Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

A nenašel jsem kde vystavit ty oblekovky bez obleku, všude vůkol je příliš vznešeno....

Ale co. Q&Q je pod křídly Citizen, uvnitř tiká Miyota jako leckde jinde, je to celé

nerez a minerální sklíčko a podle definice jsou to oblekovky k pohledání, no ni?

Jako s práškama - generika, žádná proslulá značka, ale účinek tentýž

A podle mého zvyku dvoje, jeden milánský tah jsem vyměnil za kůži a použil ho lépe.

Však pohleďte, nejsou krásné (po sedmi stovkách od Alzáka)?

Uznáte sami, všechna čest stranou ;o)

post-65844-0-42071800-1555522221_thumb.jpg

post-65844-0-02120700-1555522223_thumb.jpg

post-65844-0-13425900-1555522224_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Datel
  • Odpovědi 111
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jo, jedny jsou do práce a druhé na kůži k obleku pro starty z domu, nosit se budou tedy separátně a v podstatě se nepotkají....

Odesláno

Tak abych to za sebe nějak uzavřel. Opravdu cítím, že jsem docílil svého. Našel jsem co jsem hledal (aniž bych na začátku věděl kam mne to celé zavede) a zbavil jsem se i přebytečných zásob (a myslím, že za cenu, která mohla udělat radost i někomu dalšímu, kalkulovanou složkou mého zisku byl čistý stůl a zkušenost z návratu ze slepých uliček).

Tak jen ukážu vítěze - na každého to nadchne, ale to nežádám - nic víc nepotřebuji, po ničem více netoužím

no dobře, klidně doplňte "nic víc si nezasloužíš" ;o)

post-65844-0-19563500-1555597282_thumb.jpg

Odesláno

"Lzes si do kapsy" je zjevně náčelníkova oblíbená hláška, Kdysi mi ji vypálil, když jsem si (znova) pořídil bondovky. No ....měl pravdu, tak bych mu asi věřil i tentokrát.

Odesláno

No tak ale to teda pozor.

Před dvaceti lety jsem v úplně jiných diskusích vystupoval s plným oslovením

Mr. Datel

tak bacha

Žádné hodinky se tu nebudou šalinovat jen proto, že nejsou vznešeného původu,

před mágem Chronem jsou si všechny rovny.

Kdybyste ty Q+Q měli v ruce, viděli byste. Alzák měl na milánském tahu troje po necelých 7 stovkách, no nekup to.

Ale tři kusy čehokoli nemůžu kupovat, taky trochu úchylka. Vzal jsem dvoje ;o) Tak ještě jeden  má šanci.

A to ještě před týdnem jsem si myslel, že něco takového bych na ruku nedal. A je to tak příjemný pocit...

Inu: Nezkusíš - nevieš

Odesláno (upraveno)

No tak ale to teda pozor.

Před dvaceti lety jsem v úplně jiných diskusích vystupoval s plným oslovením

Mr. Datel

tak bacha

Žádné hodinky se tu nebudou šalinovat jen proto, že nejsou vznešeného původu,

před mágem Chronem jsou si všechny rovny.

Kdybyste ty Q+Q měli v ruce, viděli byste. Alzák měl na milánském tahu troje po necelých 7 stovkách, no nekup to.

Ale tři kusy čehokoli nemůžu kupovat, taky trochu úchylka. Vzal jsem dvoje ;o) Tak ještě jeden má šanci.

A to ještě před týdnem jsem si myslel, že něco takového bych na ruku nedal. A je to tak příjemný pocit...

Inu: Nezkusíš - nevieš

Hm tak jestli jsi četl přes rok hodinkové fórum a vyústilo to nákupem 2x Q&Q, tak se obávám, že to byl úplně vyhozený čas ;-p Paralelu s manželkou už mi hlava nebere vůbec a když už jí chceš použít. Tak mi to dává smysl v tom pořadí něco prožít-> trochu dospět-> ujasnit si priority -> skončit s někým kdo dává smysl a nemuset toho litovat. (Čti ne s q&q za 700 z Alzy) sorry jako :-D

A hláška: kdo nezkusia nevie. To mi naposledy napsali na fb od ingersolu ;)

Upraveno uživatelem vojta1
Odesláno

Tak hele. Ty Q&Q (Citizen tak označuje hodinky moc levné na to, aby si tím špinil portfolio) jsou oblekovky, aby byly doma, kdyby bylo zapotřebí.

