Přejít na obsah

Malé dámské automaty


Doporučené příspěvky

Moje žena zatoužila po několika letech nošení různých primek kal.52 a 66 (?tyhle jsou odteď moje..?) po automatickém nátahu, a taková přání je třeba podporovat. Bohužel zatímco pánských hodinek je všude mraky, dámských automatů je o řád méně, a ve velikostech kolem 30mm je to naprostá krize.

 

Požadavky jsou následující:

  • velikost kolem 30mm - přes to vlak nejede, 38mm už je moc
  • automatický nátah
  • společenské hodinky pro každodenní nošení do kanceláře
  • oblé tvary
  • vypouklé sklíčko
  • jednoduché provedení

  • žádné diamanty apod.

  • žádné průhledy do strojku

  • neměly by mít římské číslice

  • malá sekunda může být ale nemusí

  • nové, a když z nějakého důvodu nikoliv nové, tak perfektně zachovalé

  • rozumný původ strojku i hodinek

  • měla by být možnost je někde vidět na živo

 

Finance nejsou neomezené, ale limit zatím dávat nechci. Prohlídky katalogů a návštěvy hodinářů zatím nevedly k cíli. Přijatelně vypadaly Tissot Le Locle (viděl jsme je v obchoďáku ale nepovedlo se mi ten model dohledat na netu), něco jsem našel od Mida, u Seika je všechno moc velké ? kdyby tak zmenšili SRPB46J1 na 30mm....

 

Hledal jsem zatím v rozpětí od Orient Star a Seika přes Prim, různé německé a švýcarské značky až po Omegy Seamaster (ale tam se nám paradoxně nejvíc líbily starší modely ze šedesátých a osmdesátých let). Až na diamant a velikost se líbily Glashütte Original Lady Serenade Automatik Rosegold 1-39-22-04-01-44, to jen pro představu, cenově jsou už zcela mimo.

Tak mi prosím zkuste něco poradit, buď tipy na konkrétní modely, nebo i na obchod v Plzni. Nijak dramaticky to nespěchá, není to vázané na konkrétní datum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to v dámských autmatech všude ve všech velikostech spíš krize :)

 

Tissot a Certina vyrábějí dost dámských automatů, většinou ve velikosti 29-33 mm. Asi jsi už spoustu z toho prošel. U Tissotu - Chemin des Tourelles - 32 mm, Couturier - 32 mm, Luxury powermatic - 33 mm. Menší moc nesleduju. Certina - DS Podium 32 mm, Caimano - 29 nebo 31 mm. 

 

 

Glashüter, které dáváš jako tip, jsou naprosto parádní. Jestli dobře vidím, tak mají velikost 36 mm, což je stejně vzhledem k ceně bezpředmětné. 

 

No ale tvarově by tím pádem možná mohl vyhovovat některý z modelů Orient Charlene. Ty mají 31 mm, vyrábějí se v několika variantách (jeden z modelů má kamínky, nevím, jestli to jsou diamanty) a v dobré cenové relaci. Kalibr, který je pohání, mám doma, a musím dosvědčit, že rezerva nátahu je 46 hodin. Akorát asi nebudou mít to vypouklé sklíčko. 

post-40502-0-37776700-1545954624_thumb.jpg

 

 

Co se týká Seiko - ty modely Coctail time - víš, že se vyrábějí i v dámských velikostech? 34 mm, varianta červená - 

SRP853J1 , varianta bílá - SRP855J1, varianta "zimní" - SRP843J1 

- je to větší, než by manželka chtěla, ale třeba by ji to mohlo zaujmout 

 

post-40502-0-83374100-1545954936_thumb.jpg

 

Hamilton vyrábí menší automaty - 

Hamilton Jazzmaster Lady Auto H42215151 - velikost 30 mm. Mají průhled zezdola na strojek, ale zas na druhou stranu - ten je zakrytý, když jsou hodinky na zápěstí...  Ty už ovšem budou za víc peněz. 

