kuncák7 Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 Za mě tudor-kvůli spone, titanu a i te modré, mě se zrovna bohužel líbí.
Kostra Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 Podle fotek a specifikací, bych šel do Pelagosů, ale nové Bondovky jsem ještě v ruce neměl, takže netuším, jak moc ten vršek od zubní pasty na desítce naživo ruší.
Liqid Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 Za mě Tudor, nové SMP jsou na mě moc leštěnky.
Kupa54 Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 Když to vezmu, že oboje jsou to úžasné hodinky s perfektními pouzudry a strojovnami, tak mám pocit, že Pelagosy jsou trochu víc prvoplánové a dříve se okoukají, než rafinovanovanější SMP Ale jak už někdo napsal: přeji ti takové, krásné starosti
rekib1 Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 Pelagosy jedině v černé a SMP bych vzal radši v modré a i v černé jsou velmi pěkné! Tahle stříbrno-modrá kombinace je trochu kýčová Modrá barva na Pelagosech je podle mě moc pastelová!
sashator Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 Je zajímavý, jak spousta lidí bere pořád Tudory jako rolexky pro chudý. Přitom už si dávno jdou svoji vlastní cestou
rekib1 Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 (upraveno) Spousta lidí má názory úplně mimo, Rolex je jako každá jiná značka, jen pořád převládá ten názor, že je synonymem úspěšného člověka, což hold tak je.. rozhodně nevybočuje někam extra jinam a cena je subjektivní záležitost, někdo je ochoten za ní platit, někdo ne..a to je pořád dokola.. Mě ta extra cena žádnou hodnotu nepřidává Upraveno 29. ledna 2019 uživatelem rekib1
jenik77 Odesláno 29. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 Když to vezmu, že oboje jsou to úžasné hodinky s perfektními pouzudry a strojovnami, tak mám pocit, že Pelagosy jsou trochu víc prvoplánové a dříve se okoukají, než rafinovanovanější SMP Ale jak už někdo napsal: přeji ti takové, krásné starosti za mě určitě modré pelagosy. mám je už přes dva roky, trochu jsem se bál, že se mi okoukají, že ten titan nebude to pravé ořechové...každopádně jsou skvělé a pořád mě opravu baví. navíc tudor nikdo z normálních smrtelníků vůbec nezná, což mi naprosto vyhovuje...
Pelli Odesláno 29. ledna 2019 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2019 za mě určitě modré pelagosy. mám je už přes dva roky, trochu jsem se bál, že se mi okoukají, že ten titan nebude to pravé ořechové...každopádně jsou skvělé a pořád mě opravu baví. navíc tudor nikdo z normálních smrtelníků vůbec nezná, což mi naprosto vyhovuje...To je presne duvod, proc se mi libi; lajk to nezna...
ATOM Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 (upraveno) Tudor. Bez nejakeho dlouheho rozmysleni. Lehke titanove pouzdro, matny ciselnik, matna keramicka vlozka...toolovy vzhled a to ja rad, lepsi kontrast rucky-ciselnik, paradni spona. Vic verim kalibru od Tudoru, je to nepodlozene, ale myslim, ze bude lepsi. Keramicky lozisko, kremikovy vlasek...rolex konstrukce, zadna ETA narozdil od omegy, kde je nejspis eta stale podepsana. Jinak tady rozborka kalibru "inhauzniho" 8500, dobre cteni, doporucuji. http://watchguy.co.uk/service-omega-seamaster-professional-planet-ocean-168-1665-calibre-8500/http://watchguy.co.uk/wp-content/uploads/2015/10/IMG_3168.jpg "The construction is very ETA, and ETA will of course have played a huge part in developing this movement, as it?s a long time since Omega had an in-house movement." Upraveno 30. ledna 2019 uživatelem ATOM
martar Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 To je dobrej odkaz, dík. Hlavně kvůli tomu datovému věnci a mechanismu nastavování. Plus teda vsechno, co neni vidět, si zdobení nezaslouží Jnak si ale myslím, že pokud použiváš uvozovky u slova inhouse v případě Omegy (The construction of caliber 8500 is very ETA...), měl bys je férově použít i u inhouse Tudoru, protože jak sám píšeš, je to v některych ohledech rolex konstrukce. Na obou "inhouse" se asi (logicky) podepsali vývojáři zavedených strojků v rámci koncernu.