Oblek nenosím, jen jsem nabyl pocitu, že když je natolik slevnili, tak nelze váhat. (SS neboli Slavnosti sněženek, to by ti hlava pobrat stíhala ;o)

Bylo to v době, kdy chronobundus již odezníval.

Mám je proto, aby se schovaly pod manžetu košile, ne abych s nimi machroval na srazech.

A mám SNZG a pokud to patří mezi nejvíce prodávané automaty od SEIKA, tak poměr cena-kvalita-užitná hodnota bude docela OK, což?

Zde používaný krásný výraz kancldajving ukazuje jak vážně mnozí berou ten "smysl" a "dospělost"

Tady si zajít požertovat hrozí nactiutrháníčkem, ještě že u divadla končím. Nemám talent

Odesláno

Kéž bych skončil u QaQ. Ale už před 20 lety jsem si za první brigádu koupil Wengery což byl na studentíka SŠ úlet hodný chronomagu. Jinak ale to vypadá jako aprílová provokace:-D

Odesláno (upraveno)

Mě překvapuje, jak se někdo takhle může rozepsat o dvojech QQ hodinkách. Ale vše dle chuti každého soudruha.

Zas je aspoň co číst a třeba se to hezky rozvine :)

Upraveno uživatelem PavelSch
Odesláno

Tak sláva. A vo tom to je. Pro samé opovrhování tou ostudnou značkou a drzou cenou (jinde je prodávají na 1100...) byste zavrhli můj kauf.

Ale přece není možné, aby Gaussovo normální rozdělení náhodné spojité veličiny neplatilo i pro tuto firmu a její produkci.

Zákonitě se musely objevit i, ať je po vašem, docela málo nekvalitní hodinky. Někde je rozhraní, kde končí Q+Q a začíná Citizen.

A tam jsou hodinky tak málo hrozné, že by se mohly stát i přijatelnými pro málo náročného zákazníka. A toto jsou kupodivu ony.

Na to, aby ležely v šuplíku, jsou docela stylové. Jen snob hledí pouze na značku a ne na zboží samotné. I neurozené hodinky mohou dobře vypadat i sloužit.

Jsou i tací, co se neštítí dát na svou ruku fejk. Fakt. Ne tak já..

Já se za svou volbu nestydím, kdepak.

PS diskuse jsem četl a rozepisují se tu mnozí o takových podružnostech, že až. A toto je přeci vlákno bláznivé, ni?

Odesláno

Já se poferu. Právě jsem klepl se svými SNZG15k1 o roh skříně iďa okolo a hodinky se zastavily... Ten nápis SPORTS je tam na pochybnou ozdobu nebo co?

Z tajného šuplíku jsem vyňal náhradníka, leštěnky 13k1. Nikdo si ničeho nevšimne a hodinky pošlu prodejci na reklamaci. Ale totok? Jak jsem ten strojek hájil a chválil....

hada jsem si hřál na zápěstí, tak to je... To mám za to žertování s Q+Q, Seika se urazily?.

Odesláno (upraveno)

No, pravdou je, že  jsem dostal doživotní BAN na Seznam/Novinky, ale to už někdy na podzim.

Tak se si ten přetlak nevygenerovaného textu projevil tu.

A abych měl nové téma, mág Chronos mi jej seslal (a mé hodinky zesral?)

Kupodivu, kampaň se nekoná, potřeba dostat se legálně do prodejů a poslat do světa své předchozí omyly 

již byla uspokojena.

Asi překonám další metu a založím vlastní vlákno, netřeba přepleveliti vlákna cizí.

Upraveno uživatelem Datel
Odesláno

Datel pokud ti dělaj Q&Q radost, pak je vše v pořádku. Nediv se, že moc lidí tu tahle značka nemá, ale zároveň bych si tím nenechal kazit radost. Já ti svým způsobem závidím, že se z nich dokážeš těšit. Dovolím si jeden můj postřeh a zároveň se malinko vrátím k tématu vlákna.