 

post-40502-0-69084900-1545955325_thumb.jpg

 

 

Jo, bohužel ne všechny asi uvidíš naživo. :(

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky - s tím už se dá pracovat. Že ty Seika jsou i dámské víme, dokonce jsme na ně spolu koukali v neděli přes výlohu - moc velké. Hamiltony cenově naprosto ok, ale zase poněkud nudné. Certina DS Podium - tam nacházím buď římské číslice, nebo se z korunky chystá vylíhnout vetřelec, vyhledávač na certina.com bohužel nefunguje. Ty Orienty jsou krásný, ale kde je koupit? Přes eBay z Polska??? Našel jsem i pěkné Orient Bambino (i když s římskými číslicemi), nějak se tím zkusíme prokousat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Orient Bambino jsou krásný, ty jsi našel nějakou variantu pro ženy v dámské velikosti? Protože jinak mají 40 mm. 

 

Co se týká těch malých Orientů, tak zkus třeba hodinky-365, např. zde:

https://www.hodinky-365.cz/orient-fnr1q005w-x1105387

- pokud budeš chtít z Čech,

jinak zahraniční eshopy - creationwatches.com. 

 

 

Vyhodnocení Certina DS Podium vtipné :), myslíš asi tu korunku, že jo? Je pravda, že trochu vyčnívá... 

 

Díky - s tím už se dá pracovat. Že ty Seika jsou i dámské víme, dokonce jsme na ně spolu koukali v neděli přes výlohu - moc velké. Hamiltony cenově naprosto ok, ale zase poněkud nudné. Certina DS Podium - tam nacházím buď římské číslice, nebo se z korunky chystá vylíhnout vetřelec, vyhledávač na certina.com bohužel nefunguje. Ty Orienty jsou krásný, ale kde je koupit? Přes eBay z Polska??? Našel jsem i pěkné Orient Bambino (i když s římskými číslicemi), nějak se tím zkusíme prokousat.

Upraveno uživatelem KatkaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko s kalibrem 4207 jsme proklikali, ale nic se nelíbilo. Teda mně jo, ale ženě ne.

 

Orient Bambino byl opravdu asi omyl, jsou sice krásný, ale velikost jsem nějak přehlídnul.

 

Davosy jsem měl v paměti hlavně jako pilotky pro generála, ale tohle je krásný, 32mm a těsně pod 1000?:

 

davosa-classic-ladies-16618916.jpg

 

Díky za link na e-shop co vede Orient, bohužel přišel ještě dodatečný požadavek na pokud možno "zlatou" barvu, ve žlutém kovu/pokovení už tak krásné kousky nenacházím.

 

Certina DS Podium - na fotkách je na chromové korunce ještě černý podivný útvar ve tvaru špičky vejce, vůbech nechápu proč to tam je a co tím chtěl básník říct...

 

Longines - jak jsem na ně jen mohl zapomenout. Zatím vítězí na celé čáře Longines Lyre L4-360-2-12-2 - dokonce stejných 25mm, jako manželčino oblíbené Primky. Jen ten černej pásek je hnusnej, hodil by se třeba jednodušší hnědý, ale to je řešitelný. Dokonce mám i hodináře, co je vede, takže je možná i uvidíme - je to celkem běžná značka, tak snad někde budou mít i tento model.

 

longines_lyre-L4.360.2.12.2-350x720.png

Upraveno uživatelem amatér
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lonžinky ale moc vypouklý skličko nemívaj... jinak maji ale několik parádních dámských řad.

 

Kdyz už jsme u těch Longines - jsou sice větší, ale já jsem úplně unešenej z malejch 36 mm Legend Diverek, který se v týhle dámský velikksti dělají i ve světlý perleti a v úžasným tmavě hnědým tropic dialem... doufám, že ten hnědej cifr udělaj časem i u pánskejch 42mm :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se přiznám, že mě se ta levná dámská pidi-Seika taky nelíbí. Vůbec si myslím, že Seiko to v dámském segmentu v automatu trochu prokaučovalo. Ale to je jen můj osobní názor. 

