Přejít na obsah

Recenze GUANQIN, TEVISE


Doporučené příspěvky

Při hledání elektronických blbostí v čínském e-shopu (Gearbest) jsem si všiml, že mají i hodinky. Cvičně jsem se porozhlédl a zjistil jsem, že to nejsou jen obligátní digitálky, ale dají se najít i pěkně vypadající automaty. Neodolal jsem a objednal jsem hned 3 kousky, když už to půjde přes celníky, ať to stojí za to úsilí.  

Recenze budou v následujících zápisech, tady uvedu společné informace.

Seznam je tady, uvádím i odkazy, ale neklikací, v případě zájmu je nakopírujte za adresu serveru.
GUANQIN GJ16034 Men Auto Mechanical Watch - BLACK /men-s-watches/pp_685740.html
GUANQIN Men Steel Net Band Automatic Mechanical Watch /mechanical-watches/pp_1470372.html
TEVISE 9008G Business Men Automatic Mechanical Watch /men-s-watches/pp_593262.html

Ceny byly mírné, oboje Guanqiny kolem 55 (US) dolarů za kus, Tevise něco málo pod 30.

Obecně se dá říct, že Číňani okopírují cokoliv a děají to pěkně od podlahy. Marketing mají vymakaný, zboží je neustále v akci ("sleva" kolem 50%), mají překrásné produktové fotky, bombastické fráze v popisu atd. Mají i docela smysl pro detail, třeba na korunce je logo nebo iniciála výrobce (někdy se to logo nápadně podobá jiným, mnohem dražším výrobcům), povrchová úprava je dobrá. Pokud jde o materiály, všude píšou nerezová ocel. Asi bych tomu i věřil. Zatím se nepokoušejí o dražší kousky z titanu apod. Všechny hodinky mají nějaký stupeň odolnosti vůči vodě, ale netestoval jsem to a moc bych tomu nevěřil.

Oboje hodinky GUANQIN přišly zabalené v rozumně vypadající krabičce vycpané nějakou pěnou s výřezem na hodinky. Kromě toho tam byl nějaký stručný návod a karta velikosti kreditky tvrdící něco o celosvětové záruce. Dokonce tam byl i hadřík na čištění. Nechápu k čemu, když u obou uvádějí, že mají tvrzené sklo.

TEVISE byly zabalené jen v plastovém pytlíku bez čehokoliv dalšího. Dobré je to, že od kurýra přišly natažené. :-)

Kromě vnějšího balení byly hodinky ještě polepeny fólií, zejména sklo (nahoře i dole) a Tevise měly ještě tah zabalený v plastikové ponožce, takže jsem ji musel odstranit nožem.

Všechny popisované hodinky mají průhledné dno, takže se můžeme kochat pohledem na strojek. V některých recenzích na Guanqin uváděli i strojek Seiko (u recenzí byly i fotky a videa, takže bych jim věřil), ale já ho tam nemám.
Druhou věcí, kterou mají všechny hodinky společné, je spona -- všechny mají nějakou formu spony, se kterou se musí hodinky přetahovat přes zápěstí. Nevím, jestli to je čínská móda, nebo zcela pragmatické opatření proti ztrátě, každopádně mi to přijde dementní obzvlášť s koženým řemenem.

A nakonec, Gearbest objednávku rozložil do několika zásilek, takže hodinky chodily postupně, vždy v bublinkové obálce. Dobré na tom bylo to, že po nich neskočili celníci, čímž mi ubylo starostí s proclíváním (clo by se asi neplatilo, ale DPH a kurýrovi za zastupování bych zaplatil).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GUANQIN GJ16034 Men Auto Mechanical Watch - BLACK
Tyto hodinky mi učarovaly tvarem lunety - 12hranné matice. Mám pořád nutkání vzít veliký klíč a matici povolit. Pochopitelně to nejde, luneta je kulatá a sražená jen v horní části.

Hodinky jou velice decentní, tvary jsou velice jednoduché. Mají datumku i den v týdnu. Je tam nějaký pokus o lumiscenční prvky, ale v noci stejně moc není vidět. Tloušťka pouzdra je něco málo přes centimetr, prostě nenápadné a decentní.

