud jde o ten tah, líbilo by se mi k němu matované pouzdro hodinek, pískované nebo kartáčované, to by byla decentka jak blázen. A ty detailní fotky ciferníku ukazují jak perfektní je na hodinkách odváděna práce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po měsíci...
  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Dobrý den, taky se přidávám k poděkování za výbornou recenzi a nádherné fotky. Měl jsem štěstí a tyto pětky jsem dostal od Ježíška. Jsou to mé první automaty a jsou úžasné němuzu se na ně vynadivat. Jen uvažuji o kůži černou nebo tmavě hnědou. Jsem zvědavý jak dlouho vydrží budou plnit roli otloukanku spolu s G shockem GW M5610 na střídačku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Po přečtení recenze omrknutí několikero videíí na youtube a především touze koupit první automaty a to všechno s možností pustit málo peněz mě přivedlo na tyto hodinky. Dneska hodinky dorazily. Hodinky samotné když jsem vzal do ruky, tak tah působil naprosto lacině. To snad kůže je těžší :D. Buďto je z kosmických materiálů nebo to bude nějaké řídké. A vzhledme k ceně, B je správně. V užším místě má 15 mm, takže působí drobně. Ovšem na ruce hodinky jako celek sedí perfektně. Jsou krásně lehké. Trošku mi vadí ta trhací spona - přijde mi to jako kdybych chtěl něco rozbít, když je sundávám, ale snad to bude dlouho fungovat. Nicmně raději bych je koupil o stovku dráž a měl klasiku s pojistkou na zmáčknutí. Další nevýhoda, že ten tah je 17 mm, což nevím jestli se dá úplně běžně sehnat jiný. Liché čísla asi nebudou tak obvyklé. No ale já vždycky videím problém, tak kde ještě není, ale to už je má vlastnost. 

Zpět k hodinkám. Jsou to mé první automaty, takže si na ně zvykám, ale první dojem je moc dobrý.  Kdyby mělo sklo vnitřní antireflex, tak by byl požitek z cifru naprosto dokonalý, ale i tak je super. Ruku mám cca 18 cm, takž vyhledávám menší hodinky a osobně ke mě menší hodinky i více pasují. Tato velikost je parádní. Téměř kompletně zapuštěná korunka přidává na pohodlnosti. No závěrem - sedí na ruce parádně a budu si je užívat. Jo a píše se, že jsou unisex, tak jsem je zkusil nasadit manželce a fakt to nešlo. Manželce sedí úplně něco jiného, nicméně konkrétně tyto hodinky si nedokážu představid na žádné ženě.

Jo a ještě jedna drobnost. Model SNXS79 se v podstatě vyprodává. Tuší někdo jestli bude nějaký nástupce v téte ultralevné třídě automatů Seiko.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ať Ti dělají dlouho radost! A přidej nějakou tu fotku.

Jinak já u té trhací spony používám takovej chvat - nadzvednu ji na opačném konci směrem od tahu a ona skoro povolí a pak už ji jen doutrhnu. Dělám to tak u Seika a u Certiny, co mám.

Já si je na ženský dokážu představit. Ale třeba moje žena má ráda mrňavý hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • nooski uzavřel téma

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...