Přejít na obsah

GPS navigace do auta


Doporučené příspěvky

HTC TyTNII + TomTom = absolutni spokojenost. Mival jsem navigaci Garmin Quest (rok 2005), ale co mam PDA, uz neresim jinak :).

 

Jinak stejne jako Well .. do zeme, kam nemam TT mapu, obvykle jezdim s klasickou papirovou a kdyz jedeme na vylet, tak taky. Pritelkyne nastesti umi navigovat velmi dobre .. a ma to kouzlo :).

Upraveno uživatelem DaDriva
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem kdysi koupil jednoho z prvních TomTomů Go, protože jsem chtěl něco, do čeho naklepám nejoblíbenější atrakce a pak to budu moci šoupnout návštěvám aby na mne nebyly odkázané. V této roli se to naprosto osvědčilo - nemusím dávat z ruky mobil, není to vázané na jedno auto...

 

Ve svých autech mám počítač s navigaci vlastní (data od TeleAtlasu) a používam ji když někam jedu na přesnou adresu a neznám to, nebo když jedu někam, kde neznám/nepamatuju si cesty - v mapovém režimu je to užitečné k tomu, aby člověk věděl, co se skrývá za zatáčkou či horisontem :-) Jeden kolega mi před časem předváděl IFR jízdu, ale tak silné zase můj žaludek a moje víra v přesnost GPS a mapových podkladů nejsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jedu podle navigace tak je to jako bych se pohyboval v jiným rozměru. Nevím kde jsem, kam jedu, proč tam jedu, co tam budu dělat, kdy tam mám bejt. Jen s vypnutým mozkem poslouchám příkazy. Připadám si pak zneužitej.

 

Možná to bude ale jenom tím mým pitím....

 

Vím, jak to myslíš. Když ale přemýšlíš i u té navigace, pomůže to. Třebas i v režimu "pouze mapa". V neděli jsem ujížděl na motce u Benešova bouřce a občas jsem kouknul, jestli se ta cesta, kterou jsem se vyhýbal dešti, v dálce nevrací na severovýchod do mraků. Bylo to humorné, ale nezmokl jsem:). S mapou na klíně jsem to na motce ještě nezkusil...

Upraveno uživatelem yed69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jedu podle navigace tak je to jako bych se pohyboval v jiným rozměru. Nevím kde jsem, kam jedu, proč tam jedu, co tam budu dělat, kdy tam mám bejt. Jen s vypnutým mozkem poslouchám příkazy. Připadám si pak zneužitej.

Hlavne tam podruhy bez navi netrefis, to vidim jako problem pouzivani techto pristroju, stara dobra mapa. Jinak mam taky TomTom a i kdyz jej pouzivam minimalne, jsem spokojenej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom bych mohl vyprávět.Jednou při návratu z dovolené mě manželka navigovala při odjezdu z Práglu místo na Chodov na Chomutov.Parádní zajížďka.

Moje první zkušenost byla s iGo, kdy jsem bez hrabání se v nastavení ujel prvních 50 km s krabičkou, která mi neustále opakovala: "jedete moc rychle, jedete moc rychle!" Málem jsem to vyhodil z okna a zešílel jsem. Se ženou jezdím nerad, protože to říká taky a na rozdíl od té krabice, se nedá okamžitě vypnout. (zajímavé je, že když jedu už opravdu moc rychle, přestane mluvil úplně ;-)

Jinak po zkušenostech s GPS se hlásím ke skupince "Mapa je mapa nebo stáhnu okýnko a zeptám se" :)

 

Viktor

Upraveno uživatelem Vic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mel nejdrive TomTom Go 910 - tezke, velke, pomale, drzak na okne na prd. Pred prodejem jsem si mapy "zalohoval". Pak jsem si koupil TomTom One II a naprosta spokojenost. Mapy (cela Evropa) jsem si zkopiroval ze "zalohy" a pohoda. Male, lehke, bez zbytecnych pi...in. Navi uz mi usetrilo tolik nervu a casu - parada.

