Přejít na obsah

Cesty za hodinářským uměním


Chumpus

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 360
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Schaffhausen je super, cca 6 rokov dozadu som tam bol. Vodopady su skvele, pri veternejsej konstelacii sa oplati zobrat aj gorac, ak je v plane blizky prieskum vody.

Bohuzial ako ?nevzdelany? som sa isiel pozriet len na IWC, ze tam sidli aj Moser, ma vtedy nenapadlo ... ale prijemne vidiet znovu zname miesto.

 

post-2492-0-67588100-1556306545_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Druhý díl se mi také líbil víc. Když už se štáb dostane k rozhovoru se šéfem značky a pustí je i do výroby, zdá se mi trošku škoda ten čas plnit reáliemi o okolí. Osobně bych uvítal víc materiálu týkajícího se přímo výroby nebo vývoje. I manželka se vydržela dívat - zaujala ji výroba vlásku a pak prohlásila: "Takovýho povyku kolem kusu drátu..." :-D. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak oni tam ty odbočky do jinejch sfer musej asi bejt, protoze by to bylo na normalniho cloveka, ( ne pro nas chrono postizenky;-))kterej se o hodinky zas tak nezajima bylo moc technickych informaci a takhle mu to davaj po davkach a ma pro to pochopeni. Kdyby to pumpovali od zacatku do konce, tak by to mohlo dost lidi odradit;-) jinak je to moc prijemny pokoukani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna na tom Schaffhausenu je videt, jak je to Svycarsko krasne. Ten Ryn je tam fakt uchvatny. Navic to tak nejak dokresluje ten pribeh, vklada ho to do te konkretni krajiny. Ona to teda s tim pribehem hodinarskym nemusi uplne souviset, ale je to takovy hezky a koukatelny. A v pripade Mosera a jeho dalsich, nehodinarskych, aktivit to k tomu docela patrilo. Myslim ze i pro nas je fajn to videt v sirsim pohledu, nez jen v tom ciste hodinarskem. A v Japonsku i Orlickych horach urcite je taky na co koukat, nez jen na ?fabriku?. Glasshute neznam, ale rad se podivam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimohodinkový aktivity Mosera určitě super. O propojení s IWC jsem třeba vůbec nevěděl. Zevrubně projet okolí...OK jinak by to asi mudlové těžko chroupali. Detaily o barácích a víně mohli nahradit třeba výrobou těch žíhaných ciferníků nebo věnovat víc pozornosti SIHH specialitám. Ale chápu, to už bych chtěl moc...jen remcám :-). Dobrý to je. A Ebenův hlas mi k tomu náhodou pasuje dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že vůbec něco s touto tematikou v televizi je. Ale ve druhém dílu už mi to připadalo jak reportáž z Objektivu. Ne, že by se mi  Schaffhausen nelíbil, moc krásné místo a rád bych to tam jednou navštívil, ale přece jen té hodinařiny bylo v tomto dílu nějak míň. Ovšem to, co se týkalo firmy H.Moser & Cie stálo za to. Znám jejich hodinky z Koscomu a výstav, ale to historické a myšlenkové pozadí jsem neznal vůbec.

Přesto, že mám jindy styl prezentace a humoru Marka Ebena rád, tady mi moc nesedl. Zřejmě proto, že tam chybí ten jeho jemný humor.

Spíš se divím se, že se tu ještě nikdo nezmínil o hlavní postavě realizačního týmu, scenáristce a režisérce Janě Škopkové. Neznám ji, ale podle toho, co jsem našel, není technika ani hodinařina zrovna její parketa. Nejdřív mě napadlo, jestli to není pseudonym někoho odsud nebo z Koscomu. Ale ona skutečně existuje. Víte někdo, jak k tomuto tématu přišla a proč se pustila do jeho realizace?

Tak hlavně že to není Marie Škopková.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem dneska viděla druhý díl. A musím říct, že by se mi víc líbilo té hodinařiny. Když se člověk dívá na dokumenty o letadlech nebo tancích, tak tam taky netočí krajinky, nýbrž se věnují tématu. Zkrátka se počítá s tím, že někoho to baví (a ten chce vidět obsah) a někoho ne (a ten se nedívá). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...