Přejít na obsah

Chování automatu citizen


Doporučené příspěvky

Návštěvník LONGINES

Tak jestli je to vlastnost, tak to neřeš a spokojeně užívej. Opravdu vizuálně sou to moc pěkný hodinky! Ale teda ta videa mě vyděsila, proto ta moje reakce, kterou prosím neberte špatně, páč si trvám na tom, že Amfibiím, na který sem momentálně zvyklej je mít na zápěstí, ta vteřinovka se max na půl sekundy zastaví, a to je vše. Kdyby mi dělaly to, co sem viděl na videích, tak... tak je zpátky na reklamaci ani posílat nebudu, páč sou tak levný, že bych si koupil nový a tamty nechal třeba jako dárce orgánů :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Sakra chlapi, vy mi teda dáváte, teď jsem z toho úplně jelen :eek:

 

Jako štve mě to dost, ale pokud je to vlastnost, tak bych to asi neřešil, protože jinak jdou fakt dost přesně, až jsem překvapen.

Druhá věc je ta, jak se by se k tomu postavili v goldtime....jestli je v tom co opravit, nebo by to po měsíci poslali zpět, s tím, že je to vlastnost strojku a já bych byl měsíc bez hodinek. Do Prahy to mám 250 km, tak si tam jednoduše nezaskočím, je to trochu z ruky. Jinak pokud bych to dal nějakému hodináři u nás ve městě, tak ani nevím koho bych vybral a taky kolik by si za to vzal, protože v záruce jsou a připlácet za nezáruční zásah...nevím (nikdy jsem nic podobného neřešil, max. výměnu baterie, nebo tahu k hodinkám).

 

Bože, do čeho jsem se to zase pustil :lol2: , sotva jsem se naučil dělat aspoň pro mě uspokojivý espresso, tak se pustím do hodinek a samozřejmě to není bez problémů....že jsem nezůstal u digitálek :lol2: :lol2:

bohuzel te zklamu, ale opravdu v tom stroji neni co opravit. :-( proste ten pastorek u sekundovky neni permanentne v zaberu zubu, takze to muze mit cca 1 zub vuli. drobna vule v soukoli byt musi vzdy, jinak by se cely stroj nedokazal roztocit. rozdil je v tom, ze u modernich kalibru je soukoli pri natazenem perku permanentne v zaberu a zpetny chod nebo zastaveni tam neni mozne. tady u toho strojku se pri zaklepani zacne natahovat perovnik a to pnuti v soukoli povoli, soucet drobnych vuli pak na sekundovem pastorku udela treba jeden zoubek (rozumej napr. 0,1mm) coz zpusobi opticky chvilkove zastaveni sekundovky, nez se soukoli opet dostane do zaberu.

Reseni je, co vim, pouze jedine, ale chce to konstrukcni upravu, normalni hodinar to samodlabo asi neda, namontovat na sekundovy pastorek tlacnou pruzinku, ktera trenim ten pastorek podrzi a kulhani sekundovky neni tolik patrne...

ale suma sumarum - jak jsi uz vypozoroval sam, vliv na presnost to nema zadny, jen to blbe vypada.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem zahrabal ve skriptech z hodinarske skoly v Jihlave a nafotil podrobne a presne vysvetleni.

Tohle reseni mely i nektere prvni Prim kalibry s centralni sekundovou ruckou.

 

728fa3535b336a1256aa5ff8fdfa1459.jpg

f41c0da0fbc21d5aa875a1d2d89ab8a9.jpg

e674a2f1def5999a455047b93db7d895.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádnou reakci neberu špatně :-), sám jsem hnidopich a "běžný" uživatel by si toho snad ani možná nevšiml.

Pravda je, že jsem vybíral podle ceny a vizuální stránky, protože jak jsem již psal, jsou to moje první hodinky po primkách, které jsem měl někdy v roce 1980 (kdepak těm je konec) a jsou hlavně na test, jak si budeme navzájem vyhovovat. Ale ten kalibr vyrábí již dlouho a pokud by byl vyloženě špatný, tak by ho asi již nepoužívali. Samozřejmě ta cena tomu odpovídá - cca 3600,- vč všech poplatků a celnice....za hubičku a nové. Jasně není to zadarmo, ale pokud by náhodou byl nějaký problém, tak mám aspoň ten rok záruku a pohoda, ale jsem opravdu mile překvapen, jak vizuální stránkou, tak mechanickou. Byl jsem smířen s tou tolerancí cca +- 15 i víc sec/den a ty cca 2,5 co to dá přes den co je mám na ruce jsou pro mě úplně super. Nakonec je unosím do "strhání".

Jen je to těžké vysvětlit ženě, proč další hodinky...stejné to bylo i s kávovarem, ale ty mám jen 2 :-) a na další není místo, zato hodinky tolik místa nepotřebuji, bude to ještě zajímavé.

