Přejít na obsah

A co klobouk?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak mne můj kamarád a spoluvandrovník v podstatě ukecal, že můj slaměný klobouk na vandry není úplně stylový a když už mám na zimu epesrádes loupežnický klobrc, měl bych si pořídit něco od Akubry...

Takže je na cestě....

post-39943-0-31786600-1585489934_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Pár z vás tu dalo fotky svých klobouků značky Rogue. Trochu jsem hledal, je to prý jihoafrická firma a klobouky se vyrábějí v Jihoafrické Republice, nicméně mne zaujalo jejich zelené oválné logo. A to mne dovedlo k informaci, že značku založila rodina Selke. No a já si letos na Novém Zélandu koupil právě klobouk značky Selke. Klobouky Selke se vyrábějí na Novém Zélandu a tato značka má jistě něco společného se značkou Rogue, nejspíš majitele, ale jinak o tom nic nevím. I loga obou značek jsou si podobná. Není tu nějaký odborník, který by nás zasvětil do historie obou firem, jejich propojení a jak vlastně došlo k tomu, že v RSA jde o značku Rogue a na NZ o značku Selke? Děkuji.  

OIP.jpg

Website-Logo_fw_-1.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tenhle skládací a když jsem byl vloni v JAR, tak jsem sháněl kožený s lepším větráním, bohužel nikde neměli moji velikost. Značku Rogue měli většinou v kamenných obchodech, na tržnicích nějakou napodobeninu.

U odkazu je i stručná historie firmy.

https://www.bushcraftshop.cz/2493-klobouk-olejak-rogue-oiled-suede-packaway-hat-skladaci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kapo - tuhle historii firmy jsem četl asi 20x a nejsem z toho moudrý. Kdo byl původním zakladatelem? CEJ Selke? To je jeho jméno? Asi ano, protože v roce 1970 založil firmu Selke Leathercraft. Dál se tam píše "synové Justin a Coleen", ale Coleen je ženské jméno, tak si říkám, jestli nejde o špatný překlad a zakladatelem je třeba Justin Selke, ten si vzal Coleen a jejich synové, mj. Trevor, později vstoupili do společnosti a podnikají dodnes. Zakladatel pracoval v JAR, ale nikde se nepíše, jak se stala ze Selke Leathercraft společnost Rogue. A jak se stalo, že Rogue se vyrábí v JAR, ale klobouky Selke se vyrábí na Novém Zélandu. Chápu, že na odkazu se píše jen o značce Rogue, ale ani tak to tam není úplně vysvětlené a já bych se rád dopídil i k NZ a společnosti Selke..:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Dnes jsem dostal opožděný dárek k Vánocům. Opožděný, protože prostě nedokázal z Kanady dorazit včas, o to větší to pro mne bylo překvapení - vánoční dárek, o kterém jsem nevěděl, no paráda! A o co jde? O zimní klobouk kanadské značky Tilley, s vyndavací užankovou částí, odolávající dešti, sněhu, větru, fakt příjemně teplý a navíc s tajnou kapsou na peníze...:-). Do konce zimy bez něj neudělám krok.

Je to model TTW2 Tec-Wool Hat, zbytek najdete na jejich stránkách www.tilley.com

Vůbec jsem netušil, že tahle značka existuje.

ttw2.jpg

ttw2_black_f.jpg

s963907125189446122_p687_i5_w1708.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...