Přejít na obsah

Quartzky???


Gilius

Doporučené příspěvky

Já si také myslím,že není na místě se za nošení quartzek stydět,jsou konec konců i aplikace co mechanické hodinky nemohou ze své podstaty zvládnout,i když přiznávám,že pohled na krásně zpracované kalibry mně vždycky uchvátí.Človek může na krásné hodinky ,,čumět " nekonečně dlouho a hned tak ho to neomrzí,obdivovet nápady konstruktérů a dizajnérů a jen se ,,kochat".Jenže pak se musí člověk probrat a uvážit co jde zrovna dělat a podle toho si vzít takové hodinky aby byly na tu práci vhodné, a neponičil si zbytečně něco co má rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 124
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

mno,když jsem tohle vlákno zakládal,ta "nevraživost" vůči quartzu byla mnohem větší :)

 

Od tej doby se leccos změnilo,přišlo sem spousta nových členů......a i (předtím) zarytí příznivci mechaniky objevili kouzlo hodinek na baterku.......pravda,nejde o žádné tuctovky....(Ypo a jeho parádní Sinn,Frantík a jeho nádherné B-E.......a mohl bych pokračovat).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak když se všichni vyjadřují, tak já taky. Mám G shocky Mudman, ty ale nosím málo, / mají malé číslice / a potom " laciné " Protreky SGW 100 a ty nosím pořád, protože mi moc vyhovují. Občas si zkusím dát na ruku nějaké mechaniky, ale zase se pokorně vrátim ke quartzu. Odolnost, neuvěřitelná přesnost, spolehlivost a žádná obsluha. Prostě paráda a v tomhle jsem na Gilliusově straně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • Po roku...

Už přez týden sem někam chci dát tyto a vždy zapomenu.

 

Podle mne se objevily na trhu nejllevnější solary. V CZ 1,2k peněz, s tahem o dvě stovky méně.

 

Podle mne ani nejhůř nevypadají. Jedna ukázka.

 

Posted Image

 

Ten malý display mi přijde lepší než u těch typu "marine gear" kde do toho plesknou i měsíční fáze a skoro nejde přečíst, co tam vlastně je. Abych pravdu řekl, uvažuji o nich jako o náhradě pracovních. Nojo, chci si G-šoky šetřit aby se jim nic nestalo... :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mne je na sport lepší quartz. A to i u takových hodinek jako je Omega SMP.

Moc ale nemusím digitálky, mám sluneční brýle polarizované tak se mi líp kouká na analog a v noci mi lumi ručky krásně svítí i bez nutnosti zmáčnout tlačítko druhou rukou nebo navolení funkce náročné na baterii.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Jsem příznivce výhradně mechanických hodinek. Pokud jsem měl něco v quartzu, zbavil jsem se toho. Před časem jsem hledal něco na dovolenou a na chatu. Po krátkém laborování jsem zakotvil u ručičkových quarz, právě pro jejich pohon, neboť pro tento účel jsou vhodnější. Tyto moje hodinky jsou, jak už jsem psal, ručičkové, s věčným kalendářem, se solárním napájením, rádiem řízené, vodotěsnost 200m, Géčkové pouzdro kombinované ocel/plast. A najednou jsem se s hrůzou přistihl, že je nechci sundat z ruky. A tak musím opravit tu první větu, byl jsem příznivce ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...