Přejít na obsah

Sinn 556i


Zmrzlinar

Doporučené příspěvky

Měsíc mám na ruce Sinn 556i a jsem nadšený. Strohý černý cifr se mi dokonce líbí víc a víc. Přesnost je skvělá. Co nestojí opravdu za nic, je lumi. Recenze říkaly, že je slabší, ale až takový průšvih mě překvapil. Naštěstí pro mě není důležitá.

 

Co mě trápí víc, je rezerva nátahu. Přes Vánoce jsem byl překvapen, že se mi přes noc zastavily, ale protože je doma na ruce nenosím, tak jsem tomu nepřikládal velkou váhu.

Každopádně teď jsem je měl od neděle vč. 6 dní na sobě cca 10 - 12 h za den, v pátek v 17 h jsem je odložil a v sobotu v 9:10 stály. Jasně, přes den spíš sedím v kanclu, ale low-endové Seika 5 po stejném "nabití" jdou o celý den déle (odložím v pátek večer, zastaví se až v neděli ráno).

 

Můj dotaz tedy je, zda je to u tohoto kalibru běžné. Čistě laicky když srovnám pohyb rotoru, tak v Seikách pětkách rotor lítá a reaguje na sebemenší pohyb, zatímco v Sinnech je viditelně tužší...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me to kdysi taky u jednech hodinek lezlo na nervy, furt jsem koukal, zdali se točí, az jsem si koupil jednoduchej winder na jedny hodinky za par korun.. pres den na ruce, přijdu domu, odlozim namisto do krabičky tak do winderu a ráno zas vezmu na ruku... A najednou taaakovy klid.. :-)

 

Teda abych to ještě dořekl celé, aktualne uz ty hodinky nemam.. ale to je zas jiny pribeh.. :-))

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Eta 2824-2 má mít nějakých 38 hodin rezervu. Těchto kalibrů jsem měl desítky. A rezerva byla cca stejná. Pokud se s nima normálně pohybuješ (tzn. Jsou opravdu nabité), tak 16 hodin je fakt málo. Já bych to reklamoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Byl jsem je reklamovat v Chronoshopu, kde jsem je koupil. Jednání v pořádku, vše si zapsali, hodinky převzali.

 

Po cca 2 týdnech info, že hodinky byly rozebrané, promazané, odmagnetizované (s tím jsem jim ale říkal, že problém nebyl - šly úplně přesně).

 

No a popravdě nemám pocit, že by se efektivita nátahu nějak zlepšila. Nejblíže k udávané délce rezervy jsem se dostal teď po intenzivním 10denním nošení na dovolené završené celonočním přeletem, při kterém jsem je nedal na noc z ruky. Po párdenním nošení v šuplíku 24 h běžet nevydrží.

 

Mám osobní srovnání akorát se Seiky, kterým pro delší běh prostě stačí velmi málo. Může srovnat i někdo jiný, jestli Seiko opravdu natahuje tak efektivněji než tato ETA?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 7S26 v levných Seiko 5 a ten rotor tam lítá dost ochotně a lehce a rezervu 40 hodin drží v pohodě. A Etu 2824-2 mám ve Steinhartech, kde nemám prosklené dýnko, takže pohyb rotoru nevidím, ale rezervu cca 38 hodin drží taky relativně v klidu. A to je mám na klasický kancldajving, takže žádný pořádný pohyb přes den nemají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

556 maji tak kratke nozky, ze vazne pochybuju, ze na to bude neco sedet aby to nevapadalo blbe. Nebo pak jeste varianta s rovnyma koncovkama :)

 

Mě by spis zajímalo, jestli na 556 nesedi nejaka aftermarket guma prilehajici k pouzdru - napr. Rubber B pro rolexy? Na WUS se nasel letmou zminku, ze snad ano. Nevite nahodou? Nemate moznost někdo vyzkoušet?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mate prosim nekdo Sinn 556i na aftermarket tahu? Libi se mi klasicky Oyster - nevite zda by na 556i sedel napriklad ze strapcode, ktery je urcen pro Seika?

Seiko Strapcode s rovnými koncovkami klidně, s přiléhajícími máš asi smůlu. Proč ne origo tah?

 

Jako alternativu doporučuju pořádnej mesh:

post-38718-0-07488300-1561322748_thumb.jpg

 

Jinak na Sinn gumě - byť nepřiléhající - to taky vypadá sakra dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...