Nechci tvrdit, že míra radosti z hodinek je úměrná jejich pořizovací ceně, to v žádném případě. Někdy je to dokonce naopak. Představ si, že x let šetříš na hodinky, pak se konečně dostaví ten moment, že máš peníze a zároveň jsou dostupné. Nosíš je na ruce jak zlaté vejce, pěkně ve fóliích (jak jinak) a před každou rizikovější operací jdou ze zápěstí, aby náhodou nechytily nějaký ten šrám. Ten šrám nakonec stejně přijde a pak jsou takové hodinky spíš zdrojem stresu, výčitek, lítosti, vzteku...tedy emocí, který jsou s plánovanou radostí radostí lehce v rozporu. To je pak přesný opak toho, proč si většina z nás hodinky kupuje. Divný ne?

Jak ale tazatel vlákna v úvodu naznačuje, není ojedinělým jevem, že co se nám zprvu zdá dokonalé, po čase ztrácí svůj lesk a my začneme pokukovat jinam. Kde hledat příčiny tohohle jevu? Za sebe bych řekl, že asi v životní zkušenosti. V tom se tak nějak schová všechno. S věkem se mění vkus, potřeby, názory, možnosti...každý si dosadí. Asi nevím o nikom, kdo by s hodinkami začal tak, že by pořídil model v hodnotě násobku svých příjmů a následně šel směrem dolů. Typický průběh je spíš opačný - stačí se podívat zde do poradního vlákna. Nejvíce lidí žádá o radu při koupi v rozmezí 10k-40k (berte s rezervou). Přitom se tu v prodejní sekci běžně točí kousky s cenou hrubě nad 100k. Proč to? Opět ta životní zkušenost myslím.

Možná se pletu a je to celý blábol, tak sorry, za ten elaborát...blíží se můj tisící příspěvek a hodlám postnout něco fakt hlubokýho, tak to berte jako průpravu :-D. Když jsem si kupoval své první hodinky, moje jediné kritérium bylo, aby se mi líbily. Tak jednoduché to bylo. Hodně lidí v této fázi skončí a takoví zde nejspíš nemají registraci. Jenže já jsem povahy hloubavé a hodně si o věcech zjišťuji - dnešní doba tomu nahrává, všechno se dá najít. Člověku se otevřou obzory a najednou zjistí, že hodinky můžou mít spousty parametrů a začíná to od znova. Původní idea - jedny hodinky na všechno brzy vezme za své a začnou se řešit kategorie...potápky, pilotky, chrono, oblekovky, sportovní, univerzály, barvy...čím víc se člověk zajímá, tím víc věcí zohledňuje...příběhy, původ, značky, legendy, technické finesy, jedinečnosti...do toho se přimotá vintage...dost často i PRIM.

My všichni se lišíme svoji životní zkušeností (v tom je zahrnut i osobní vkus) a také fází toho, jak jsme v dané věci daleko. Stačí nám, že se nám hodinky líbí, nebo od nich z jakýchkoliv důvodů vyžadujeme nějaké podivné vlastnosti a parametry? To má každý hozený jinak. Proto já se snažím nesoudit. Vyhodnotit si v mysli, proč ne, ale kdo jsem já abych soudil, kázal či poučoval? Co já vím, v jaké fázi ten či onen zrovna je a jak je v ní spokojený? Každý nechť se vypořádá se svými chrono-choutkami. 

Ta křivka je, navzdory tomu co jsem napsal v úvodu, asi nakonec opravdu vzestupná. Asi je to daný tím, jak se vyvíjí ty požadavky a znalosti...asi to nutně vede k dražším kusům. 

Takže Mirku, nejsi blázen. To je zkrátka další vývojová fáze.

Na závěr si dovolím takovou extrapolovanou sranda-hypotézu. Je moc dobře, že jsou mezi námi takové rozdíly. Páč kdyby nebyly...zkuste si představit, co by to udělalo s dostupností ocelových Rolex modelů. Teď je alespoň teoretická... :-D

PS.: Sorry za dlouhý post...asi stárnu. Námitky a osobní invektivy mi pište to SZ :).

Odesláno

Tak pokud někomu dělají radost hodinky QQ, tak nechápu, proč je na fóru fanoušků hodinek :-) Páč QQ a Festina žádné hodinky nejsou, takže jejich milovník nebo kupec je oxymorón :-)

Odesláno

Frantiku, víš, že když ve slově oxymoron 3 písmena odebereš, a 5 jich nahradíš, vyjde To slovo debil? A to nemůže být náhoda ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...