Upraveno uživatelem Pantomaso
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je zajímavý, že pokud nějaký konstrukční řešení existuje, tak ho Miyota ještě neaplikovala. Vysvětlení by sice mohlo být v tom, aby ten kalibr byl stejnej dneska jako před 10 roky, skrz opravu, ale vzhledem k ceně se ten strojek stejně asi mění komplet a s opravou se nikdo nedrbe. Snad to v nových kalibrech 8315 s rezervou chodu 60 hodin už nějak pořešili, protože jinak Miyota oproti Seiko kalibrům nic lepšího nenabízí a Seiko navíc natahuje obousměrně, takže volba je jasná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

spis me prekvapuje, ze Miyota tyhle kalibry vyrabi tak dlouho (asi kvuli spolehlivosti?). Je to konstrukce z prelomu 50. a 60. let (posuzovano napr. podle Prim, od kal. 66 se s tim nesetkate).

Jinak ta tlacna pruzinka neni vsemocna, to kulhani nikdy uplne neodstrani, pouze ho minimalizuje.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, tedy pokud vlastnost, nemůže to mít nějaký kladný vliv na zvýšení ochrany strojku při nárazu? Nebo to prostě jen plyne z konstrukce, a nebyl to vyloženě záměr?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

opravdu ne (nebo ja ho neznam) - ani zamer, ani zadna vyhoda.

Byl to konstrukcni krok mezi mimostredovou a centralni sekundovou ruckou, nez vymysleli klasicke usporadani, jak je popsano na tom poslednim obrazku vyse...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Robero79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výhodu to má, že to umožňuje to zkonstruovat tenčí strojek a použít větší setrvačku, i když zrovna ta Miyota z toho moc netěží.

to si uplne nejsem jist, ze by to tak bylo, zadnej ucenej z nebe nespadl a rad se poucim, ale rekl bych ze tenci to byt nemuze, protoze co jsem kdy tohle reseni videl, bylo tam jedno kolo navic vzdy nad mustkem, takze +1 patro navic.

Vetsi setrvacku taky nevidim jako vyhodu - bude tezsi (vetsi sila na cepy, vetsi zatez pro sytemy proti narazu - incabloc a pod., cepy budou muset byt silnejsi = vetsi treni), bude vetsi velikost kalibru, asi i silnejsi vlasek, mozna silnejsi a vetsi perovnik... Jedine co me napada, ze vetsi setrvacka bude mene nachylnejsi na nepresnost vyroby a bude se lepe vyvazovat, ale to je tak jedine.

Vzdy jsem mel v pameti, ze slo o znouze cnost - tj. nabidnout zakaznikum centralni sekundovku misto mimostredne s minimem uprav ve strojku, bez velkych investic. A nekdo holt u toho zustal kvuli spolehlivemu reseni a nizke cene...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jednou ...Diky chlapi...

 

Dál to nijak řešit nebudu, měl jsem jen strach jestli nemá strojek nějakou výrobní vadu, pokud je to takhle, tak se nic nedá dělat. Původně jsem to zde na foru ,ani na netu nemohl najít, protože jsem to nedokázal správně specifikovat a pojmenovat.

Jasně, že mě to nějak extra netěší, ale na druhou stranu to vyvažuje zase ta přesnost, která velice mile překvapila a když si to srovnám, tak jsem spokojen a koupě nelituji.

 

Celé to beru jako dobrou zkušenost a informace co jsem zde pobral určitě zužitkuji jindy.

Aspoň mám další fórum, kde najdu užitečné info a hromadu zajímavostí   :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zvědavý, jak dlouho na tom VZV vydrží, třebas za rok zkus napsat jak fungují, jestli se změnila odchylka a tak. Držím palce!

No já taky, snad to nebude až takový problém.  Nejde o žádné nárazy, ani otřesy....budou asi jen permanentně natažené.

Moc se mi líbí např. Omegy, ale na to bych neměl srdce je tak trápit a ještě ke všemu jsou trochu jiný level i po stránce finanční. I když je otázka, jestli to vůbec nějak ten strojek zatěžuje, nebo ne. Při běžném nošení - pohybu se také natáhnou do plna, jen to bude trvat déle a potom na to budou stejně. Ale určitě dostane zabrat ta kluzná spojka, nebo jak se to přesně jmenuje, protože bude více prokluzovat a tím se může asi o dost dřív opotřebovat.

 

Jen by mě jako úplnýho nováčka zajímalo, jestli si po nějaké době (nevím, třeba půl roku,..rok) chodu strojek nějak "sedne", nebo to u hodinek neplati?  Nemyslím tím třeba 5 roků a podobně,jen jestli má hodinový strojek nějaký záběh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

obavy jsou zbytecne, kluzna spojka je vec, ktera se jen velmi tezko opotrebovava, je to v podstate bezpecnostni mechanismus, aby se perko nepretahlo, ma vliv na presnost jen tim, ze udrzuje perko natazene na maximum (pokud hodinky nosis denne)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LONGINES

Záběh určitě je, bývá to většinou od jednoho do dvou měsíců, jestli se nepletu. Ale vypadá to, že si měl dost štěstí na kus a že mají našlápnuto na slušný hodnoty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...