Jump to content

Dopravní zpravodajství

kuncák7

Recommended Posts

před 3 hodinami, slabak napsal:

Díky za info. Třeba polovina Kralické je již hotová, zábrany stále, ale nic se tam neděje. Mozaiky budou i v těchto bočních ulicích nebo jen na hlavní (Starostrašnická)? S měšťáky jsem mluvil, prý není propojený registr vozidel ČR/UA, takže není možné zjistit, komu vozidlo patří. Takže je tam nechávají v klidu být. Pokud někdo nabonzuje, že UA auto stojí tam, kde nemá, přijedou, vyfotí a tím to končí. Taky z toho nejsou nadšení. Nu což, jsou horší věci. 

Na bočních ulicích se většinou pracuje- fáze projektu. Vize Starostrašnická je podobné jako Moskevská, bulvár prahy 10. Hned se to víc, až se prestehujeme, neboj.

• Replies 620
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

před 28 minutami, Klokan napsal:

Ahoj, využil bych ochoty Kuncaka - žije ještě projekt tramvajové linky Počernickou ulicí do Malešic? Pokud ano, v jakém je to stadiu?

Díky.

Tenhle projekt žije a to už docela cile 🤣🤣. Vypadá to, že přeložka plynu a všeho dalšího, co je pod tím stredovym pásem bude přeloženo v jednom termínu. Je to docela priorita, nicméně, tohle už tu je od doby, co jsem se narodil. Řeší se hlavně konečná a její tocna ( je to ale na lepší cestě, než tramvajová trať v ulici V Olšinách ). Odhaduju 5-8 let.

před 3 hodinami, slabak napsal:

Díky za info. Třeba polovina Kralické je již hotová, zábrany stále, ale nic se tam neděje. Mozaiky budou i v těchto bočních ulicích nebo jen na hlavní (Starostrašnická)? S měšťáky jsem mluvil, prý není propojený registr vozidel ČR/UA, takže není možné zjistit, komu vozidlo patří. Takže je tam nechávají v klidu být. Pokud někdo nabonzuje, že UA auto stojí tam, kde nemá, přijedou, vyfotí a tím to končí. Taky z toho nejsou nadšení. Nu což, jsou horší věci. 

Možná jsem blbej, ale proč nedávají staromódní botičky? Po zavolání přijede MP a za Cash na ruku sundají... 

před 4 hodinami, dtx napsal:

Možná jsem blbej, ale proč nedávají staromódní botičky? Po zavolání přijede MP a za Cash na ruku sundají... 

To netuším, ale předpokládám, že kdyby to šlo, tak jí tam už mají. Jestli tu uvidím MP, zeptám se. Ale asi jsou chránění...myslím UA, ne MP😃

Edited by slabak

Podle mě se botičky v Praze už nedávají, ani nepamatuju, kdy jsem ji naposledy viděl. a odtáhnout asi nelze, protože pak se nedá dohledat, komu to patří. takže by tam museli stát cely den a čekat, kdy k tomu autu někdo přijde. že jsou chránění mi přijde jako absolutně zhovadilá dedukce, obzvlášť v kontextu toho, kolik lidí za parkování neplatí a jak je Praha schopná vymáhat pokuty za parkování, viz naše diskuse s Kuncákem ve vlákně elektro.

Pro majitele který by auto postrádal snad existuje něco jako evidence provedených odtahů. A pokud by mu plecháč po odtahu nechyběl, byl by tak hrozný problém nařídit za 2-3 měsíce aukci "na úhradu odtahu a parkovného"? Je to tady jeden přeborník na (vlastní) právo vedle druhého, ale odtáhnout Vám blbě zaparkovanou káru v germánii nebo ve skandinávii, stáhli byste vocas a vyklopili štrajtofli, abyste (tak jako kolega před lety v Norsku) neskončili s "předkupním právem na vůz zabavený za přestupek" <_<

@MaroPromiň, ale opravdu věříš že by si nějaké starosti s vyrozumněním majitele dělal Polák nebo Němčour, když najde odstavenej žigul napříč tramvajovou tratí, před vjezdem do nemocnice a nebo něčí soukromou garáží? Právě proto snad institut "odtahu překážejícího vozidla/vraku za policejní asistence" existuje, zbytek je jenom lenost místně příslušných obecních hovínkářů :thumbsdown_anim:

"Strážník obecní (městské) policie rozhodne o odstranění vozidla (o odtahu) tvoří-li vozidlo překážku na pozemní komunikaci v souladu s ustanovením § 45 zákona 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích: „Kdo způsobil překážku provozu na pozemních komunikacích, musí ji neprodleně odstranit; neučiní-li tak, odstraní ji na jeho náklad vlastník pozemní komunikace. ... Je-li překážkou provozu na pozemní komunikaci vozidlo, rozhoduje o jeho odstranění policista nebo strážník obecní policie; vozidlo se odstraní na náklad jeho provozovatele." V § 2 písm.ee) citovaného zákona je definována překážka provozu na pozemních komunikacích: „Překážka provozu na pozemních komunikacích je vše, co by mohlo ohrozit bezpečnost nebo plynulost provozu na pozemních komunikacích, například náklad, materiál nebo jiné předměty, vozidlo ponechané na pozemní komunikaci nebo závady ve sjízdnosti pozemní komunikace." 
Dále může nařídit odtah vozidla, které neoprávněně stojí na vyhrazeném parkovišti, vozidlo se odstraní na náklad jeho provozovatele. O odtažení vozidla rozhoduje strážník na místě samém."