ATOM Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 To je dobrej odkaz, dík. Hlavně kvůli tomu datovému věnci a mechanismu nastavování. Plus teda vsechno, co neni vidět, si zdobení nezaslouží Jnak si ale myslím, že pokud použiváš uvozovky u slova inhouse v případě Omegy (The construction of caliber 8500 is very ETA...), měl bys je férově použít i u inhouse Tudoru, protože jak sám píšeš, je to v některych ohledech rolex konstrukce. Na obou "inhouse" se asi (logicky) podepsali vývojáři zavedených strojků v rámci koncernu. Urcite mas pravdu, nicmene, zatim co Tudor byl od prvopocatku vzdy rolex, pac ho stvoril sam Wilsdorf, Omega spadla do koncernu a napr. na 8500 jsou podepsani inzenyri ety. Ale to je v tuhle chvili nepodstatne. Muj pocit z kalibru od Tudoru je mnohem lepsi a pohled na streva 8500 to jeste umocnuje
ATOM Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 (upraveno) Jeste k dizajnu omegy...rucni heliak je strasny, ten uz na tech hodinkach nemel byt, kdyz uz mame na svete automaticke, elegantne schovane. No a luneta...neznam lunetu, se kterou by se hur manipulovalo. U Tudoru je to parada. Upraveno 30. ledna 2019 uživatelem ATOM
xcmaniax Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 Myslis ze neumi udelat jiny heliak? To je samozrejme uz jen neco jako odkaz na historii.
martar Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 (upraveno) Naprostej souhlas. Pokud jde o externí heliový ventil, dlouhou dobu jsem si myslel, že u Omega SMP 300 nebo u TH Aquaracer 500 Ceramic je to vynucene spíše konstrukci - měl jsem za to, že do potápek s velmi nizkým (12 mm) pohodlným pouzdrem se automatický integrovaný He-ventil prostě nevejde (aby zbylo dost masa kolem... většina profi potápek s HeV jsou 15mm+). Jenže jak výška SMP roste a heliák zůstává, uz si timhle dojmem přestávám být jistý Edit: ta poznámka o odkazu na historii sedí dokonce ve dvou ohledech uvědomuješ si, že ačkoliv v novém designu heliaku půlka lidí vidi uzávěr zubní pasty, ve skutečnosti dnes už skoro žadná pasta na zuby tuhle čepicku nemá? Nedavno jsem si to v drogerii uvědomil. Upraveno 30. ledna 2019 uživatelem martar
ragu Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 Někde tady je vlákno kde se porovnávaji SMP a Suby a je tam vysvětlenej smysl toho ručního heliaku.
LovecK Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 Pelagos, ale nejsou to hodinky pro OWG, nový Omegy ale už taky ne...
ATOM Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 (upraveno) Myslis ze neumi udelat jiny heliak? To je samozrejme uz jen neco jako odkaz na historii. Nemyslim. Nekomu to vyhovuje, nekomu ne, ja tenhle odkaz povazuji za blbost, hyzdi to jinak pekne hodinky Ta, na manipulaci silena luneta, je taky odkaz a taky blbost. Ve sraovnani s Tudorem dudy a nebe Upraveno 30. ledna 2019 uživatelem ATOM
shewcza Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 Osobně mi ten héliák na starších SMPc nevadil, ale tenhle se mi nelíbí. S tou otočnou lunetou se někomu zachází poněkud hůře, pravda, ale osobně jsem s tím též neměl problém. U Tuduru mi vadí pouze ten titan, jinak bych je nutně musel mít.
martar Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 Někde tady je vlákno kde se porovnávaji SMP a Suby a je tam vysvětlenej smysl toho ručního heliaku. A jéje. Vzhledem k specifickým vlastnostem vyhledávání tady na foru asi nebude "-> search SMP vs SUB" fungovat Kdyby někdo věděl, kde to je, a hodil sem odkaz, moc by mě (a nejen mě) potěšil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se