Přejít na obsah

SAN MARTIN


Doporučené příspěvky

Ve vlákně Steeldive jsem dával makro fotky ukazující nějaké ty nedokonalosti Tuňáků, tady je jsou však na místě slova o téměř dokonalém provedení. Při tomto zvětšení už samozřejmě člověk objeví sem tam něco, ale je to neporovnatelné se všemi hodinkami, které jsem kdy měl před objektivem. Při těchto úhlech, zvětšení a osvětlení si troufám tvrdit, že by mohly směle konkurovat GS a neodnesly by si ze srovnání ostudu.

Doporučuju se zaměřit na rovnoměrné rozprostření lumi vrstvy tohle mi hlava nebere, stejně jako čistotu indexu. 

dJp4P9e.jpg

Tohle je praktické maximum, co z vybavení vytáhnu. Fotka má jen lehce upravené křivky a zvýšenou ostrost, žádné retuše neprobíhaly. Téměř naprostá dokonalost a zrovna v tomto ohledu bych chtěl porovnání s GS (SLA017 se nechytají ani omylem)

IJTAiyy.jpg

NA indexu vlevo už je vidět nějaké to smetí - při tomhle nastavení světla se deivím, že je toho tak málo

LidK8Eu.jpg

Ručky a hromada prachu na skle

1xmjazA.jpg

Logo a indexy

Nmmh3Cq.jpg

@mikymik po mě chtěl nějakou fotku loga, upřímně tady je nějaká nedokonalost vidět nejvíce a stačilo k tomu jen maximální zvětšení 😄

pASF9YX.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 635
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

I přes veškerou všeobecnou averzi ke všemu čínskému a zažitému stereotypu, že to musí být šmejd, alespoň San martin tady dokazuje, že umí vyrobit hodinky ve špičkové kvalitě (stejně jako nooski je umí nafotit) a vlastně jim to kazí jen ten japonský strojek. Největší slabina je v tom, že nemají vlastní designový rukopis, ale kopírují jiné značky a nedávají do toho třeba SpringDrive.

62MAS jsou pro mě malé, jinak bych vůbec neváhal, takže hledám něco většího, co bych vyzkoušel a bylo to stejně kvalitní jako 62MAS. Skvělá práce nooski.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou ale ty ku.vy šikmooké oučenlivé!  Chyby na logu San Martin jsem našel asi tři, ale hodnou chvíli to trvalo... Asi ho začnu mít rád 🙂 To fakt hlava nebere, jak to umí... Nevím, jestli to bylo tady nebo ve vláknu Steeldive, kam před časem někdo postnul "přešlapy" ve zpracování u Rolád; něco takovýho by u SM asi neprošlo výstupní kontrolou. Za chvíli budou machři ze Švýcar jezdit za Velkou zeď na stáž 🙂 A véélikej dík nooskimu za jeho fotky!

Upraveno uživatelem Tos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase vzhledem k tomu, co všechno se v Číně vyrábí, vč. mikročipů, jejichž velikost se měří v nanometrech, by bylo smutné, kdyby nezvládli téměř dokonale něco, co je velké několik milimetrů.

Tady je opravdu na místě kritika těch skvělých světových značek, které křivě osadí armovák nebo lunetu, nechají na ciferníku prach nebo nedotáhnou v indexu lumi až do rožku (Tudor). A kolik si prosím za to účtují? Ano, mají jiné přednosti, vlastní strojky, technologii, historii... ale nedostatečnou výstupní kontrolu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nojo, ale tady jde především o to, co nooskimu a nám všem nebere hlava - jak to, že to mají tak pečlivě udělaný nejen ve vztahu cena/výkon, ale tak nějak i absolutně... Jak můžou hodinky za pět litrů dát kvalitou zpracování na prdel Seikům za 100 a Rolbám za 300? To se fakt čipy už vyrábějí jen v Číně? 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se sem už pár dní vracím a prohlížím nooskiho fotky (velkej palec). Za ty prachy neskutečná kvalita zpracování (a vlastně i bez ohledu na peníze). Takhle nějak jsem si představoval, že bude fungovat znovuzrozenej Prim a hodinkama do 10 tis. zaplaví Evropu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, Roman-ZA napsal:

chlapi, chlapi, vy mi ale davate zabrat ... ja sa snazim si to v hlave vnutorne odobrit, ze ich nechcem, ze musim mat SWISS MADE, lebo to je terno najsamvacsie a vy takto .... 

Abych řekl pravdu, tak posledních pár týdnů už mám docela strach si koupit něco dražšího, a je jedno, jestli Swiss, German, USA nebo Japan made, aby jim ty SM nedaly na prdel. To je hrozný pocit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že se líbí 🙂 jen pro zajímavost, ten znak má na délku 3,5 mm. Už jsem se jal tvořit i recenzi, ale vypadá to na delší text a budu muset nafotit i více detailů pouzdra a tahu, které jsou zcela neočekávaně taky zpracované parádně. Přechody a hrany mezi leskem a brusem jsou srovnatelné, ne li lepší, než u SARX035. Napojení tahu k pouzdru je naprosto bez mezery. Diashield by jim taky slušel, protože zrovna na SARXech není na sponě ani vlásečnice u SM už nějaký šrám od kovového zipu mám 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mikymik: po vanilce vonící wafle mi teď taky přišla na tuňáky a ten rozsah nastavení je debilní. Buď zamezím krevní oběh nebo mi hodinky plandají. Navíc je dost tuhá.

No, dnes jsem v rámci přípravy na recenzi nafotil detaily pozdra, tahu atd. Nuže si to tu odložím. Omlouvám se za prach a bordel, které nedokážu eliminovat a k retuším jsem příliš líný.

Dýnko se žralokem a zároveň je vidět provedení koncovek tahu

EygzHOG.jpg

Poškrábaná spona

Oc60fHS.jpg

Spona z boku. Není to žádný střízlík, je z poctivého kusu železa, nabízí hromadu dírek pro přesné nastavení a i stěžejka je macatého typu.

blAezbO.jpg

Luneta a přechod brusu v lesk

nhRUf5G.jpg

Koncovky pěkně lícují k pouzdru

Ca7U6Pi.jpg

Malá odbočka ke GS a vypůjčená fotka. Mít to tak u svých, tak mě jebne

Grand-Seiko-Snowflake-SBGA211-17.jpg

Asi nejhorší přechod pouzdro-tah na mém kusu

bm6w6Ao.jpg

Ta, vnitří část článků je leštěná, zbytek broušený

90Ovb2c.jpg

Detail mechanismu spony

wpCXMa5.jpg

ahle fotka mě fascinuje. Přesně lícující koncovky tahu a odlesk v leštěné části nožky. Do toho perfektní přechod brusu v lesk.

eL7Vjir.jpg

Volný prostor? Nemyslím si. Proto taky tah nechci sundávat, protože vím, že bych ho bez újmy zpátky nenasadil

hNLzpft.jpg

Otisky prstů 🙂

1DsaidU.jpg

No a nějaké lumi fotky nemohou chybět

034OQWy.jpg

ygV07Pu.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, shewcza napsal:

To že lidi bezostyšně kradou, na to jsem si už zvykl. Na co jsem si ještě nezvykl a asi ani nikdy nepochopím, když se zloději chválí, podporují a vychvalují do nebes.

Kolega má jen vlhké kalhotky z kvality provedení hodinek - a oprávněně. Nikdo tady však ty kujvy rudé, čínské nevychvaluje do nebes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...