Přejít na obsah

Ginault OceanRover 181175LSILN


Doporučené příspěvky

Ty jejich hodinky jsou vážně pěkný (aby taky ne, když kopírujou naprostou ikonu), akorát ten jejich strojek je docela neznámá. Kdyby do hodinek poladili skutečný stroj ETA, určitě by to na mne působilo lépe. 

 

Ty původní se tuším ustálily na - 5s a pak jsi je posílal na úpravu přesnosti, jak se je nakonec podařilo vyladit ? A jak zatím chodí nové?       

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou pěkný :-) Taky se mi u Ginaultu líbí, že narovinu hned říkají, že dělají homage Rolexu a že se to snaží dělat jak nejlíp dovedou. Nic víc nic míň...

Hodně lidem by se líbilo, kdyby tam byla fakt ETA. Je za tím asi snaha o trochu exkluzivity a odlišení od ostatních microbrandů, které dávají klasickou ETU. Bohužel se to asi míjí účinkem, lidi to zatím moc nepřijali, jak se zdá.

 

Jak na tom byly ty původní po posledním seřízení ani nevím, protože jsem je hned po převzetí od hodináře uložil do krabičky a dal do prodeje (a mezitím samozřejmě už nenosil). U hodináře byly hlavně kvůli výměně skla za ploché, které ale netěsnilo, seřízení bylo jenom "když už jsou otevřený...". Když se výměna skla nepovedla, rozhodl jsem se pro radikální řešení :-)

 

Nové se od pořízení nezastavily (když nepočítám Gčka na přesněj čas, tak jsem OWG) a jsem celkově asi na +2s za dva týdny. Takže spokojenost :-)

Upraveno uživatelem Mr. Igelit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Menší update:

 

Hodinky se od pořízení nezastavily (jednoduchý život skoroOWG) a ukazují totožný čas jako na PC, takže mi udělaly +-0 za měsíc. Pořád stejný režim (přes den při nošení udělají -1 a přes noc +1). Přesnější než moje Gčka... Takže já jsem spokojen a další hodinky zatím nehledám :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Rok se s rokem téměř sešel a já si zase pořídil tu kontroverzní homage Rolexu za nehorázné peníze. U modelu, který jsem si koupil před rokem, mi chybělo datum, hlodalo to ve mně docela dlouho. Načež jsem je (samozřejmě nevýhodně :-)) prodal, ostatní hodinky jakbysmet. Nechal jsem si jen Casio F-91W.

 

Takže model Ginault Ocean-Rover 181175LSILN jsem objednal s 20% slevou (kód vyskakoval na stránkách), celková suma včetně dopravy/přeposlání přes EU (takže odpadají starosti s celníky) byla 29 500 Kč.

 

 

Pár nudných specifikací pro ty, kteřým se nechce chodit na web Ginaultu:

 

40mm pouzdro - stejně jako plechových Submarinerů

Oyster tah 20-16mm + "GlideLock" - stejný jako u keramických Submarinerů včetně spony

Strojek Ginault 7275 - klon ETY 2824 regulovaný v 6ti pozicích po dobu 6ti týdnů

WR 300 - ISO 6425

Plochý safír bez AR

316L a tak dále.

 

 

Čekání bylo doslova mučivé, ale vyplatilo se. Z USA posláno do Londýna, z Londýna přes Royal Mail posláno do ČR (odpadají tedy starosti s výpalným), kde si balíček převzalo a doručilo GLS. Když hodinky dorazily, všeho jsem nechal, otevřel krabičku, potlačil erekci a pustil se do sundávání fólií. Ofóliováno bylo snad úplně všechno, co jde, každý záhyb. Následně jsem se jal hodinky trochu natáhnout, nastavil jsem datum a čas. A pak ve mně hrklo - já KOKOT!! Taková blbost! Zblblej z toho, jak jsem několik týdnů nosil digitálky a v rauši z toho, že hodinky konečně dorazily, jsem bez přemýšlení nastavil datum a ono bylo na hodinkách 1:30 - samozřejmě v noci, že jo.. No, podle manuálu je červená zóna mezi 12-2 v noci. Hodinky šlapou dobře, datum se překlápí ukázkově, takže soudím, že se jim snad nic nestalo. Ale v tu chvíli jsem měl chuť rozpárat si břicho zavírákem.

 

Teď k věci. Pouzdro je obšlehnuté z předchozí generace Submarinerů, zpracované parádně, při bližším ohledání je vidět skutečně kvalitní opracování neleštěných ploch a nožiček. Tah je kopie tahu u současných Subů, opět perfektně zpracovaný, ohebný, koncovky pasují k pouzdru dokonale - až by člověk řekl, že jsou součástí pouzdra. Spona "Glidelock" zpracovaná (jak jinak) skvěle. Korunka s triplockem je robustní, krásně se s ní pracuje. Luneta chodí naprosto hladce, vroubky jsou tak akorát, dobře se drží, lumibod je zakrytý safírem. Ciferník je smaltovaný, indexy krásně udělané, lumi na tomto modelu je BGW9, taková klasika - upřímně Gold Sand Lume v minulé verzi svítil daleko víc. Trošku kostrbatě působí nápisy na ciferníku, které jinými slovy opisují to, co se nachází na ciferníku keramických Subů. Safír je plochý bez AR, ani kyklop nemá AR, což občas zhoršuje čitelnost data, ale nic hrozného, zvětšuje velmi dobře.