Natahování korunkou by mohlo být lepší, ale ještě docela ujde (pokud je nosím, tak je to jedno). Přesnost mého kousku je docela dobrá vzhledem k ceně, aplikace mi to spočítala na zhruba plus 30 až 50 sekund za den, bohužel i s tím rozptylem.

Co se vyložně nepovedlo, je spona. Zavírání je maximálně debilní, blbě se zavírá a ještě hůř otevírá. Nechápu, proč tam nedali obyčejnou jazýčkovou sponu.

Závěr: hodinky vcelku dobré, ale asi vyměním řemen za něco normálního.

post-34923-0-02187500-1545165086_thumb.jpg

post-34923-0-81271100-1545165123_thumb.jpg

post-34923-0-36060100-1545165130_thumb.jpg

post-34923-0-26622600-1545165144_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GUANQIN Men Steel Net Band Automatic Mechanical Watch
Mám je v modré barvě. Líbil se mi na nich ukazatel rezervy nátahu. Kromě toho mají sekundovku v malém ciferníku v dolní části toho hlavního. Hodinky bych zařadil jako méně formální, než ostatní dvoje. K obleku to asi není, ale na nošení do rachoty to je v pohodě.

Modrá barva ciferníku mi učarovala. Pouzdro i tah jsou v nerezu. Tah je dobrý, netahá chlupy. Seřízení délky se dělá bez nářadí, ale nezkracuje se, prostě na druhé straně spony čouhá. Spona se otevírá zamáčknutím ze stran, takže velice pohodlně.

Rezerva nátahu má stupnici do 35 hodin. Po pár hodinách nošení se ručička zaparkuje kousek za maximem. Ukazatel není úplně přesný, za 24 hodin v klidu ubyde z 35 na 15 hodin. Takže nakonec vydrží skoro 2 dny.

Hodinky mají i příjemnou korunku, je trošku větší a odsazená od těla, takže se hodinky dobře natahují.

Nakonec jsem si nechal největší překvapení. Přesnost hodinek je asi plus 10 sekund za den. Nezáleží na tom, jestli je nosím, nebo leží na stole.

Na fotce si všimněte nápisu TERPROOG REOLISTANT na dně. Pode různých diskusí to je zkomolenina slov WATERPROOF a RESISTANT. Oni Číňani sice zkopírují všechno, ale někdy špatně.

Závěr: trefil jsem na pěkné a hodně přesné hodinky. Pokud bych chtěl něco vylepšit, tak bych možná uvítal tah v leštěném provedení, jinak za tu cenu není co řešit.

post-34923-0-13071100-1545165236_thumb.jpg

post-34923-0-94150000-1545165249_thumb.jpg

post-34923-0-37311700-1545165259_thumb.jpg

post-34923-0-90002900-1545165270_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TEVISE 9008G Business Men Automatic Mechanical Watch
Na závěr jsem si nechal hodinky, které stály nejmíň, ale mají nejvíc komplikací. Přišly bez návodu, takže jsem musel složitě bádat, který ciferník vlastně co ukazuje. Ani F.A.Q. na stránkách nepomohlo.

Takže na horním podciferníku je měsíc, na levém je den v týdnu. Lišácky je stupnice po půlkách, takže jsem dlouho přemýšlel, co může mít rozsah do 0,5 do 7, případně od 1 do 7,5. Ty půlky tam jsou zbytečné, ručička přes ně projde mezi půlnocí a 3. hodnou ráno. Na dolním podciferníku je čas na 24hodinovém ciferníku. Ještě tam je schematické znázornění Slunce a Měsíce, prostě den a noc. Dolní podciferník je spřažený s hlavním ciferníkem, ostatní 2 se ovádají tlačítky nad a pod korunkou.

Pokud jde o barvu, objednal jsem si kombinaci zlatou s černou. Na fotkách vypadaly decentně, v reálu ale ta zlatá strašně razí. Modrá by asi byla lepší, ale modré už mám (viz výše).

