Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ahoj,

rád bych se zeptal na Vaše názory ohledně těchto dvou poskytovatelů.

Mám doma UPC, ale za internet,tv (80 programů) a telefon platím 700,- a více kč.

 

U PODY internet,tv (80 programů) a mob., vychází podle letáku, cca na 390,-kč.

Jaký je rozdíl u PODY mezi službu TANDEM a TANDEM GPOINT ? Chci Wi-fi.

Zároveň mě u PODY zaráží jejích podmínky, při ukončení. Platit za výmaz atd.

 

Jak vypovědět správně smlouvu u UPC (pokud se rozhodnu), jejíž prodloužení jinak proběhne ke konci ledna automaticky.

 

Děkuji za rady, informace a pomoc. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podu jsem měl asi před 6ti lety (symetrický 100Mbit) a jako nic moc. Možná, že se už zlepšili, ale:

- pokud hraješ fps online tak nízká latence je super, ale občas se internet jakoby "rozpojí". Většinou mne to vykoplo. Pokud pouze surfuješ, tak asi no problem.

- jejich televize - často to "kostičkovalo", zpětné nahrávání občas zlobilo

- legrace byla, když měli komplexní výpadek. Jejich infolinka byla VOIP, takže se jim nešlo dovolat

 

UPC - mám teď, kdysi jsem ho vypovídal, jediná věc byla poslat jim ten tuner někam do nějaké prdele (tuším, že Nymburk). Hlavně jim tam sbal všechno a HLAVNĚ  si nechej lístek z pošty. Kolegovi volali po cca roce a chtěli po něm prachy za ten tuner (který jim poslal). Kdysi byly i prodejny, které to odebíraly (v Ostravě tuším ATOS), ale to už myslím hošani zrušili.

 

Za nějakých cca 20 let jsem měl doma několik poskytovatelů (včetně jednoho wi-fi bizára), ale musím říci, že na UPC nedám dopustit. Vím, že to zní blbě, ale je to tak. Minimum výpadků, nahrávání, zpětné shlédnutí relativně spolehlivé, internet naprosto v pohodě. Zkus jim pohrozit výpovědí, třeba ti něco sleví. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám UPC, kombo Internet 300/20 & TV Komfort (150 prg) za necelých 900...... k tomu Horizon Go, My Prime videotéka (gratis)..... je to docela dost, nicméně stabilita a minimum výpadků, spousta HD programů .... jsem spokojený.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

máme Podu Tandem na Plno nebo tak nejak se to jmenuje. TV asi ok. Internet 500/100 Mbps má své mouchy, respektive jejich skvělý router jen tak trochu na pikaču, na jablečných strojích pozoruji kolísání rychlosti a občasné záseky . Již jsem to snimi řešil milionkrát dokola a stejně bez výsledku. Dle nih vše v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě poda. Vychází to levněji než srovnatelné služby upc, jelikož k nám do baraku zavedli optiku tak stabilní (je ale pravda, že nejsem hráč, čili tohle asi neumím až tak do hloubky posoudit). Co se týká tv tak zpětně přehrávání zlobí minimálně a většinou krátkodobě, větší výpadek tv co si pamatuju byl za posledních cca 5 let 2x a vždy byl kompenzovaný necim extra (posledne eurosport tusim ze na mesic zadarmo)

 

Ještě edit router tam máme svůj takže to možná eliminuje nějaké problémy s jejich zařízením o kterém píše quest

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ten internet mám tak na prohlížeč atd.,ale žádné hry. Nevím jestli je potřeba řešit rychlost.

Teď, tak měsíc nazpět jsem s UPC problémy ohledně set-top-boxu s wi-fi. Najednou se internet wi-fi ztratil a nešel nahodit. Pořád jenom telefony o zprovoznění. Nahodili to na dálku a za pár hodin zase kolaps. Potom výměna za jiný box odpoledne a večer už zase wi-fi nešla. :-)

 

Až 3 kus zatím jede, ale přehrávání od začátku se pořád seká. :-(

 

Rychlost PODY u toho, co jsem se díval je malá, ale nevím jakou by to hrálo roli ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Měl jsem doma nejdříve UPC, nyní mám PODA. Mám nejnižší tarif za 350 Kč za měsíc. Původně (asi před rokem) 100/30 (možno přepnout na 30/100 nebo 65/65 jednou za 24 hodin), od nového roku mi byl tarif zvýšen (aktuálně mám 75/75, maximální rychlost stejně nevyužiji, tak jsem si zapnul symetrický tarif).

 

K tarifu je zdarma tarif na mobil na 0 (mám i služební mobil, takže jsem si to dal na soukromý, žádná povinnost minimálního obratu, odchozích hovorů a podobně) a IPTV na 4 zařízení zároveň (původně bylo na dvě). Normální televizi vůbec nemám, na notebooku se snažím občas pustit německé kanály (jsem asi půlrok v práci, kde využívám němčinu, tak se chci trochu zdokonalovat).

 

Hry nehraju, nemůžu tak potvrdit latenci nebo mikrovýpadky, při běžném surfování na internetu nic nepozoruji, takže u mne spokojenost. U UPC mi vadí relativně vysoká cena a neustálá snaha ji navyšovat (několik let mi to platil zaměstnavatel a cena se oproti počátku asi ztrojnásobila - oni totiž chytře vždy cca po roce navýší rychlost a s tím i o trochu cenu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Ahoj, mám Podu  a nikdy jsem neměl horšího poskytovatele, internet pořád padá. Když zavoláte na klientskou linku , operátorka vás přepojí na technika s tím že pokud to nezvedne zavolá technik později. Není to pravda, technik nezvedne nikdy alespoň já jsem volal 20x a nikdy nezvedl a ani nezavolal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 2. 2019 v 3:25, Patrik napsal:

. U UPC mi vadí relativně vysoká cena a neustálá snaha ji navyšovat (několik let mi to platil zaměstnavatel a cena se oproti počátku asi ztrojnásobila - oni totiž chytře vždy cca po roce navýší rychlost a s tím i o trochu cenu).

Už několik let mi cenu nezvedli a rychlost internetu navýšili asi předloni z 200 na 300 ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som cca tri roky UPC a teraz mam uz tri roky DSL od O2 a k UPC by som sa hned vratil keby bola moznost. Ale slusi sa povedat ze neporovnavame uplne porovnatelne, teraz byvam v o poznanie vacsej... no proste dalej od mesta :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ono bude záležet na použité technologii. Poda nabízí internet jak přes rádiová pojítka a LTE, tak přes FTTH (tedy optika až do domu). Já mám to poslední a výpadky nepozoruji (pravda, hry nehraji).

Poté, co UPC bylo koupeno Vodafonem očekávám, že podobná situace může nastat i zde, že Vodafone využije značku UPC jako marketingový nástroj a bude pod tímto jménem prodávat i jiné služby, než internet po vedení CATV (třeba dočasně připojí lokalitu přes bezdrátové připojení, než nasbírá dostatek zákazníků, aby se vyplatilo položit fyzické vedení)

Každopádně doporučuji nejdříve vybírat technologii a pak konkrétního uživatele. Někdy žasnu nad tím, jak někdo nenechá např na O2 nit suchou, aby si pak pořídil xDSL internet od jiného poskytovatele po těch samých drátech :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...