Edited by Radek124

před 13 hodinami, Maro napsal:

Podle mě se botičky v Praze už nedávají, ani nepamatuju, kdy jsem ji naposledy viděl. a odtáhnout asi nelze, protože pak se nedá dohledat, komu to patří. takže by tam museli stát cely den a čekat, kdy k tomu autu někdo přijde. že jsou chránění mi přijde jako absolutně zhovadilá dedukce, obzvlášť v kontextu toho, kolik lidí za parkování neplatí a jak je Praha schopná vymáhat pokuty za parkování, viz naše diskuse s Kuncákem ve vlákně elektro.

To, ze si je nevidel jeste neznamena, ze se boticky nedavaj. Ja videl za posledni tejden nejmin 3. 

Radku, strážníci mají "problém" s formulací - překážka provozu ( kde mi tu s vážnou tváří tvrdí, že když zaparkuješ auto před vjezdem do garáže a ty z ní vyjíždíš, tak to překážka není, ale když do ní vjíždíš, tak to překážka je - nemáš na to se s tímhle materiálem jakkoli dohadovat, opravdu nemáš ). A pak je problém ve formulce - může nařídit odtah, se slovem může. Je to bohužel tak. 

Ze zkušenosti vím, že místo odtahu či nasazení botičky radí postiženým takové ptákoviny, že se tu nestačím divit (protože je pak posílají s těma nápadama k nám ).

@kuncák7Však proto je taky tituluju "hovínkáři". V našem prdelákově už se s jejich "dojezdovýma lhůtama" (i sníh v zimě roztaje rychleji, naštěstí to neřeším častěji než jednou za uherský rok) ani nezdržuju a v případě potřeby rovnou volám státní - Ti jsou po příjezdu sice nasraní "proč jsem na tohle nezavolal strážníky" - ale technicky vzato to aspoň zdokumentováním a flastrem řešit musí a není u toho tolik prostoru pro kamarádšofty. Představa že nedodržování předpisů a slušného chování vyřeší "vyšší úředník" dalšíma lajnama, značkama a předpisama je samozřejmě naivní, právě proto se společnost bez určité hrozby ve formě "represivního aparátu" (obecní biřic, policajt atd.) neobejde. Ale je mi jasné že nikdo normální, vzdělaný a slušný (tj. uplatnitelný i jinde) "šlapat ulici" dobrovolně nepůjde :thumbsdown_anim:

Pro Radek 124: Všude najdeš dacany i slušné lidi. Je jedno jestli je to policajt, učitel, lékař, zedník, uklízečka,... Každý z nás někdy "vyrobil zmetek". Zřejmě jsi slušný, vzdělaný a normální, ale házet všechny "hovínkáře" do jednoho pytle?!? 

No minimálně Ti zdejší bohužel do jednoho pytle patří - i když vlastně ani ty hovínka už neřeší, velitel směny chrápe u monitoru (má přece záznam a telefon ho vzbudí) a zbývající se dle možností zašívají v autě. Nevím jestli si tam ostří hoši v černém dělávají dobře, ale v zimě takhle ve tmě stáli zadkem k cestě u stadiónu, auto s běžícím motorem už celé zachumelené - a potom co jsem na ně při venčení psa drze houknul proč se tam flákají, po minutě tiše odhrnuli sníh stěračema, rozsvítili světla a bez vystoupení tu svou "bezpečnostně-preventivní činnost" odjeli provozovat jinam 🚔

Není nad osobní zkušenost. Já se s nimi zatím vždy domluvil. Brzy ráno chodím venčit psa do parku, kam psi nesmí, ale nikdo tam není, pes nikoho neobtěžuje, nic nepoškodí, hovínka seberu. Občas mě tam měšťáci vyhmátnou, domluví mi, pokecáme a každý si pak jdeme po svých. On je celý život o lidech😀, ale to jsme v blbým tématu.

Bohužel to sem sice nepatří, ale je to k tematu- přikláním se k názoru Radka. Musím s nima vycházet po profesní stránce a ta je slušně řečeno - nízká. Jejich znalosti jsou míň než povrchní a i znalost místopisu je nedostatečná (tam je to bohužel tím, že se jedná o mimopražské a ty znalosti prostě nemají a snaha o nápravu v nedohlednu ). Bohužel pro mne je ale mnohem horší srážka s aktivním hňupem, který svá dopravní moudra rozsévá veřejně a dále s flinkem vyjdu mnohem lehčeji. No nic, postěžoval jsem si a kdyby někdo něco potřeboval, klidně mi to sem hoďte, když budu vědět, odpovím 😂

• 1 month later...

Člověk se stále učí, přiznám se, že jelikož do Německa nejezdím skoro vůbec, tak jsem tohle netušil ( jiný jejich pí.....viny typu, jak má vypadat přesně parkovací kotouč, to vím, ale tahle "blbůstka" překvapila ). Ty, co jezdíte často sem, to asi víte, je to spíš pro ostatní. A netuším, jetli tohle v Evropě mají ještě někde ?

Základní pravidlo z autoškoly tady neplatí. Řidiči se kvůli tomu chytají do drahých pastí (autosalon.tv)