Hodinky stály asi polovinu toho, co předchozí dvoje, a je to poznat. Sklíčko není tvrzené ani podle specifikace. Zlaté proužky na tahu jsou nabarvené jenom z jedné strany. Ani moc neodpovídají specifikaci, například udávaná tloušťka pouzdra je 1 cm, ale v reálu to je 16 mm. Horší je, že se mi v noci záhadně zastavují i po celodenním nošení. Zkusím to nějak vyšetřit, ale jestli se to nezlepší, tak půjdou po žních k Turkovi. Pokud se zrovna nezastaví, tak (ne)přesnost je skoro plus 1 minuta za den. A nemají hacking.

Kupodivu samotný tah a spona se mi líbí. Délka se sice musí seřídit vyjmutím článků, ale tah je pohodlný, netahá chlupy a spona se taky velice dobře otevírá a zavírá.

Hodinky jako celek jsou hodně těžké. Samo o sobě to není nevýhoda, každému co mu vyhovuje.

Závěr: Jsou to takové hodiny obranářky. Nechtěl bych jimi dostat po hlavě. Hodí se zejména tam, kam jiné zbraně nesmíte brát - do parlamentu, soudní síně, na fotbalový stadion, či do letadla. S přesností jsou na tom špatně, aspoň tedy ten můj kousek. Na ruce vypadají pěkně, ale zase se nedá spolehnout, že půjdou i ráno. Takže nebrat.

post-34923-0-55311000-1545165365_thumb.jpg

post-34923-0-29784200-1545165376_thumb.jpg

post-34923-0-17811400-1545165397_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

   Ty první mi zase trochu cifrem připomínají ORIS, ten dvanáctiúhelník je mi taky povědomý, ale líbí se mi to a co je bonus, jaksi zdarma...

 

Podle mne mají ty kukačky v sobě strojek Seiko NH36A , který stojí totéž, co celé ty kukačky... :clap:

Pokud jsem se díval správně, tak Seiko má jiný tvar závažíčka, má v sobě 2 výřezy. Tady už je závaží plné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

   Já myslel ty první kukačky...., připomínají mi urputně modely CORUM ( což je ještě oproti NOMOS ještě o řád vejš  :eek:  )

 

Strojek je opravdu značený NH36A  TWENTY FIVE  JEWELS  SII  

 

 

Za ty prachy sakra hodně muziky   :guitar:

 

 

Díky za informace, u těch prvních jsem to přehlédl, tak asi vyměním řemen a bude. Ohledně těch Corum: asi mám dobrý vkus, ale jen ty peníze chybí.  :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víš, ony se sice dají sehnat fejkový CORUM Admiral, co stojí přes dva míče za pár dolarů, ale má to hned několik "ale" je to tak přeplácaný model, že bych to na ruku nedal, za druhý, nedělá se to, taky kvůli zákonům v EU a za třetí a to se možná shodneme... Ty dvě mega se dají vkydnout do  ( jak psal Verne "Dva roky prázdnin"...) dvou roků někde v Karibiku s luxusní roštěnkou a kolik je hodin ti řekne pingl, ne?

 

 

Ne, vybral si dobře :-)

 

Pěkné svátky přeji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víš, ony se sice dají sehnat fejkový CORUM Admiral, co stojí přes dva míče za pár dolarů, ale má to hned několik "ale" je to tak přeplácaný model, že bych to na ruku nedal, za druhý, nedělá se to, taky kvůli zákonům v EU a za třetí a to se možná shodneme... Ty dvě mega se dají vkydnout do  ( jak psal Verne "Dva roky prázdnin"...) dvou roků někde v Karibiku s luxusní roštěnkou a kolik je hodin ti řekne pingl, ne?

 

K těm druhým, jen ten milánský tah je 300-500,- Kč

 

V těch levných Tevisech jsou hrozný vraky strojky, když to budeš natahovat růčo-fůčo, budeš mít pocit, že to musí prasknout vejpůl, rezerva nula prd, musíš s nima sakra vrtět, aby se to natáhlo, ale "světe div se " jdou na to všechno neuvěřitelně přesně, alespoň ty co mám..., jasně, jak dlouho, ale žijem teď a děti se nám na hodinky vyse-ou  :goof:

 

 

Ne, vybral si dobře :-)

 

Pěkné svátky přeji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...