 

Pokud jde o strojek, rezerva je fakt okolo 44 hodin, jak se píše na papírku. Co se týče přesnosti, tak při nošení přes den udělají asi -1s a když je na noc odložím xichtem dolů, tak udělají +1s, čili jsem zhruba na nule. Kdybych je odkládal xichtem nahoru, tak udělají dalších -3s. Neměřím to žádnou aplikací, ale prostě se podívám na hodinky a na PC. Vím tedy jen to, že přesnost asi nemusím řešit...

 

Když projdete zahraniční fóra a YouTube kanalizace (kde jsou Ginaulty dost porovnávány i přímo se Suby), dočtete se, že většina lidí, ať už se jedná o příznivce či nepříznivce Ginaultu, případně homage obecně, se shoduje na tom, že se jedná o hodně dobře zpracované hodinky, nevídaně v této cenové relaci. To, co je rozděluje, je cena.

 

Dost lidí nedokáže skousnout tolik peněz za homage, ať už by kvalita byla jakkoliv dobrá. Jiní nedokážou přenést přes srdce, že uvnitř tiká pouhý klon ETy, byť velmi dobře udělaný a regulovaný. Nejčastěji argumentují tím, že za tyhle peníze se dá přece pořídit spousta jiných a hlavně originálních hodinek od zavedených značek. Jenže jim uniká jedna podstatná věc - ostatní to mají možná jinak, ale já se u hodinek řídím především designem, jestli se mi líbí nebo ne. A design Submarineru se mi líbí fakt hodně.

 

Vím, že jsem mohl "došetřit" a pořídit jetý bondovky, MarineMastery, ORISky a bůhví co ještě. Jenže mně se ty hodinky prostě nelíbí, jakkoli jsou legendární, spolehlivé, drží hodnotu, mají historii, dobrý strojek atd.. Mně se prostě líbí design Subů, které si ovšem nemůžu dovolit (a i kdybych si je koupil, tak bych se je bál nosit). A homage je pro mě řešení. Ať si každý myslí co chce. Nepohybuji se v prostředí, kde by každý druhý měl Rolex a já se vedle něj cítil blbě s Ginaultem. Upřímně znám osobně jen jednoho člověka, který má automaty (má jedny Citizeny), zbytek hodinky absolutně neřeší. A i kdyby měl někdo vedle mě Rolex a zbystřil moje Ginault, tak věřím, že pozná, že se v mém případě nejedná o fake, aNo le o homage a třeba to povede k normálnímu pokecu o hodinkách.

 

Tak a teď nějaký fotky. Omluvte jejich kvalitu, fotit prostě neumím, fotil jsem při umělém světle, hodinky jsou ohmataný a tak dále:

 

Nnp0NIh.jpg

 

4X2Sn3S.jpg

 

GZ2FXxG.jpg

 

qFzN5ej.jpg

 

un07hrN.jpg

 

9TOCEzP.jpg

Super recenze ! :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tak jsem je musel po téměř třech měsících seřídit - kvůli datu :-)

 

Jinak jsem byl po celou dobu stále +- na nule. Když jsem potřeboval přidat nebo ubrat sekundu, odložil jsem je podle toho na noc xichtem nahoru či dolů.

 

Jsem OWG.

 

5GTvlNM.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...
Návštěvník Matiniela

Článek je boží. Díky moc za něj. Týpek je asi hodně vysazený na Rolex padělky. Nejlepší byl ten důkaz, kdy TC použil stejný foťák jako Ginault. Opravdu velká nahodička. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
před 17 hodinami, Oris napsal:

Obnovím staré téma a zeptám se, jak jsou na tom hodinky dnes s odstupem času? Dost se mi líbí nová generace s modrou keramickou lunetou.

Hele, pořád úplně stejně. Pokud chceš téměř 1:1 kopii Subů a jseš schopný akceptovat velmi, velmi pochybnou historii firmy a vyšší cenu, směle do nich.

Taky jsem je chvíli měl, abych zjistil, jak by se mi nosily Suby (haha). Líbí se mi? Ano. Zpracování je fakt top. Nosil bych je? Ne. Je to pořád jen kopírka. Díval bych se radši na Wardy nebo Aquisy.

A ještě jedna poznámka: vzhledem k nedávným událostem tady na fóru se s nima radši moc nechlub. Někteří členové by tě pak mohli chtít sežrat. 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 7. 2021 v 17:51, Kluk jako buk napsal:

Hele, pořád úplně stejně. Pokud chceš téměř 1:1 kopii Subů a jseš schopný akceptovat velmi, velmi pochybnou historii firmy a vyšší cenu, směle do nich.

Taky jsem je chvíli měl, abych zjistil, jak by se mi nosily Suby (haha). Líbí se mi? Ano. Zpracování je fakt top. Nosil bych je? Ne. Je to pořád jen kopírka. Díval bych se radši na Wardy nebo Aquisy.

A ještě jedna poznámka: vzhledem k nedávným událostem tady na fóru se s nima radši moc nechlub. Někteří členové by tě pak mohli chtít sežrat. 😉

Děkuji za upozornění. Zpracování vypadá opravdu dobře, ale osobně bych si je nekoupil, protože se nemůžu ztotožnit se “značkou” jako takovou. S tím, kdo Ginault vyrábí jsem obeznámen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...