 

Mapy mam rad a rad si je prohlizim a studuju je - ale ne za jizdy v aute. :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
řeším stejné, vybral jsem new Mio Moov 360, jednoduché a přehledné, mapy komplet + 2 aktualizace zdarma, cena cca 6200, vybíral jsem dlouho a tohle mě sedlo, zítra objednám

tak co, stojí za to? mám teď půjčený tomtom a je dost pitomé, že se nedá (nebo to neumím) nastavit víc průjezdních bodů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem nakonec koupil v Makru ve slevě Blaupunkt Lucca 5.2 za 3390 bez DPH.

4" display a mapy od TeleAtlasu tedy stejné jako TomTom.Přehrává MP3,WMV má TMC přijímač.Firmware lze upgradovat.Nic levnějšího s těmito parametry se nedá koupit.

post-2182-1213719245.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Já jsem pro tomtom měl jsem možnost vyzkoušet docela dost navigací jako mio,panasonic,sony,garmin,pioneer,becker,navigon,blaupunkt a tomtom je podle mého názoru na ovládání,navigování a funkčnost nejlepsi. Do auta je tomtom a na turistiku je garmin.Ted budou mnozi namítat že navigon má hezčí zobrazeni map a víc funkcí a mají pravdu a jiná navigace má to či tohle dvb-t tuner fotak multimedialni přehrávač rozpoznavání značek atd...

Doporučoval bych tomtom 630 popřípadě 750 záleží na finančních možnostech.jinak body zajmu ke stažení www.poi.cz a aktualizace www.tomtom.cz

P.S. dělám to nerad,ale doporučuju berbatowi at rychle prodá svoji luccu protože nemá aktualizaci map a už jí nikdy mít nebude.aktualizace firmwaru je ti k ničemu se starejma mapama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím kam to nacpat, možná by to někoho mohlo zajímat x funguje to = http://mobil.idnes.cz/nokia-vypaluje-rybni...1_mob_nokia_hro

 

Tak tomu rikam dobra zprava, dekuji. Mam totiz E52 a jedine co funguje s vnitrnim GPS je sygic ale ten stoji prachy a to by jsem si radsi koupil TomToma ale ten zase jede jen starej a navic musim mit externi GPS.

 

Doufam ze Nokia mapy budou fachcit gut, chystam se do ciziny a navigace se hodi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro mě je nejlepší navigace mapa...

nieco na tom pravdy bude... kym ja to natukam v gps, chytim signal, zvolim normalnejsiu trasu tak foter snad tam uz aj je... :suicide_anim:

Najradsej na gps mam, ked mi hovori zatocne doprava v momente, ked minam odbocku... :thumbsup_anim: Inac ja pouzivam len navigiaciu v iphone a musim uznat, ze par krat ma uz teda zachranila...

Vec je to urcite dobra, ale samostatne by som si to za 5-7k nekupil... Cestu si vacsinou nastudujem cez http://www.viamichelin.com/ a tak vlozim do mobilu, keby nieco...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Nechci plevelit novým vláknem a tak zkusim zneužít tohle :). S přítelkyní bych si chtěl koupit navigaci, je mi jasný, že to enni to nejlepší co může být, ale jako nezkušení řidiči určitě oceníme to, že se nebdueme někde motat a hádat se, že sme přejeli nějakou odbočku.

Do navigace bych chtěl dát co nejmíň peněz a tak sem navštívil aukro. Zjistil sem, že je to tam plný Noname kousků našlapanejch funkcema a tak mě napadlo, jestli s tim nemáte někdo zkušenost ? Funguje to tak jak má ? nebo je skutečně lepší obětovat funkce/rozměry/pár korun a koupit něco od prověřenejch prodejců jako je TT Mio atd. ?

Popřípadě kdybyste měli nějaký tip na konkrétní kousek tak bych to taky ocenil :). Podmínky mám dvě:

1) cena nesmí překročit 3000 a čim míň tim líp

2) Display musí být alespoň 4,3 abych na ni dobře viděla nemusel tam cokoliv lovit nechtem :) ...

 

Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...