 

Ad Certina - ten "zobák" na korunce - máš pravdu, ční, jinak ale mě se celkově líbí, proto jsem je doporučila, ale  je jasné, že každý to má jinak a můj vkus není směrodatný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co dámské Certina DS-1? Na ty si nekoukal? Třeba takový - 30mm, vypouklý safír: https://www.helveti.cz/certina-c0062071103100

To jsou na živo moc pěkný hodinky.

 

Edit: Jo, už koukám, žes vlastně nechtěl průhled. Ale hodinky jsou to opravdu pěkný v tý velikosti.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji mnohokrát za všechny tipy, díky vaší pomoci je v podstatě vybráno.

 

Certiny DS-1 jsou pěkný, ale moc sportovní. Průhled nevadí když je zespodu :-) hlavně aby to nebyly "terminátory" s průhledem na strojek zvrchu. Tudor a Carrery taky pěkný, ale styl spíš pro mne, než pro mou ženu.

 

Seiko souhlasím, mají pěkné dámske quartzy, ale automaty slabota.

 

Nakonec to vypadá na Longines co jsem linkoval pár příspěvků zpátky. Jsou ve čtyřech různých kombinacích, s třemi barvami číselníku a dvěma různými kalibry (L595/592 versus lehce levnější L561), viděl jsem je i naživo (šel jsem jako poradce kupovat zcela jiné hodinky a náhodou tam byly taky), a naprosto mne uchvátily. Celkově pasují k jejím oblíbeným šperkům a vůbec stylu. Manželce se na fotkách taky líbí, tak asi budeme vybrat z těch čtyř verzí a jiné tipy už nehledáme.

 

Zajímavý je, že naživo vypadají mnohem mnohem líp než na fotkách, možná je to i tím, že na monitoru jsou v hodně nadživotní velikosti.

 

Co se týče požadavku na vypouklé sklíčko, které nemají - v tomto případě to nevadí, protože celkově jsou ty hodinky hezky zakulacené a oblé, a ploché sklíčko tu kulatost už nijak zvlášť nenaruší, naopak zdůrazní jak jsou hodinky jemné drobné a ploché.

Upraveno uživatelem amatér
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je dobrý konec. 

Přiznávám, že ty Longines na mě z obrázku působí trochu fádně. Ale ráda věřím, že naživo jsou úplně jiné, zvláště když jsou drobné, to se pak poměry změní. 

Takže ať dobře vyberete a ať je spokojená! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Takže máme nakoupeno, nakonec byly nějaké pauzy, pak došlo k překvapivému zvratu and the winner is: KatkaB a Seiko Pressage limitka (v současnosti už v hnědé kůži):

 

post-49139-0-96316900-1569519000_thumb.jpg

 

Ty podle fotek vybrané Longiny přišly nakonec manželce v reálu taktéž nudné. Ze zoufalství jsem jí pak vzal k místnímu hodináři zkusit Seika, co tak hezky nafotila KatkaB a ejhle: zalíbila se limitka z téže řady. Přesahuje původní požadavek na velikost, ale manželce dobře sedí na ruce. Původní požadavek byl zadán podle toho, že jí klasické pánské primky podobné velikosti neseděly, ale ty Seika mají jiný tvar pouzdra a nosí se jí pěkně. Ovšem spona původního kovového pásku je moc velká a pásek pak nepřilehne k ruce, takže hodinky musely na hnědou kůži - taky pěkný.

 

Cena velmi příznivá, a co se týče přesnosti se můžu jít s mým COSC chronometrem zahrabat - ty blbý Seika za míň než polovinu (400?) se zpoždují o sekundu za den. Číselník je prý tryskaný suchým ledem a vypadá ještě líp než na fotce. Celkově mě ty hodinky vzhledem, přesností i poměrem cena/výkon nadchly tak, že jsem si přikoupil pro sebe ještě jedny Seiko 5 SRP513K1 jako hodinky pro volný čas, na plavání a do rizikových prostředí, takže jsou spokojení jsou nakonec všichni:

 

post-49139-0-59372400-1569520531_thumb.jpg

 

Ještě jednou děkuji všem za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...