Přejít na obsah

Powermatic 80,přesnost


Mirek007

Doporučené příspěvky

ahoj vsem ve spolek, nejak me popadl chronobundus a chtel koupit neco na leto. Finalne to padlo na DS Action diver, ale ten plast je nemile prekvapeni. U Mido mi vadi dost hlinikova luneta a Hamilton potapky se mi aktualne nelibi. Jeste jsem zvazoval koupi starsich Aquisu, ale uplne nevim jestli to dava smysl...a pak Laco Mojave, ale radeji bych asi neco z produkce swiss made. Nejake napady,prosim..Pac jsem uz fakt v pasti.. :frusty: Predem dekuji za napady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslim, že může fungovat dlouhá léta bez problému, jde asi spíš o chronomagův pocit a radost ze života. A o jakym modelu DS je řeč? Keramiku mely ty titanky, ale už se nedelaj, jinak maj taky plechový vložky, nebo?

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co je na plastu blbýho? Chápu že to není materiál vzbuzující představu něčeho extra ale na druhou stranu. Třeba 30 let starý lego nebo konvice na vodu u babičky či jiný plastový krámy jsou plastový a drží bez jedinýho náznaku degradace bez údržby. To umí málo který materiál. Asi je to trochu zjednodušený ale věřim že plast je solidní materiál. U hodinek za 100 litrů bych to asi řešil ale jinak je to fuk. Umim si představit že z nějakého pohledu může plast ocel převyšovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako musim uznat, ze porovnavat lego s tak namahanou suciastkou ako je escapement totalna 3,14covina, kazdopadne si myslim, ze by sa to mohlo obist aj bez takejto reakcie...

V dnesnej dobe hi-tech plastov to v zasade moze byt kludne posun vpred a vo vysledku ostaneme len pri tom feelingu ako spomina kolega vyssie. No budem sa opakovat, za mna najvacsi problem tohoto strojceka je regulacia, ktora je mozna len skrutkami na balance wheel => autorizovany servis...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak doufám, že doba, kdy všichni museli umět vsechno je už pryč a tak na autorizovaném servisu nevidím nic špatného, stejně jako na autorizovaném prodejci. Ale uznávám, že to je jen můj pohled na současný svět tak, jak by měl fungovat. Navíc všichni víme, že žádný autorizovaný servis není zárukou kvality a slušnosti jen tak sám o sobě. Všechno dělají jen lidé a tak ten pán s malou dílničkou, co pracuje za třetinu ceny, může odvést daleko lepší práci než celej slavnej AD servis....a strojek s plastovejma součástkama může vydržet víc, než ten jeho kvalitnější kolega. Prostě se podělá úplně něco jinýho. Ale když už něco kupuju a mám s tím vážnější úmysly, koupím to kvalitnější, když je na výběr. A jestli kolegovi vyhovuje plastový Lego nebo konvice po babičce, tak ať si ten plast dopřeje i ve strojku. Takže vůbec nechápu tu narážku...mohlo obejít bez takové reakce. Něčím jsem kolegu urážel? Z mého pohledu ne, ale uznávám, že na virtuálním i obyčejném papíru to může vyznít jinak, než je myšleno. Snad jsem to tímto elaborátem dostatečně vysvětlil a razím do ulic, protože je pátek. Krásný víkend všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždycky když se něco takového objeví tak si vzpomenu na scénku z filmu 12 rozhněvaných mužů kdy tam jakýsi chlápek někoho osočuje proč je pořád takovej slušnej a mluví jako kniha nebo něco v tom smyslu. A je mu odpovězeno tím okřikovaným že ze stejnýho důvodu proč on tak nemluví. Protože ho tak rodiče vychovali.

 

Vysvětlím ti to  tedy jako dítěti. Provolání typu "si to kup kdy myslíš" nejsou přímo urážka jako napsat někomu "jsi debil" ale naznačují že jsem něco nepochopil na rozdíl od tebe který to dobře chápeš. Zkus to říci šéfovi nebo zákazníkovi nebo třeba rodičům, manželce nebo svým dětem a pozorně sleduj reakci.

 

Taky to vypadá že jsi to jen prolétl a neorientuješ se v textu protože dvakrát reaguješ jako bych si ty hodinky kupoval já. Já si je ale nekupuju. A klidně mi můžeš napsat poučku že horší než nevychované chování je na něj upozorňovat.

 

Taky razím ven a doufám že potkám minimum lidí jako jsi ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať si to každej přebere jak chce. Vim právě moc dobře, že nekupujes a toho kdo kupuje přesvědčuješ  argumentama, který si zaslouží víc, než trochu ironie. Takže, mně je naopak jedno jestli Tě potkám nebo ne, ale doufám, že se s Tebou nikdy nesetkám jako s prodávajícím čehokoli. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...